The Big Kahuna: Εξωτικές γεύσεις και surf αισθητική

Ο Στέφανος Στεφανίδης ήθελε να φέρει την παραλία στον Κεραμεικό και με έναν τρόπο τα κατάφερε

10.5.2017 | 15:24

 

Το «Big Kahuna», που σημαίνει «το μεγάλο κύμα» στη γλώσσα των σέρφερ στη Χαβάη, είναι ένας φρέσκος χώρος που άνοιξε στον Κεραμεικό και δεν ξέρω αν έχει «άστρο» ο σεφ και συνιδιοκτήτης Στέφανος Στεφανίδης, πάντως η ιδέα του έχει βρει πολλούς αποδέκτες. «Ήθελα να φέρω μια παραλία στον Κεραμεικό», λέει ο Στέφανος, ενώ ένα χαμόγελο διαγράφεται κάτω από τη μακριά γενειάδα του και εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδέα του «Big Kahuna». «Από μικρός έλεγα ότι θα έκανα μια καντίνα σε κάμπινγκ για να πουλάω σούπερ φαγητό στην παραλία. Η φιλοσοφία μου είναι το αλλοπρόσαλλο και το αντιεμπορικό να το κάνω εμπορικό. Να σπάσω τους τοίχους ανάμεσα στην ταβέρνα και στο fine dining». Με τη συμβολή του συνεταίρου του Δημήτρη Μπαλλιάν μεταμόρφωσε ένα εγκαταλελειμμένο μηχανουργείο σε χώρο εξωτικό.

 

The Big Kahuna: Εξωτικές γεύσεις και surf αισθητική

 

Περνώντας τη σιδερένια πόρτα ανακαλύπτεις ένα σύμπαν καλοκαιρινό, με ψάθες στους τοίχους, ξύλινους πάγκους και τραπέζια, καλάθια πλεχτά για φωτιστικά, αυθεντικές σανίδες του σερφ, κουζίνα ανοιχτή που θυμίζει καντίνα παραλίας, με την ομάδα των μαγείρων να μαγειρεύει φορώντας πολύχρωμα χαβανέζικα πουκάμισα. Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να φορέσεις τις σαγιονάρες και τη βερμούδα σου και να έρθεις, να κάνεις μια στάση στο beach bar που φιγουράρει σε μια γωνία και να πιεις ένα κοκτέιλ πριν πάρεις θέση για φαγητό. Η πρόσχαρη Ντίντι αναλαμβάνει να σε περιποιηθεί, προσφέροντας σφηνάκια με ελαφρύ κοκτέιλ φρούτων. Ευχάριστο περιβάλλον με μουσικές και μενού που δίνουν έμφαση στον εξωτισμό.

 

Δυνατό ξεκίνημα με summer rolls με τηγανητή γαρίδα σε panko, κρέμα λάιμ και κομμάτια μάνγκο τυλιγμένα σε διάφανο φύλλο ρυζιού (€7). Νόστιμο το παιχνίδι γεύσεων και υφών. Καλοφτιαγμένο και εξαιρετικά χορταστικό το Samurai Chimichanga ψημένο με panko. Είναι τραγανό απέξω, εσωτερικό αποκαλύπτει ένα ζουμερό και πικάντικο chili con carne και συνοδεύεται με δροσερό pico de gallo, sour cream και γουακαμόλε (€8). Από τα κυρίως, το αρωματικό ρύζι ψήνεται και σερβίρεται μέσα σε μπανανόφυλλο μαζί με γαρίδες, λαχανικά και spices από την Τζαμάικα (€10,50). Το μπέργκερ από φιλέτο κροκόδειλου με ψητό ανανά, τσίλι, λάιμ, κόλιανδρο, τραγανά κρεμμύδια και iceberg (€12) θα καλύψει την περιέργειά σου, αλλά δεν θα καταγραφεί στη γευστική μνήμη. Το «Big Kahuna» προσφέρει «λαϊκό γκουρμέ στην προσωπική σας Τζαμάικα», όπως δηλώνει και ο δημιουργός του. Θα περάσετε όμορφα και θα μπείτε σε τροχιά διακοπών.

 

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100

 

The Big Kahuna: Εξωτικές γεύσεις και surf αισθητική

 

The Big Kahuna: Εξωτικές γεύσεις και surf αισθητική
Σαλαμίνος 42
21 0524 4100
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon