Cuba all day

Ατμόσφαιρα Κούβας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, εν ονόματι του μοχίτο!

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 23.7.2009 | 16:44

Ακολουθώ τη διαδρομή της παραλιακής με κατεύθυνση τον εξωτικό παράδεισο του ολοκαίνουργιου Mojito Bay. Η παραλία Λομπάρδα στην Αγία Μαρίνα είναι στη θέση της. Όμως τίποτα δεν θυμίζει το παλιό σκηνικό της παραδοσιακής οικογενειακής διασκέδασης. Τώρα η εικόνα είναι σχεδόν εξωτική: φοίνικες που σταματούν σε μια χρυσαφένια αμμουδιά. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου βάζει στο χάρτη τον καλοκαιρινών εξορμήσεων το beach club - restaurant Mojito Bay, τον απόλυτο all day προορισμό στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Τις κουβανέζικες παραλίες δεν τις έχω επισκεφτεί, αλλά φαντάζομαι πως το σκηνικό θα είναι ανάλογο με αυτό του Mojito Bay. Πράσινο άφθονο και λουλούδια δένουν όμορφα με το ξύλο και το καλόγουστο ντεκόρ. Αναπαυτικοί καναπέδες, ροτόντες, μοναστηριακά τραπέζια, επιδαπέδια φωτιστικά και άφθονα κεριά μοιράζονται στα διαφορετικά επίπεδα. Στην «καρδιά» του χώρου κυριαρχούν τα εντυπωσιακά, πολυγωνικά μπαρ του Mojito Bay, που προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις το ποτό σου με συνοδεία tapas, sushi ή tacos. Τα προσπερνώ και κατευθύνομαι στο εστιατόριο. Άνετα τραπέζια, ξύλινες πολυθρόνες και απαλός φωτισμός κυριαρχούν, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Το φεγγάρι ολόγιομο μάς παρακολουθεί. Εδώ το μενού δίνει ιδέες από πιάτα της μακρινής Κούβας. Ο σεφ Δημήτρης Ρήγας παίζει στην κουζίνα με υλικά της καλύτερης ποιότητας. Για αρχή μια θαλασσινή τάρτα με ψίχα καβουριού και γαρίδες γκρατινέ με βελουτέ από γλυκό κρασί. Πληθωρική και με πλούσια γεύση. Η σαλάτα χάριζε μια έκρηξη χρωμάτων με ποικιλία από πράσινα τραγανά σαλατικά, με ντοματίνια, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι και καρότο αλλά και φρέσκα αρωματικά που το γευστικό τόνο υπογράμμιζε το καλαματιανό μπαλσάμικο ξύδι. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό Rib eye ωραία ψημένο και ζουμερό, που το συνόδευαν ψητές πατάτες καθώς και οι κλασικές σος BBQ και béarnaise. Δοκιμάσαμε και την τραγανή πάπια, που συνοδευόταν από στικ αγγουριού και καρότου. Στο πιάτο, σε ένα μικρό μπολ, είχε πάρει θέση το γλάσο hoisin, ενώ μέσα στο μπαμπού μπάσκετ ήρθαν ζεστές ψημένες στον ατμό οι σχεδόν διάφανες πιτούλες. Η διαδικασία είναι γνωστή. Απλώνεις πάνω στην πίτα το γλάσο, μετά τα κομματάκια της πάπιας μαζί με τα λαχανικά, την τυλίγεις σαν σουβλάκι και την απολαμβάνεις χαλαρά με τα... χέρια.

Για το τέλος cheese cake με δροσερή απολαυστική σος φράουλας και κομματάκια φράουλας. Τρώγεται απνευστί. Η μουσική ανεβάζει τα ντεσιμπέλ όσο οι ώρες μικραίνουν. Εδώ τα πάρτι ξεκινούν από το πρωί και τελειώνουν το άλλο πρωί.

Ζητάτε τίποτα καλύτερο;

Mojito Bay

22910 78950-1

 

 

 

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon