Δοκιμάσαμε τη νέα πρόταση της Μεγάλης Βρετανίας για το brunch του Σαββατοκύριακου
«Weekends at Winter Garden»: Κάτι ανάμεσα σε πρωινό, brunch και γεύμα που έχει τη δική του προσωπικότητα
Το Winter Garden της Μεγάλης Βρετανίας έχει τη γοητεία του κλασικού, του διαχρονικού που, παρά τα χρόνια που περνάνε, μένει αισθητικά στην επικαιρότητα. Ένα περιβάλλον τόσο καθημερινό και οικείο όσο και πολυτελές, με την πολυσύχναστη σάλα του να καταφέρνει να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Εκεί, σε αυτόν το χώρο, η ομάδα της κουζίνας του ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας δημιούργησε μια διαφορετική εμπειρία γεύσης για τις όμορφες και χαλαρές ημέρες της εβδομάδας, το Σάββατο και την Κυριακή.
Τι ακριβώς είναι αυτή; Δεν είναι πρωινό, δεν είναι brunch, δεν είναι γεύμα. Είναι κάτι από όλα αυτά μαζί κι έχει τη δική της προσωπικότητα. Το ξενοδοχείο την ονομάζει εμπειρία «Weekends at Winter Garden» και στο πλαίσιο αυτό ο executive chef Αστέριος Κουστούδης θέλησε να προσφέρει συμπυκνωμένη την αίσθηση της πολυτέλειας και την εμπειρία της φιλοξενίας που χαρακτηρίζουν την παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας.
«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη luxury φιλοσοφία του Winter Garden City Lounge και να προσφέρουμε ό,τι θα βρίσκαμε στον πολυτελή μπουφέ, αλλά σερβιριζόμενο. Να αναδείξουμε τα εξαιρετικά τμήματα pastry και bakery που διαθέτει το ξενοδοχείο, να δώσουμε έμφαση στη χειροποίητη παραγωγή», λέει ο Αστέριος Κουστούδης και προσθέτει: «Συνδυάσαμε τα ελληνικά προϊόντα, τις γαλλικές τεχνικές, το περιβάλλον του Winter Garden, τη διάθεση των τακτικών πελατών και τις δυνατότητες της ομάδας της κουζίνας». Τελικά, το αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τις προθέσεις, αφού ό,τι θα παρελάσει από το τραπέζι σου είναι χειροποίητο, φτιαγμένο στην κουζίνα του ξενοδοχείου και σου μεταφέρει με κάθε τρόπο την αίσθηση της πολυτέλειας και της ποιότητας.
Μοσχοβολά το καλάθι που προσγειώνεται στο τραπέζι με τα ευμεγέθη αφράτα κρουασάν, τα ρολάκια πραλίνας φουντουκιού, το πολίτικο τσουρέκι με μαστίχα σε σχήμα κοτσίδας, τα benoitons με κορινθιακή σταφίδα (σταφιδόψωμο) και το κέικ λεμονιού. Το φρέσκο βούτυρο περισσεύει στα αρώματα, η φρεσκάδα κυριαρχεί, γενικά η ομάδα του bakery του ξενοδοχείου δείχνει την ικανότητά της πέρα για πέρα.
Δίπλα σε αυτά παίρνουν θέση οι χειροποίητες μαρμελάδες με ντόπια φρούτα, το μέλι καστανιάς από τη Βυτίνα, η κρέμα βανίλιας-φόρος τιμής στη κλασική κρέμα του θεσσαλονικιώτικου κλασικού πρωινού. «Διαλέγουμε τα καλύτερα ελληνικά φρούτα εποχής για να φτιάξουμε καθημερινά τις μαρμελάδες μας» σχολιάζει ο pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης, ο οποίος ήταν «συμμέτοχος» στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας.
Το πρώτο μέρος της γευστικής εμπειρίας συμπληρώνεται με φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι με φρούτα και εντυπωσιακό φρέσκο βούτυρο, με πρώτη ύλη από το Μέτσοβο, που ολοκληρώνεται στην κουζίνα του ξενοδοχείου και έχει κυριολεκτικά τη σφραγίδα του. Η στάμπα με το λογότυπο της Μεγάλης Βρεταννίας φιγουράρει πάνω στο χιονάτο, αφράτο βούτυρο που μοιάζει με κόσμημα.
Σε αυτήν τη φάση μπαίνουν στο παιχνίδι τα ροφήματα, ο καφές, το τσάι, η ζεστή σοκολάτα και μια εντυπωσιακή ποικιλία φρέσκων χυμών από λαχανικά και φρούτα, όπως ο χυμός Colorful με παντζάρι, καρότο, πράσινο μήλο.
Σειρά έχουν τα ορεκτικά, με δυνατότητα τριών επιλογών. Εκλεπτυσμένο ήταν το πιάτο με λεπτές φέτες αβοκάντο που έσμιγαν νόστιμα με ψίχα βασιλικού καβουριού, βρασμένο δίκοκκο σιτάρι και τραγανό σέλερι. Απολαυστικές οι δροσερές καρδιές μαρουλιών με ντοματίνια, ελιές, φλοίδες τρούφας και γραβιέρα. Η φθινοπωρινή φύση ήρθε στο πιάτο σου, όπου η ποικιλία από άγρια μανιτάρια του δάσους συναντούσαν χαμόν Iberico.
Ήδη στο τραπέζι έχει πάρει θέση το ποτήρι με τη σαμπάνια, η οποία περιλαμβάνεται στο μενού και ανοίγει τον δρόμο για το κυρίως πιάτο που έχεις επιλέξει από τα τρία που προτείνονται. Τα αυγά πρωταγωνιστούν. Το πλέον πολυτελές θαλασσινό, ο αστακός, με ιδανικό μαγειρικό χειρισμό, δηλαδή ελαφρά αχνισμένος για να κρατά την υφή και τη γεύση του, συναντά αυγά Βenedict. Είναι τέλεια ποσαρισμένα και η σάλτσα Hollandaise που τα λούζει είναι ενισχυμένη με τον ζωμό του αστακού και χυμό εσπεριδοειδών!
Στη δεύτερη επιλογή, ο τρυφερός σολομός Balik υποδέχεται στην αγκαλιά του το εκλεκτό μαύρο χαβιάρι και συνδυάζονται με αυγά μελάτα, κρέμα πατάτας και χρυσαφένια στικ πατάτας. Στο πιάτο ημέρας, το αυγό ορτυκιού γεμίζει χειροποίητο ραβιόλι χλωροφύλλης γαρνιρισμένο με φλοίδες τρούφας. Φθάνοντας στο τέλος, έρχεται η στιγμή του επιδορπίου.
Σε εντυπωσιακό πολυεπίπεδο σκεύος παρελαύνουν οι δημιουργίες του ζαχαροπλαστείου της Μεγάλης Βρετανίας: η τάρτα ημέρας με αμυγδαλόπαστα και φρέσκα βατόμουρα ‒ένα γευστικό ποίημα‒, φρέσκα φρούτα, μπουκιές γκρανόλας με γιαούρτι και passion fruit, Ρaris brest με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, μπισκουί σοκολάτα γάλακτος με πραλίνα φουντουκιού και κρέμας πικρής σοκολάτας.
Κάπως έτσι κλείνει η εμπειρία «Weekends at Winter Garden» που θα τρέχει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00. Ίσως τα 42 ευρώ το άτομο που κοστίζει να μην είναι λίγα, όμως, αν δεις τι μπορείς να γευθείς σε ποσότητα και ποιότητα με αυτά τα χρήματα, η άποψή σου μπορεί να αλλάξει.
Info: Winter Garden, Μεγάλη Βρετανία, Σύνταγμα, 210 3330000