The Eating Code

Φρέσκιες, αυθεντικές γεύσεις της Μεσογείου σε έναν πολυεπίπεδο υπερπολυτελή χώρο στην Αγία Παρασκευή.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 10.12.2009 | 04:52

Μόλις διαβείς την τεράστια πόρτα του Da Vinci δεν μπορείς παρά να αναφωνήσεις «ουάου». Σου αποκαλύπτεται ένας all day εντυπωσιακός χώρος που σε ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Το café-bar εστιατόριο Da Vinci, στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της Αγίας Παρασκευής, διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του και βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Χαίρεσαι τη διακόσμησή του διά χειρός Βιργινίας Καβράκη και διακρίνεις το καλό γούστο και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ένας καλλιτεχνικός χώρος, υπερπαραγωγή, που μοιράζεται σε επίπεδα, εξυπηρετώντας τις διαθέσεις της κάθε στιγμής. Άνετη σάλα για καφέ και μπάρα πληθωρική για ποτό. Ανεβαίνεις τα γυαλιστερά μαρμαρένια σκαλοπάτια για να βρεθείς σε ένα γοητευτικό μπαλκόνι διαμορφωμένο για φαγητό. Το δεύτερο επίπεδο μοιράζεται σε μια κομψή σάλα εστιατορίου όπου Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η ζωντανή μουσική συνοδεύει ευχάριστα το δείπνο, και στη διπλανή αίθουσα Σιστοβάρη είναι ιδανική για εκδηλώσεις.

Από την οροφή κρέμονται τεράστιοι αετοί και καθρέφτες στο χρώμα του χρυσού, ενώ στους τοίχους διαβάζεις τον ύμνο της αγάπης του Απόστολου Παύλου.

«Ο ύμνος της αγάπης ενσωματώνεται στο μαγαζί, στα σουπλά και στα μενού» μου εξηγεί αποκρυπτογραφώντας τους κώδικές του Da Vinci ο Νίκος Λουκάκης, διευθυντής του πολυχώρου, και συμπληρώνει: «Οι αετοί χαρίζουν ενέργεια». Πολυτέλεια προσιτή που σε συνδυασμό με το ευγενικό σέρβις σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστός. Στο διά ταύτα τώρα, που είναι το μενού. Με την πρώτη ανάγνωση ανακαλύπτεις ότι ο σεφ Φίλιππας Δημόπουλος σε οδηγεί γευστικά στα μονοπάτια της Μεσογείου, ενώ σε πολλά πιάτα ανακαλύπτεις ευχάριστα ιταλικές επιρροές. Όταν ρωτάς τον σεφ ποιο είναι τα αγαπημένα του υλικά στην κουζίνα, απαντά: «Τα βότανα, το ελαιόλαδο και η ντομάτα. Μου αρέσουν οι απλές, καθαρές γεύσεις, που καταλαβαίνεις σε κάθε μπουκιά την καλή πρώτη ύλη».

Φυσικά, στο μενού θα ανακαλύψεις το καλό χέρι του σεφ και σε πιο δημιουργικά πιάτα, όπως το οσομπούκο, από μοσχαράκι γάλακτος που συνοδεύεται με κριθαράκι, ή την πάπια, μαγειρεμένη με δύο τρόπους, με λάχανο μπρεζέ, σάλτσα από κόκκινο κρασί και πικρή σοκολάτα. Θα εκτιμήσεις τις φρέσκιες, όλο δροσιά και φαντασία σαλάτες όπως αυτή με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και αρωματικά βότανα που παντρεύει όμορφα τη σοτέ κολοκύθα με το πορτοκάλι και τα σαγκουίνια και ενισχύεται από κολοκυθόσπορους και βινεγκρέτ σκόρδου. Τους σωστούς συνδυασμούς των υλικών θα γευθείς και στο καρπάτσο μοσχαρίσιου φιλέτου με πέστο από ρόκα και καρύδια και χλιαρό φλαν παρμεζάνας. Οι πάστες και τα ριζότι είναι γαργαλιστικά και κάνουν δύσκολη την επιλογή. Το al dente ριζότο αλά καρμπονάρα με φρέσκο ιταλικό λουκάνικο χαρίζει πλούσια γεύση. Το Da Vinci καταφέρνει να προσφέρει αυτό που επιδιώκει σε μια φίνα ατμόσφαιρα.

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon