The Grill Steak House: νέο εστιατόριο στο Astir Palace

Kρέατα απ' όλο τον κόσμο διά χειρός Γιάννη Κουτεράνη

22.6.2016 | 09:20
The Grill Steak House: νέο εστιατόριο στο Astir Palace
Δεν είναι μόνο η μοναδική ομορφιά της φύσης που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αλλάζεις τόπο μόλις περάσεις την πύλη του. Είναι και η ιστορία του, που ξέρεις ότι υπάρχει παντού.


Πλήρως ανανεωμένο, αλλά ταυτόχρονα γνώριμο, πήρε τη θέση του παλιού Grill Room του Astir Palace, με πρώτο ισχυρό του πλεονέκτημα τη μαγευτική, φυσική βεράντα του Arion Resort & Spa και φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Το νέο εστιατόριο αναλαμβάνει να μας εισαγάγει στην τέχνη του ψησίματος και όλων των μυστικών του κρέατος. Από τη state-of-the-art ανοιχτή κουζίνα του βγαίνουν πιάτα με βάση τις καλύτερες κοπές και τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς, καθώς καλύπτει κρέατα υψηλής ποιότητας από Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Η γεύση συνθέτει έναν σύγχρονο καμβά που υποστηρίζεται από τον φούρνο josper που προσθέτει στις συνταγές τη νοστιμιά που τους πρέπει. Το εστιατόριο αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την επιλογή των κρεατικών και, για να μη μείνει κάποιος παραπονούμενος, υπάρχουν και κάποιες ελκυστικές προτάσεις με ψάρι. Δοκιμάσαμε ενδιαφέροντα πιάτα από τον σεφ Γιάννη Κουτεράνη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην ξενοδοχειακή εστίαση και ειδικά στο Astir Palace, καθώς ήταν για πολλά χρόνια executive sous-chef στο ξενοδοχείο.

 

The Grill Steak House: νέο εστιατόριο στο Astir Palace
Καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου που ενισχύεται με πέστο πικάντικης ρόκας και βελούδινη πανακότα κουνουπίδιΟ συνδυασμός των υλικών ασυνήθιστος, όλα όμως δένουν σε ένα γευστικά ευχάριστο σύνολο. Εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος της μπριζόλας Tomahawk από μοσχάρι Aberdeen Black Angus, ταϊσμένο με δημητριακά για 120 μέρες, που ήρθε στο τραπέζι πάνω σε ξύλο και σίγουρα θέλει μεγάλη παρέα για να την αντιμετωπίσει.

 

Εφόδια του σεφ είναι τα ποιοτικά υλικά, ο σεβασμός στην πρώτη ύλη αλλά και η συγκρατημένη δημιουργικότητα στις συνθέσεις των πιάτων. Το ανακαλύπτεις στο καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου που ενισχύεται με πέστο πικάντικης ρόκας και βελούδινη πανακότα κουνουπίδι (€24), που δεν σκεπάζει την αληθινή γεύση του κρέατος, αν και θα ήθελα πιο λεπτοκομμένες τις φέτες του κρέατος. Επιτυχημένη η τετραλογία των φρέσκων μανιταριών, σοταρισμένων και αρωματισμένων με φρέσκο θυμάρι και σκόρδο (€19), όλα σε ισορροπία. Γήινη γεύση, με το διεισδυτικό άρωμα των μανιταριών να δένει με αυτό του θυμαριού. Οι ψητές γαρίδες σερβίρονται με μαρμελάδα ντομάτας πομοντόρι, γάλα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο (€28) που σου σπάει τη μύτη. Για δυνατούς παίχτες είναι το πιάτο με ποικιλία επιλεγμένων ζουμερών λουκάνικων που τους πάει από δίπλα ξινολάχανο sauerkraut και σάλτσα ντομάτας (€26). Πιάτο εντυπωσιακό και με πληθωρική γεύση. Η σαλάτα με την ελληνική ρόκα και την ποικιλία σοταρισμένων μανιταριών δένει με την υπέροχα αλμυρή γεύση της παρμεζάνας που κοντράρει με το γλυκόπικρο ξύσμα bitter σοκολάτας και το ξινούτσικο dressing βατόμουρου (€17). Ο συνδυασμός των υλικών ασυνήθιστος, όλα όμως δένουν σε ένα γευστικά ευχάριστο σύνολο. Εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος της μπριζόλας Tomahawk από μοσχάρι Aberdeen Black Angus, ταϊσμένο με δημητριακά για 120 μέρες (€95), που ήρθε στο τραπέζι πάνω σε ξύλο και σίγουρα θέλει μεγάλη παρέα για να την αντιμετωπίσει. Από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν ωραία αργοψημένα τα πλευρά από χοιρινό Iberico και αποκτούν ιδιαίτερο... βάρος από το γλασάρισμα (€35). Μαζί με το κρέας στο τραπέζι έρχονται και σπιτικές τηγανητές πατάτες με κόκκινη φλούδα, ραντισμένες με θαλασσινό αλάτι (€8).

 

Στο μενού φιγουράρουν cheeseburgers από βοδινό Black Angus, γκρατιναρισμένο με γραβιέρα Κρήτης, σπιτική σάλτσα ντομάτας, ψητό μανιτάρι Portobello και μαγιονέζα τρούφας, αλλά και Rib Eye Black Angus Beef Pre-Salé, ταϊσμένο με δημητριακά για 180 μέρες. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με ανάλαφρη τάρτα αμύγδαλου με απαλή κρέμα μοσχολέμονου και ζελέ από ρούμι που συνοδεύεται με παγωτό λευκής σοκολάτας (€10). Το ανανεωμένο εστιατόριο είναι ένας ναός για τους meat-lovers.

 

The Grill Steak House: νέο εστιατόριο στο Astir Palace
Εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος της μπριζόλας Tomahawk από μοσχάρι Aberdeen Black Angus, ταϊσμένο με δημητριακά για 120 μέρες, που ήρθε στο τραπέζι πάνω σε ξύλο και σίγουρα θέλει μεγάλη παρέα για να την αντιμετωπίσει.

 

☛ The Grill Steak House, Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 8902000
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon