Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη

Suma gastrobar Facebook Twitter
Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα ευφάνταστα κοκτέιλ.
0

Το ζωηρό, πολύβουο ιστορικό κέντρο της Αθήνας φημίζεται για τα κομψά εστιατόρια και μπαρ του. Σε αυτό το σκηνικό «κατέφθασε» πρόσφατα και μια νέα γαστρονομική άφιξη που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα γουστόζικο gastrobar με χαλαρή ατμόσφαιρα. Και το όνομα αυτού «Suma». Πώς προέκυψε η ονομασία Suma; Για τους σεφ Δημήτρη Κωστόπουλο και Σείριο Κομιχείλη, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, σημαίνει «παρέα και μαζί πορευόμαστε», όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την κοινή μαγειρική πορεία τους, που μετρά ήδη εννέα χρόνια στο εστιατόριο Μυστικός Κήπος

Η φιλοσοφία τους στην κουζίνα είναι μονόδρομος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή της ποιοτικής πρώτης ύλης, που οπωσδήποτε συνδέεται και με την εναλλαγή των εποχών. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της γαστρονομικής τους αναζήτησης, έτσι οι δύο σεφ κατέληξαν σε ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα καλά κοκτέιλ. Το gastrobar Suma στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου προσφέρεται για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι ελαφρύ αλλά παράλληλα χορταστικό και νόστιμο, γι' αυτούς που σκέφτονται να συνδυάσουν μια επαγγελματική συνάντηση με έξοδο για φαγητό αλλά και για όσους ψάχνουν απλώς μια καλή αφορμή για την απογευματινή ή βραδινή έξοδό τους. Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει, και ψηλά τραπέζια με γκρι αναπαυτικά σκαμπό. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι δίσκοι από βινύλιο που οι μουσικές τους ντύνουν ευχάριστα τις βραδιές.  

Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια.

Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές. Αρχή με γευστικό καρπάτσιο μοσχαριού, κομμένο αραχνοΰφαντο, που ενισχύεται με κρέμα γραβιέρας, πινελιές από κρέμα ρόκας, πέρλες βαλσάμικου και πικάντικες ροδέλες από ραπανάκι (€16). Έτοιμο να λεηλατηθεί από τα πιρούνια της παρέας. Ακολουθεί ένα διαφορετικό, παιχνιδιάρικο σαγανάκι με γαρίδες παναρισμένες, με πέτσα χοιρινού και χαρίσα, που πατούν πάνω σε πικάντικη κρέμα φέτας, σάλτσα ντομάτας και γαρνίρονται με φουντίτσες άνηθου (€16). Η τραγανή «φορεσιά» της γαρίδας απογειώνεται γευστικά από την πικάντικη κρέμα φέτας και την καλοδουλεμένη σάλτσα ντομάτας.

Suma gastrobar Facebook Twitter
Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές.

Πολύ ωραία η ιδέα του πιάτου με σελινόριζα και μανιτάρι, με τη λιγωτική ευωδιά της τρούφας να σε τραβάει από τη μύτη. Εδώ η φαντασία των σεφ συνδύασε εξαιρετικά πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και σελινόριζα ψιλοκομμένη σαν ριζότο, που παντρεύεται με κρέμα τρούφας και γραβιέρας, και γαρνίρεται με «χώμα» από παντζάρι, μανιτάρια τρομπέτες, λεπτοκομμένες φέτες μαύρης τρούφας και φύτρες (€16). Μπουκιές χαράς και αγαλλίασης. Τα τορτελίνια με γέμιση γαρίδα, σπανάκι, guanciale, κρέμα καρύδας και χαβιάρι (€18) έχουν ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη, νόστιμη πορεία στις προτιμήσεις του κοινού του gastrobar Suma. Πλανεύει τον ουρανίσκο κάθε πληθωρική μπουκιά από το μίνι burger από πρόβατο, καπνιστή πανσέτα, κρέμα γραβιέρας και ντομάτα (€16). Κρατήστε χώρο για να γλυκαθείτε με δροσερή πανακότα και κραμπλ πορτοκαλιού (€12).

Suma gastrobar Facebook Twitter
Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει.

Αφεθείτε στην ευγένεια = του προσωπικού, που θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα και χαλαρά. Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια. Τις μουσικές επιλογές αλλά και την ποιότητα του ήχου επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch. Το gastrobar Suma υπόσχεται να σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά.

Suma gastrobar, Καλαμιώτου 9, Αθήνα 10560, 211 008 0247



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ