Henhouse: Ένα αμερικανικό μπιστρό στην Αθήνα
Έμπνευση από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και γευστικές προτάσεις για όλα τα γούστα
Τo Henhouse στον Χολαργό συστήνεται ως αμερικανικό μπιστρό. Οι ιδιοκτήτες του ξέρουν καλά τη συνταγή της επιτυχημένης διασκέδασης, αφού διατηρούν ένα από τα πρώτα μπαρ του Χολαργού, το Bootleg, που βρίσκεται ακριβώς διπλά στο νέο τους δημιούργημα.
Το Henhouse αντλεί έμπνευση από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και την ιστορία της Έσθερ Κλαρκ, διάσημης bootlegger (λαθρεμπόρου ποτών), γνωστής και ως henhouse bootlegger, που έκρυβε το αλκοόλ σε φωλιές στο κοτέτσι του σπιτιού της. Έτσι προέκυψε η ονομασία του μπιστρό, όπως μας πληροφορεί το μενού στην πρώτη του σελίδα.
Η ευγενική σερβιτόρα μάς ενημέρωσε ότι για πιάτο ημέρας υπήρχε σούπα καρότο με τζίντζερ και λάδι σχοινόπρασου. Την τιμήσαμε και αποδείχτηκε απολαυστική, ενώ πολύ της ταίριαζε το αμύγδαλο φιλέ. Το μενού δεν θα σε κουράσει, έχει προτάσεις για όλα τα γούστα, ακόμα και για να μοιραστείς πιάτα με την παρέα σου.
Η σαλάτα, φτιαγμένη από σπαγγέτι κολοκυθιού με φρέσκα μυρωδικά, ντοματίνια και κάσιους, είναι όμορφα ξινούτσικη λόγω του μοσχολέμονου και μοσχοβολά (€7). Πραγματικά απολαυστική, δροσερή και καλοφτιαγμένη.
Από τα ορεκτικά, οι γαρίδες σχάρας στο γκριλ έρχονται τέλεια ψημένες και συνοδεύονται από καλαμπόκι που έχει ψηθεί στη σχάρα με χοντρό αλάτι, αμύγδαλο και μυρωδικά (€12,50). Οπωσδήποτε δοκιμάστε τα φρέσκα λαχανικά με χειροποίητη tempura, καλοφτιαγμένη και τραγανή, που ταιριάζει με kimtchi dip (€6).
Είναι σίγουρο πως θα υποκύψεις στον πειρασμό με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες με κρέμα από τυρί τσένταρ και τραγανό μπέικον (€4,50). Το άλλοθι είναι ότι προτείνεται στα πιάτα to share. Αν δείξεις χαρακτήρα, θα αφήσεις το αμερικανικό πιάτο Mac 'n' Cheese με χειροποίητη μπεσαμέλ τυριών για την επόμενη επίσκεψή σου.
Το μενού το έχει επιμεληθεί η Βασιλική Πολυχρονοπούλου και, μεταξύ άλλων, προτείνει πέντε μπέργκερ. Δοκιμάσαμε το Simple Αngus Βurger με μπιφτέκι από χειροποίητο κιμά, λιωμένο τυρί τσένταρ, χορταστικές φέτες από τραγανό μπέικον, ψητή ντομάτα, σπιτική σος πιπεριάς και χειροποίητο ψωμί μπριός (€9,50).
Ιδανικά ψημένο, όπως το ζητήσαμε, ήρθε το New York Steak, κόντρα φιλέτο μοσχάρι με ωραιότατες baby πατάτες, σοταρισμένες με σκορδοβούτυρο και δίπλα σάλτσα chimichurri (€16).
Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές για να συνοδεύσεις το φαγητό σου και με ποτήρι κρασί. Αξίζει να περιηγηθείς στη λίστα των κοκτέιλ με κλασικές προτάσεις που πάντα κρατούν σταθερή θέση στις επιλογές μας.
Τα επιδόρπια είναι χειροποίητα και πρέπει να τιμήσετε το προφιτερόλ με τα αφράτα σουδάκια, γεμισμένα με παγωτό βανίλια και περιχυμένα με ζεστή σοκολάτα γκανάς (€7), αλλά και το καλοφτιαγμένο μπανόφι με μους μασκαρπόνε και πουρέ μπανάνας που κοντράρει όμορφα με τη σπιτική αλμυρή καραμέλα (€6). Στο Henhouse θα περάσεις όμορφα ακούγοντας jazz και swing.
Henhouse, Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6565573