Χυμώδες και μεσογειακό

Ενας τριάστερος Ισπανός σεφ και μια υπέροχη βεράντα πάνω στον Σαρωνικό κάνουν σχεδόν ακαταμάχητο το νέο εστιατόριο μεσογειακού προσανατολισμού στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 17.7.2008 | 00:00

Κάπουστο βάθος τα φώτα της Αίγινας, θαμπά.Βρίσκομαι καθισμένη αναπαυτικά στηβεράντα του εστιατορίουHytraπου το καλοκαίρι μετακομίζει στον Αστέρατης Βουλιαγμένης, στο The Westin Athens. Ότανφοράει τα καλοκαιρινά της παίρνει καιτο αντίστοιχο όνομα: Γαλάζια Hytra.Η αλήθεια είναι ότι μέσα από τη θάλασσαμας συστήθηκαν τα προϊόντα και οικουζίνες διαφορετικών χωρών. Ανταλλαγέςιδεών. Τις δικές του ιδέες μας μεταφέρειαπό την Ισπανία ο βραβευμένος με τρίααστέρια Michelinσεφ Martín Berasategui που επιμελείται τομενού στην καλοκαιρινή versionτου Hytra. Kαιόλο αυτό το μαγειρικό παιχνίδι στήνεταιστην αθηναϊκή Ριβιέρα. Χώρος δωρικήςαισθητικής που εκπέμπει φινέτσα. Άλλωστετο φυσικό περιβάλλον δίνει τον τόνο. Τομπλε της θάλασσας μπλέκει αρμονικά μετον ολάνθιστο κήπο και τα πεύκα. Ιδανικόςτόπος για την απόλαυση ενός πραγματικάήρεμου δείπνου.

ΟMartín Berasategui από τη θέση του consultant chefσε συνεργασία με τη μαγειρική ομάδα τουHytraδούλεψαν κεφάτα αγαπημένες ελληνικέςγεύσεις, εξελίσσοντας και ραφινάρονταςτους συνδυασμούς των υλικών. Τα πιάταείναι απλά, με νότες δημιουργικότηταςπου αναδεικνύουν τα φυσικά αρώματα.

Σαλάταχταπόδι με φρέσκα ζυμαρικά με πέστορόκας και βασιλικού είναι ένα δυνατόξεκίνημα. Το πιάτο ευωδιάζει τα αρώματατων καλοκαιρινών μυριστικών. Για τησυνέχεια χτένια που συνοδεύονται απόπουρέ πατάτας και γευστικό ζελέ από τονερό της ντομάτας. Ωραία ιδέα. Στο μενούανακαλύπτεις και πιάτα που εμπνέονταιαπό την παράδοση, όπως το γευστικόκριθαράκι με φέτα, ντομάτα και ελιά.

Τολαχταριστό χρυσοκόκκινο μπαρμπούνιανοίγει την αυλαία της όρεξης μέσα απόένα σωστό τηγάνι. Αυτή είναι η κλασικήάποψη. Σίγουρα οι σεφ έχουν να επιδείξουνμια σειρά από ρετσέτες που εντυπωσιάζουν,με πρωταγωνιστή το αγαπημένο ψάρι. Εδώόμως, στη Hytra,προκύπτει η έκπληξη. Το φιλέτο μπαρμπουνιούέρχεται με τα λέπια του τραγανά καιανασηκωμένα λες και είναι έτοιμο ναπετάξει. Η σάρκα του είναι χυμώδης καισυνοδεύεται από μια σάλτσα αγγουριούκαι πουρέ κουνουπιδιού. Εντυπωσιάζειη ισορροπία των υλικών που δένουναρμονικά. Θα μου μείνει αξέχαστο. Στοτέλος για να γλυκαθώ δοκίμασα μινεστρόνελαχανικών με σορμπέ λεμόνι και άρωμαβασιλικού. Γεύση καλοκαιριού.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon