Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα του «Mamacita» ήρθε στο κέντρο της Αθήνας

Τορτίγιες, chlli con carne, γουακαμόλε, φαχίτας και άλλες αγαπημένες γεύσεις στην πολυεθνική Απόλλωνος

Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα του «Mamacita» ήρθε στο κέντρο της Αθήνας
Πίνοντας μια παγωμένη μαργαρίτα, μελετάς τις ελκυστικές προτάσεις του καταλόγου.

 

Στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, η οδός Απόλλωνος και οι γύρω δρόμοι έχουν γίνει πόλος έλξης για χώρους εστίασης με έθνικ κουζίνες. Σε αυτήν τη γειτονιά ήρθε να προστεθεί η μεξικάνικη κουζίνα που υποστηρίζει το εστιατόριο Mamacita. Πίνοντας μια παγωμένη μαργαρίτα, μελετάς τις ελκυστικές προτάσεις του καταλόγου.

 

Ένα από τα κλασικά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας είναι το Chilli con Carne και εδώ το απολαμβάνουμε με τραγανές τορτίγιες, γαρνιρισμένο με τσένταρ και sour cream (€6,80). Γευστικό, πληθωρικό, αλλά διακριτικά καυτερό, προσαρμοσμένο στα ελληνικά γούστα. Είναι ένα πιάτο που στην πατρίδα του το τρως καυτερό, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία του. Πάντως, εάν θέλεις να ενισχύσεις την κάψα, σου φέρνουν ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και προσθέτεις στο φαγητό σου όσο αντέχεις.

 

Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα του «Mamacita» ήρθε στο κέντρο της Αθήνας
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα «El Zorro»

 

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα «El Zorro», όπου πράσινα σαλατικά σμίγουν με κινόα, αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες, ντομάτες σε κύβους, ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές, μαϊντανό, κόλιανδρο και σπόρους ροδιού. Το σύνολο ολοκληρώνει ωραίο dressing εσπεριδοειδών που χαρίζει γευστικές εντάσεις (€8,20).

 

Σε ξύλινο πλατό με θήκες σερβιρίστηκαν τα τάκος που ήρθαν εντυπωσιακά στο τραπέζι. Μαλακή η τορτίγια, φτιαγμένη από αλεύρι καλαμποκιού που συνδυάζεται με λεπτοκομμένες φέτες μοσχάρι fajitas, πίκλες κρεμμυδιού, ψιλοκομμένες πιπεριές, γουακαμόλε και sour cream (€7,50) – τρώγεται ευχάριστα.

 

Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα του «Mamacita» ήρθε στο κέντρο της Αθήνας
Σε ξύλινο πλατό με θήκες σερβιρίστηκαν τα τάκος που ήρθαν εντυπωσιακά στο τραπέζι.

 

Παραγγείλαμε fajitas και επιλέξαμε μοσχάρι και κοτόπουλο που ψήθηκαν στο γκριλ. Ήρθαν μέσα σε μαντεμένιο σκεύος με λεπτοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδι ψητά και μια φέτα λάιμ, που τους ταιριάζει πολύ. Τα συνοδευτικά μπολάκια είχαν τυρί τσένταρ, δροσερό γουακαμόλε και sour cream. Ωραία ψημένα τα κρεατικά, ώστε να κρατούν τους χυμούς.

 

Κρατήστε χώρο για το τέλος, επιβάλλεται να δοκιμάσετε τη μους σοκολάτας με τσίλι γαρνιρισμένη με σπόρους ροδιού και φύλλα δυόσμου (€5). Τα churros είναι καλοφτιαγμένα, πασπαλισμένα με ζάχαρη και συνοδεύονται με σος σοκολάτας. Η ιδέα είναι να τα βουτάς στη σοκολάτα και να απολαμβάνεις την προκλητική γεύση τους (€5). Στο Mamacita θα περάσεις όμορφα και σε αυτό θα συμβάλει το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό.

 

Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα του «Mamacita» ήρθε στο κέντρο της Αθήνας
Στο Σύνταγμα, η οδός Απόλλωνος και οι γύρω δρόμοι έχουν γίνει πόλος έλξης για χώρους εστίασης με έθνικ κουζίνες. Σε αυτήν τη γειτονιά ήρθε να προστεθεί η μεξικάνικη κουζίνα που υποστηρίζει το εστιατόριο Mamacita.

 

Mamacita, Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, 210 3210240

Απόλλωνος 9Β, Αθήνα
210 3210240
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon