Η μεγάλη επιστροφή του Privilege Athens
Το σύγχρονο Privilege βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο Γκάζι και απευθύνεται στους οπαδούς των αυθεντικών γεύσεων
Είναι κάποια ονόματα μαγαζιών που έχουν γράψει ιστορία στη νυχτερινή –έως και πρωινή− διασκέδαση της Αθήνας και σε εποχές αρκετά πιο ξέγνοιαστες, έως και χαλαρές, οικονομικά και κοινωνικά. Ένα από αυτά ήταν χωρίς αμφιβολία το Privilege, το οποίο στα '90s αποτελούσε ορόσημο της παραλιακής διασκέδασης.
Στην αναβίωση αυτής της αίγλης ποντάρει τώρα το νέο Privilege, το οποίο μόλις ετοιμάστηκε, αν και τα συστατικά της νέας συνταγής είναι προσαρμοσμένα στο σήμερα.
Η παραλιακή έδωσε τη θέση της σε μια πιο σύγχρονη γειτονιά διασκέδασης, το Γκάζι, ο ανοιχτός καλοκαιρινός ουρανός αντικαταστάθηκε από τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και έναν μίνιμαλ, υποβλητικό σχεδιασμό με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, ενώ η ένταση της διασκέδασης δεν εστιάζει μόνο στη μουσική αλλά και στις οινογαστρονομικές απολαύσεις, με το μενού του να φέρει την υπογραφή γνωστών δημιουργικών σεφ.
Αυτή είναι η ταυτότητα του σύγχρονου Privilege, που, ούτως ή άλλως, επιτυγχάνει τον στόχο του, δηλαδή να σου προσφέρει διασκέδαση.
Τα υλικά που επέλεξαν οι σχεδιαστές Νότης Χριστοδούλου και Ελένη Ακερμάνογλου είναι μαύροι γρανίτες, σίδερο και καθρέφτες, επιδιώκοντας να δημιουργούσουν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, στην οποία συμβάλλει και η τεράστια προτομή της θεάς Αθηνάς πάνω από το μπαρ.
Η έμφαση που έχει δοθεί στο φαγητό είναι εμφανής, καθώς το μενού έχει την υπογραφή του Νίκου Θωμά, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Simul, και του Κώστα Τερζούδη.
Από το raw bar εξαιρετικά αποδείχτηκαν τόσο το λαβράκι σεβίτσε με κόλιανδρο, μοσχολέμονο, τσίλι και τσιπς φινόκιο (€14) όσο και το μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ με κάππαρη, αγγούρι, εσαλότ και αυγό ορτυκιού (€22). Φρέσκια και καλοδουλεμένη ήταν η σαλάτα εποχής με αχλάδι ποσέ, φουντούκια, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού (€13).
Στη φιλοσοφία της δημιουργικής μεσογειακής παράδοσης με διεθνείς πινελιές κινήθηκαν πιάτα όπως το χταπόδι με φασόλια βανίλιες, miso, κόλιανδρο, καρότα τουρσί (€15) και το καλαμάρι με παστινάκι, πράσα και σομπρασάδα (€14).
Η γνωστή αθηναϊκή σαλάτα δίνεται με μια ειδική εκδοχή του σεφ, στην εμφάνιση της οποίας κυριαρχεί το κόκκινο λάχανο και στη γεύση της ανακαλύπτεις την πεσκανδρίτσα, τη μαγιονέζα, το χέλι, την πίκλα σέλερι και τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών (€17).
Η μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ με ριγκατόνι, μπεσαμέλ και παρμεζάνα (€23) ήταν μια καλή παραλλαγή του κλασικού παστίτσιου, ενώ το φιλέτο black angus με μανιτάρια σοτέ και βουτυράτο πουρέ πατάτας (50 ευρώ τα 300 γρ.) ικανοποιεί σε ποιότητα και ψήσιμο τους οπαδούς της αυθεντικής κρεατοφαγικής προσέγγισης.
Η έμφαση που δίνεται στο κρασί επιβεβαιώνεται τόσο από την καλοφτιαγμένη λίστα όσο και από το «Συμπόσιο της Δευτέρας», όπου ο μουσικός παραγωγός Κώστας Ζήκος θα επιμελείται κάθε Δευτέρα, σε συνεργασία με τους σεφ και με καλεσμένο έναν διαφορετικό παραγωγό κρασιού κάθε φορά, ένα music, food and wine pairing, με ειδικό set menu.
Τα κοκτέιλ υπογράφονται από την ομάδα των Lost + Found, που έχει μαζέψει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Όλα δείχνουν ότι οι προϋποθέσεις για την επιτυχημένη επιστροφή του Privilege έχουν τεθεί συστηματικά και προσεχτικά.
Privilege Athens, Βουτάδων 6, Γκάζι, 2289 200000