Η Νέα Υόρκη στη Μεσόγειο
Ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο με εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα και καλές τιμές.
Έν ας καινο ύργιος all day χώρος , το Bronxx, άνοιξε στην κεφάτη γειτονιά της Γλυφάδας, στην οδό Κύπρου, στον δρόμο που πλέον συγκεντρώνει τα πιο μοδάτα στέκια. Το Bronxx πήρε τη θέση του παλιού ιταλικού εστιατορίου Antonio και φιλοδοξεί να κερδίσει το δικό του μερίδιο στην αγορά της καθημερινής εξόδου καιδιασκέδασης.
Αν και το όνομα εκφράζει μια ανατρεπτικότητα, εντούτοις είναι από τα μέρη εκείνα όπου μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες με τους φίλους σου στους αναπαυτικούς καναπέδες, πίνοντας καφέ, τσιμπολογώντας ωραίες σαλάτες ή σάντουιτς που φτιάχνονται μόλις τα ζητήσεις, ανταλλάσσοντας σημαντικές ή ασήμαντες κουβέντες.
Ακόμα και στα μοδάτα στουλ μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις το ποτό σου ή να επιλέξεις κάποιο από τα «δυνατά» κοκτέιλ της λίστας που έχει επιμεληθεί το μπαρ Academy.
Σε αυτόν το μοντέρνο χώρο που κινείται στις αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι, με τη μεγάλη μαύρη, σέξι μπάρα και τα ιδιαίτερα φωτιστικά-καμπάνες θα συναντήσεις ανθρώπους φιλόξενους. Η Μαρία με τα φλογερά κόκκινα μαλλιά είναι ζεστή και αληθινή και θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός.
Αν και μόλις ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα, το Bronxx, εκτός από την κεφάτη διάθεση και το μεσογειακό μενού, ξεχωρίζει και για την ποικιλία της ανθρωπογεωγραφίας του. Θα δεις μοδάτους εικοσιπεντάχρονους να εναλλάσσονται με τους κομψούς τριάντα ή σαράντα something σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στο διά ταύτα, που είναι το μενού. Εδώ την κουζίνα έχει αναλάβει ένα νέο παιδί, ο Ηλίας Μπράτσης, ένας σεφ που τιμά τα μεσογειακά υλικά. Θα το καταλάβεις με την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, βουτώντας συγχρόνως την μπουκιά από το ζεστό ψωμάκι σου στο εύγευστο ελαιόλαδο που έρχεται στην αρχή στο τραπέζι μαζί μ’ ένα δροσερό γιαουρτένιο ντιπ. Από τις σαλάτες δοκιμάσαμε την πράσινη με κοτόπουλο, ντοματίνια, σύκα, σουσάμι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ από παλαιωμένο βαλσάμικο. Μου άρεσε που η βινεγκρέτ είχε «αγκαλιάσει» όμορφα τα λαχανικά, ενισχύοντάς τα, και το σύνολο των υλικών έδενε γευστικά. Από τα ορεκτικά τιμήσαμε με την παρέα στο τραπέζι την τυλιχτή φέτα που ήρθε μέσα σε φύλλο κανταΐφι, σαν φλογέρα, περασμένη ελαφρά από τηγάνι, ώστε να πάρει χρυσό χρώμα, και συνοδευόταν με μέλι. Ωραία γεύση, που κοντράρει όμορφα το αλμυρό με το γλυκό.
Από τις λιμπιστικές επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότι, καταλήξαμε σε ένα πετυχημένο, σωστά al dente ριζότο με μανιτάρια και διακριτικό λάδι λευκής τρούφας. Από τα κυρίως, τα φιλετάκια κοτόπουλου ήρθαν ζουμερά, με καλοφτιαγμένη σος μουστάρδας και ρύζι basmati. Και αφού είχαμε φάει τα πάντα, θέλαμε να τιμήσουμε και το διαιτητικό πιάτο του καταλόγου, που ήταν ένας σολομός ψημένος στη σχάρα και συνοδευόταν από καταπληκτικό μαύρο ρύζι και ανάμεικτη σαλάτα.
Είτε για καφέ, είτε για φαγητό, είτε για ποτό, το Bronxx έχει τον τρόπο του να σε διασκεδάσει, προσφέροντας τιμές με χαμηλά… λιπαρά!