Η Πολυνησία στην Αθήνα

Πολυνησιακό μενού σε ένα από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά εστιατόρια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 3.5.2012 | 18:29

Ο θρύλος λέει ότι ο Τί κι, θεός των Νοτίων Θαλασσών, έψαχνε το τέλειο περιβάλλον, έναν ατελείωτο παράδεισο, γεμάτο γέλια κι ευτυχία… Η περιπλάνησή του τον οδήγησε στη θάλασσα, σε έναν τέλειο απάνεμο όρμο που λεγόταν Κόνα Κάι. Εκεί βρήκε την τελειότητα που έψαχνε. Εκεί η μουσική από τους ειρηνικούς καταρράκτες ακουγόταν σαν βάλσαμο στην ψυχή.

Ακριβώς αυτή την ηρεμία θα αισθανθείς στο πολυνησιακό εστιατόριο του ξενοδοχείου Ledra Marriott, που έχει δανειστεί το όνομα του μαγευτικού λαγκούν της Πολυνησίας, Κόνα Κάι. Ένα εστιατόριο που πριν από είκοσι οκτώ χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στην αθηναϊκή σκηνή τάραξε τα νερά κι ανέλαβε να συστήσει την πολυνησιακή κουζίνα στο κοινό της Αθήνας.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η ίδια ηρεμία σε αγκαλιάζει μόλις διαβείς το κατώφλι του. Ταξίδι εξωτικό. Ο ήχος του νερού που κυλάει σαν καταρράκτης πάνω στο τζάμι, τα μπαμπού έπιπλα και οι εξωτικές πολυθρόνες, η γιγαντοφωτογραφία που καλύπτει τη μια πλευρά της σάλας, σε διακτινίζουν κατευθείαν στη μαγευτική ακτή της Πολυνησίας. Ναι, τρως εκεί!

Την αίσθηση αυτή έρχονται να ενισχύσουν μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα τοτέμ και τα αγάλματα των θεών της Πολυνησίας, το ταβάνι «ντυμένο» με καθρέφτη, τα ξύλινα γεφυράκια και τα υφάσματα με τα λουλούδια της περιοχής.

Στην κουζίνα ο σεφ Ανδρέας Φωτόπουλος εδώ και 22 χρόνια βάζει τη μαγειρική πινελιά του στα πιάτα από την Πολυνησία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα. Έρχονται στο τραπέζι σερβιρισμένα πάνω σε εξαιρετικά σερβίτσια μπρούντζινα με ρεσό, για να διατηρούνται ζεστά. Το μενού προτείνει ένα ελκυστικό δείπνο των Βασιλέων της Χαβάης με το Tonga μενού και σε βάζει αμέσως στο παιχνίδι των εξωτικών γεύσεων. Μια ποικιλία από πολυνησιακά ορεκτικά ανοίγει ευχάριστα την όρεξη: κλασικά σπρινγκ ρολ με λαχανικά, γαρίδες τεμπούρα, χοιρινά σπέαρ ριμπ, τηγανητές φτερούγες κοτόπουλο σε σάλτσα με σουσάμι. Ακολουθούν οι εντυπωσιακές μεγάλες γαρίδες, μαγειρεμένες όμορφα σε γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα, σερβίρονται με πικάντικες νούγιες ρυζιού. Το πιάτο με τον μαριναρισμένο χοιρινό λαιμό είναι καλοφτιαγμένο και νόστιμο, καθώς ενισχύεται από τη σάλτσα με τα βότανα.

Το μπουτάκι του κοτόπουλου έρχεται ξεκοκαλισμένο, περασμένο διακριτικά από τη σχάρα, πριν τελειώσει το μαγείρεμά του στο γουόκ με τη σπέσιαλ σάλτσα Γιν Γιανκ. Ένα πετυχημένο τηγανητό ρύζι ατμού στο γουόκ με σόγια, λαχανικά, αυγό και γαρίδες θα συνοδεύσει όμορφα τις σάλτσες των πιάτων. Και για τους πιο φανατικούς των πικάντικων γεύσεων υπάρχει ένα υπέροχο αυθεντικό πιάτο από τη Σιγκαπούρη, με καβούρι, τσίλι, ντομάτα και τέλειο άγγιγμα μπαχαρικών.

Το Κόνα Κάι διατηρεί τον μύθο του και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού, ακόμα και με tepanyaki live show. Ο σεφ προτείνει ένα μενού τριών πιάτων με 26 ευρώ, ενώ το Tonga μενού, που είναι 6 πιάτα με το επιδόρπιο, κοστίζει 47 ευρώ το άτομο.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon