Η συνταγή που κερδίζει

Εξαιρετική πρώτη ύλη και μαεστρία σε ένα ολοκαίνουργιο meat & grill που ανεβάζει το επίπεδο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 1.2.2012 | 14:35

Επιστροφή στις απλές και κλασικές αξίες. Αυτή είναι η τάση της εποχής και στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης η φιλοσοφία του καινούργιου meat & grill εστιατoρίου Meatropoleos 3 που άνοιξε στο Σύνταγμα αγγίζει αυτό ακριβώς το πνεύμα.

Οι εύκολες λύσεις είναι ό,τι περιγράφει η ονομασία τους. Εύκολες προσεγγίσεις που δεν απαιτούν περισσότερο κόπο, σκέψη, προσπάθεια. Αυτός είναι ίσως και ο δαίμονας που κατατρέχει την ελληνική μαζική εστίαση. Η επιλογή της εύκολης λύσης. Όποιος καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ευκολίας και να αντισταθεί στον πειρασμό της ήσσονος προσπάθειας ξεχωρίζει και ανταμείβεται. Και, όπως όλα δείχνουν, οι δύο συνέταιροι, ο Σωκράτης Δημόπουλος και ο Ανδρέας Άγριος, θέλησαν να διαφοροποιηθούν από αντίστοιχα μαγαζιά, εξελίσσοντας τα καλά στοιχεία της κλασικής συνταγής.

Στοιχείο πρώτο: η επιλογή της καλής πρώτης ύλης. Αναζήτηση καλής ποιότητας νωπών κρεάτων και μάλιστα από τον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών, τον Πύργο Ηλείας, αλλά και τοπικών προϊόντων. Η ποιότητα δεν μένει μόνο «στα λόγια», αφού κάθε δυσπιστία διαλύεται με την «πρώτη μπουκιά».

Για ξεκίνημα, η βραβευμένη φέτα Καλομοίρης, λουσμένη στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που βγάζει η περιοχή και αρωματισμένη με φρέσκια ρίγανη, επιβεβαιώνει την αναζήτηση της ποιότητας.

Στοιχείο δεύτερο: η παρασκευή. Το κρέας θέλει μαστόρικο ψήσιμο για ν’ αναδειχθεί. Εδώ το χέρι του καλού ψήστη αντιμετωπίζει κάθε είδος διαφορετικά, δίνοντας σε κάθε κομμάτι την ενδεδειγμένη ποσότητα πυράς. Πολύ καλό και γευστικό το χοιρινό καλαμάκι με τα ζουμερά κομμάτια κρέατος. Εντυπωσιακό το καλαμάκι λουκάνικο, φτιαγμένο στον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών. Ο Σωκράτης διευκρινίζει ότι είναι μοσχαρίσιο και ξεχωρίζει στη γεύση από το ντροπαλό άγγιγμα της κανέλας. Το δοκιμάζω και ανακαλύπτω την ευχάριστη γεύση του. Νόστιμο, ανάλαφρο, σε παρασύρει και για δεύτερη μερίδα. Τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια είναι συνταγή της κυρίας Άννας, μητέρας του Ανδρέα. Σπιτική νοστιμάδα. Το καλαμάκι κοτόπουλο από μπούτι είναι εκπληκτικό. Έχει τη γεύση του χωριάτικου. Ερεθιστικά είναι και τα χοιρινά φιλετάκια. Η πολίτικη σαλάτα έχει ωραία εμφάνιση -να χορταίνουν πρώτα οι οφθαλμοί-, δροσερή γεύση, όπως μπλέκουν όμορφα το λευκό και το κόκκινο λάχανο, το τριμμένο καρότο, το σέλερι, τα κομματάκια πιπεριάς Φλωρίνης, και είναι αρτυμένη με καβουρντισμένο σουσάμι.

Τρίτον, το σέρβις. Ευγένεια, φιλοξενία, αποτελεσματικότητα. Ο Σωκράτης, σαν καλός οικοδεσπότης, αφουγκράζεται διαρκώς τις ανάγκες και φροντίζει να είναι τα πάντα στη θέση τους.

Τέταρτον, ο χώρος. Μοντέρνος, ευχάριστος, σε αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, αποπνέει έντονα αέρα Νέας Υόρκης. Μοιράζεται σε δύο επίπεδα και αναδεικνύεται από καλόγουστες διακοσμητικές πινελιές, ιδέες του βιομηχανικού designer Ηλία Γεωργακόπουλου.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon