Industrial Cool

Δυνατή θέα, έμπειρος σεφ και χαλαρή τζαζ διάθεση: η Αθήνα καλοσωρίζει το νέο στέκι της

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 17.9.2009 | 00:23

Οι σταγόνες της βροχής, λίγο πριν το καλοκαίρι κλείσει την πόρτα, χάρισαν μια γυαλιστερή εικόνα στην Αθήνα. Από τη βεράντα του καινούργιου εστιατορίου Mataroa χαζεύω την Ακρόπολη και το Γκάζι, που αστραποβολούν λες και έχουν τυλιχτεί σε γυαλιστερό σελοφάν.

Το πλάνο αυτής της αθηναϊκής γωνιάς σε καθηλώνει, τα μάτια μαγνητίζονται. Ίσως αυτή να ήταν και η έμπνευση για την ονομασία του χώρου Mataroa, που σημαίνει "γυναίκα με μεγάλα μάτια", και η λέξη προέρχεται από την Πολυνησία» μου εξηγεί ευγενικά ο ιδιοκτήτης, και συμπληρώνει «το ίδιο όνομα είχε και το πλοίο που μετέφερε στα τέλη του 1945 τους ανθρώπους της ελληνικής διανόησης στην Κάτω Ιταλία και από εκεί στο Παρίσι».

Η βραδιά είναι γλυκιά και ενισχύεται όμορφα από την τζαζ μουσική. Το Mataroa άνοιξε πρόσφατα στη θέση που ήταν επί χρόνια το Κίτρινο Ποδήλατο. Βιομηχανικό το ύφος του χώρου που μοιράζεται σε δύο ορόφους, με χαλαρή διακόσμηση που μπλέκει ανάλαφρα κλασικό στυλ και μοντέρνο. Η μεγάλη μπάρα σε κόκκινη απόχρωση με σπέσιαλ βότκες, μεγάλη ποικιλία σε malt ουίσκι και ευφάνταστα κοκτέιλ είναι πόλος έλξης. Περάσαμε στη βεράντα με τα αναπαυτικά design καθίσματα κάτω από το βαθύ μπλε αττικό ουρανό.

Ξεκινάς με ένα ωραίο κοκτέιλ από τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται και παίρνεις θέση, ξεφυλλίζοντας το μενού. Προτάσεις απλές, ξεκάθαρες, με μεσογειακή προσέγγιση. Αρχή με μια καλοφτιαγμένη τάρτα κολοκυθιού, που ενισχύεται αρωματικά από βασιλικό και ντοματάκι ραγού. Την απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία μπουκιά. Το τονάκι με κύμινο που συνοδεύεται με μους μελιτζάνας και σιρόπι μπούκοβο δεν αντάμειψε τις προσδοκίες μας. Από τις τέσσερις σαλάτες του μενού επιλέξαμε μια συμπαθητική πράσινη με καππαρόφυλλα, κρίταμο, ντοματάκι , κρητικό παξιμάδι, καβουρντισμένο κουκουνάρι και παλαιωμένο ξύδι. Προσπεράσαμε μετά από σκέψη, γιατί δεν θέλαμε να φάμε αρκετά, το ιντριγκαδόρικο ριζότο από πέντε είδη βιολογικού ρυζιού που παίζει με μανιτάρια, τυρί και κουλί ρόκας. Περάσαμε στα κυρίως πιάτα και δοκιμάσαμε μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και ημίλιαστο ντοματάκι κομμένο σε ροδέλες, με μια ελαφριά σος βασιλικού. Ήρθε σωστά ψημένο με τους χυμούς του, ενώ τη γεύση του ενισχύουν ευχάριστα το ντοματάκι και το τυρί. Το ψαρονέφρι που μαρινάρεται σε ουίσκι, πάπρικα και μέλι ήταν όμορφα μαγειρεμένο και αποκάλυπτε βαθιά νοστιμιά. Ο σεφ Γιώργος Μισρίδης, που έχει θητεύσει στις κουζίνες του Κουκούμαβλου, του Βασίλαινα, της Bara, επικεντρώνεται σε πιάτα με μεσογειακή προσέγγιση και σε κάποια δίνει έμφαση στα βιολογικά, όπως στο μπιφτέκι γαλοπούλας βιολογικής εκτροφής που το συνοδεύει με σος ιβίσκου. Το Mataroa έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε δυνατό, στέκι σε μια περιοχή που κερδίζει πόντους στη διασκέδαση.

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon