Kinky taste

Μεσογειακές και έθνικ γευστικές προτάσεις με μπρίο και παιχνιδιάρικη διάθεση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 21.3.2012 | 14:20

Ίσως να έχετε ήδη ακούσει για τη Shamone, αλλά, για όσους δεν τη γνωρίζουν, ήρθε η στιγμή να σας συστήσω. Πρόκειται για ένα φανταστικό πρόσωπο. Ναι, είναι μια ιστορία που γέννησε η φαντασία του Φώτη Σεργουλόπουλου με αφορμή το νέο εστιατόριο-μπαρ που άνοιξε. Στο εγχείρημα συμμετέχουν ο Βαγγέλης Γερασίμου, που είναι σεφ, και ο Κώστας Σκουληκαράκης.

Τελικά, μπορεί να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα το τοπίο της εστίασης και της διασκέδασης, όμως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με όνειρα και φρέσκες ιδέες που δεν θ’ αφήνουν την κρίση να τους βάλει λουκέτο.

Στην είσοδο του ολοκαίνουργιου Shamone με υποδέχεται ο Φώτης, χαμογελαστός, ζεστός και φιλόξενος. Είναι ο στυλοβάτης της κεφάτης ζωής. Μιλάει με τους θαμώνες, που θέλει να αισθάνονται όμορφα και να διασκεδάζουν.

Η σάλα του πρώην Soul Kitchen έχει μεταμορφωθεί σ’ έναν σέξι και παιχνιδιάρικο χώρο. Το ντεκόρ ανέλαβαν με κέφι οι τρεις συνέταιροι. Μπάρα πληθωρική, που προσφέρει ευφάνταστα κοκτέιλ σε ποτήρια που λες ότι μόλις βγήκαν από το σερβάν της γιαγιάς.

Τα αρωματίζουν με τριαντάφυλλο. Είναι τέλεια. Στη μία πλευρά της μπάρας κρέμεται από το ταβάνι μια κούνια με κρόσσια, δίνοντας ιδέες σε όσους θέλουν ν’ ανέβουν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Τα τραπέζια είναι λίγα, ντυμένα με φούστα με κουφόπιετες σαν αυτή της παρέλασης και οι γουστόζικοι καναπέδες με διαφορετικά εμπριμέ υφάσματα. Πολύ μου άρεσαν, όπως και ο kinky καθρέφτης. Σε μια πλευρά της σάλας παρατηρώ ένα μεγάλο, λευκό τραπέζι σαν catwalk, με στουλ ολόγυρα. Νομίζω ότι θα σκάσει μύτη η μαύρη γαζέλα των ντεφιλέ, η Ναόμι Κάμπελ, και θ’ αφήσει άναυδους όσους πίνουν το ποτό τους. Δίπλα, σε αυτή την πλευρά του τοίχου φιγουράρει η Shamone, έτσι όπως την εμπνεύστηκε ο graffiti artist b.

Δεν θα «φας» μόνο ντεκόρ. Διαβάζω το μενού σε έναν μαυροπίνακα: ο σεφ Βαγγέλης Γερασίμου δεν σε κουράζει με τις προτάσεις της κουζίνας του. Καλύπτει τα γούστα όσων αγαπούν τα πιάτα με μεσογειακή προσέγγιση αλλά και όσων υποκλίνονται στον βωμό της εξωτικής γαστρονομίας, δοκιμάζοντας, για παράδειγμα, κοτόπουλο τεριγιάκι. Στο τραπέζι καταφθάνει ένα νεσεσέρ καλλυντικών με έντονα χρώματα. Το ανοίγω γεμάτη περιέργεια και αντί για κραγιόν και μάσκαρα, ανακαλύπτω ζεστές φέτες ψωμιού. Κεφάτη ιδέα! Καλοφτιαγμένη η κις με κίτρινη πιπεριά, μπέικον, που αφήνει ένα διακριτικό κάπνισμα, και παρμεζάνα.

Δροσερή κι ευχάριστη η σαλάτα με baby σπανάκι, καπνιστή πανσέτα, ψητά μανιτάρια, bluecheeseκαι honeyDijondressing.

Τα λινγκουίνι του Φώτη τιμήθηκαν λαίμαργα, το ίδιο και το πληθωρικό μπέργκερ από μοσχαρίσιο μπιφτέκι που ήρθε ζουμερό και από δίπλα όλο το πάνθεον των συνοδευτικών των αμερικανικών μπέργκερ: οnion rings, πίκλες και φυσικά ranch style πατάτες. Για πιο light φαγητό, μπορείς να τσακίσεις μια σπαλομπριζόλα με τηγανητές πατάτες. Όλα θα παιχτούν στο κεφάτο μπαρ, μ’ ένα κοκτέιλ Mary Mary με ροδοπέταλα και το αυθόρμητο κέφι να συντονίζεται με τις χαρούμενες μουσικές.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon