Κήπος πάνω στη θάλασσα
Δυο ολοπράσινες αυλές στο Παλαιό Φάληρο γίνονται το επίκεντρο των γευστικών συγκινήσεων για το καλοκαίρι: η διαχρονική Μπουγιαμπές για εξαιρετικές συνταγές με ψάρι και το Le petit Sommelier για την ηδονή του κρασιού.
Μπουγιαμπές,σταθερή αξία. Από τα παλαιότερα καικαλύτερα ψαροεστιατόρια της Αθήνας. Ησυνταγή της ψαροφαγίας παραμένει σταθερήεδώ και χρόνια, πράγμα που δεν είναικαθόλου δυσάρεστο, αφού ξέρεις τι ναπεριμένεις. Η εκπληκτική ψαρόσουπαμπουγιαμπέσα, πιάτο-υπογραφή τουμαγαζιού, δεν έχει να ζηλέψει τίποτααπό την αυθεντική μασσαλιώτικη. Στοευωδιαστό ζουμί της κολυμπούν χορταστικέςγαρίδες, πετρόψαρα, σκορπίνες αλλά καιψαχνά σφυρίδας. Σερβίρεται ζεστή μεκρουτόν και νότες από σαφράν, ενώ ταρουθούνια ερεθίζουν τα γαργαλιστικάαρώματα των φρέσκων λαχανικών πουσυμμετέχουν. Διαλέξτε τα θαλασσινά καιτο ολόφρεσκο ψάρι της αρεσκείας σας από το εντυπωσιακό αστραφτερό μαρμάρινοfishbarκαι ζητήστε να σας τα μαγειρέψουν όπωςτραβάει η όρεξή σας. Πριν βουτήξετεστα... βαθιά νερά, δοκιμάστε αυγοτάραχοκαι συκωτάκια σφυρίδας τηγανητά, απότους πιο εκλεκτούς μεζέδες. Κλασικέςεπιλογές είναι το ψητό χταπόδι, τοζουμερό γεμιστό καλαμάρι και η λαχταριστήκαραβιδόμακαρονάδα. Θα κλείσετε γλυκάμε μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης καιπαγωτό καϊμάκι. Και όλο αυτό το παιχνίδιτης ψαροφαγίας γίνεται σε έναν δωρικήςαισθητικής χώρο που εκπέμπει φινέτσα.Ναυτικοί χάρτες, γκραβούρες και ζωγραφιστάκαΐκια πάνω σε παλιούς ταμπλάδες δίνουντη θαλασσινή νότα. Το καλοκαίρι οκαταπράσινος κήπος είναι μια όασηδροσιάς και ανάπαυλας.
Κρατάμετη θαλασσινή αύρα και πάμε στον παράδεισοτου οινόφοιλου, Το LePetitSommelier.Είναι ο χώρος που πραγματικά έλειπε απότην Αθήνα. Εδώ, το κρασί έχει τον πρώτολόγο και ο Γιώργος Λούκας, βραβευμένοςσομελιέ και συνιδιοκτήτης, αναλαμβάνειτην ιδανική συνάντηση του κρασιού μετο φαγητό. Υπάρχει γνώση και άποψη. Μηφανταστείτε ότι θα μπλέξετε σε δύσκολεςορολογίες ή θα αναζητάτε αμήχανα ναανακαλύψετε μέσα στο ποτήρι σας ταφρούτα του δάσους. Ο Γιώργος αλλά και οοινοχόος Βασίλης Ρεμιγιάκης αναλαμβάνουνμε χιούμορ να σας μυήσουν στην ηδονικήαπόλαυση του κρασιού και έχουν διάθεσηνα απλοποιήσουν τα πράγματα. Στη λίστακρασιών φιγουράρουν 380 ετικέτες από τονελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα,30 κρασιά σε ποτήρι και 20 γλυκά κρασιάσε ποτήρι. Και μεταξύ αυτών αρκετέςσπάνιες ετικέτες ή ετικέτες από νέουςμικρούς παραγωγούς. Η μεγάλη ποικιλίακρασιών δεν σημαίνει πως το φαγητό είναιαδιάφορο. Το αντίθετο μάλιστα. Στηνκουζίνα, ο Βέλγος σεφ χειρίζεται μεγαλλική μαεστρία εξαιρετικά ελληνικάπροϊόντα και δίνει γευστικές αφορμέςγια να ταιριάξεις το οινικό ταξίδι σου.Κανελόνι γεμισμένο με θαλασσινά,κουκουνάρια και σος βιέρ για αρχή, φιλέτοτσιπούρας με σος κορίανδρου και ντομάταεπάνω σε λεπτοκομμένη πατάτα σαν άχυρογια κυρίως ή καρέ αρνιού με φρέσκο αρακά,κουκιά και κροκέτες κατσικίσιου τυριού.Στην καλοκαιρινή αυλή του με την αύρατης θάλασσας, μπορείτε να μπείτε στοπαιχνίδι της γευστικής απόλαυσης.