Κουρσάρος, στο κέντρο της Αθήνας

Το φημισμένο ψαροεστιατόριο της Δροσιάς έρχεται στο κέντρο.

18.1.2017 | 12:49
Κουρσάρος, στο κέντρο της Αθήνας
Ο χώρος που στέγαζε κάποτε τις Επτά Θάλασσες στην οδό Ομήρου ανακαινίστηκε πλήρως και έδωσε ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια του αθηναϊκού κέντρου.

 

Για όσους μένουν στα βόρεια προάστια το όνομα «Κουρσάρος» δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. Αντιπροσωπεύει έναν γευστικό κώδικα πολύ απλό στη λύση του, καθώς κλειδί του είναι η ποιοτική πρώτη ύλη που περιλαμβάνει τα καλύτερα απ' όσα βγάζει η θάλασσα. Το φημισμένο ψαροεστιατόριο της Δροσιάς είναι γνωστό σε όλους τους καλοφαγάδες της βόρειας Αθήνας και όχι μόνο, καθώς από το 1992 που λειτουργεί εκεί έχει δημιουργήσει μια παράδοση στον χώρο του και η σφραγίδα του στην ποιότητα του φαγητού του είναι πλήρως αναγνωρίσιμη.

 

Με την ιστορία του αυτή για σημαία, ο Κουρσάρος σάλπαρε πριν από τέσσερα χρόνια για τη Μύκονο, ενώ εδώ και λίγο καιρό, από το γύρισμα του χρόνου σχεδόν, επιχειρεί την κατάκτηση της δύσκολης και ιδιόμορφης αγοράς του κέντρου της Αθήνας, την οποία λίγα εστιατόρια έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν με επιτυχία. Ο Κουρσάρος, όμως, με όπλο του τη μεγάλη εμπειρία, φαίνεται να πλέει σε γνωστά νερά. Ο χώρος που στέγαζε κάποτε τις Επτά Θάλασσες στην οδό Ομήρου ανακαινίστηκε πλήρως και έδωσε ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια του αθηναϊκού κέντρου. Όσο για το είδος της κουζίνας, δεν υπάρχουν παρανοήσεις ή περιστροφές: ποιοτικά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε όλες τις μορφές τους, από το κλασικό ψητό ψάρι έως τις δημιουργικές μαγειρικές προσεγγίσεις, σεβίτσε και, φυσικά, σούσι. «Καλλιεργούμε συστηματικά την ιδέα των εκλεκτών πρώτων υλών και του παραδοσιακού τρόπου εκτέλεσης των συνταγών μας και προσφέρουμε ίσως την καλύτερη συλλογή από ολόφρεσκα ψάρια στην Ελλάδα. Με το πέρασμα του χρόνου καταφέραμε αυτό να αναγνωριστεί από την πελατεία μας και να γίνει η ταυτότητα του Κουρσάρου» λένε οι άνθρωποι του εστιατορίου.

 

Όσο για το είδος της κουζίνας, δεν υπάρχουν παρανοήσεις ή περιστροφές: ποιοτικά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε όλες τις μορφές τους, από το κλασικό ψητό ψάρι έως τις δημιουργικές μαγειρικές προσεγγίσεις, σεβίτσε και, φυσικά, σούσι.

 

Μπαίνοντας στο εστιατόριο, αντικρίζεις ένα κομψό, art deco περιβάλλον με μαρμάρινα τραπέζια, υπέροχο μωσαϊκό και αναπαυτικές πολυθρόνες στις αποχρώσεις του γαλάζιου, του κίτρινου και του γκρι. Μπάρα εντυπωσιακή με μπρούντζινες διακοσμητικές πινελιές και δίπλα ο λευκός μαρμάρινος πάγκος για την προετοιμασία του σούσι. Σάλα καλόγουστη για casual ή γκράντε έξοδο.

 

Κουρσάρος, στο κέντρο της Αθήνας
Πικάντικο ταρτάρ καβουριού με yuzu truffle oil

 

Το μενού περιλαμβάνει τις προτάσεις ενός καλού ψαροεστιατορίου που ακολουθεί τις καθαρές γεύσεις. Απολαυστική η σούπα βελουτέ με ψάρι (€9,80) και ακολουθεί μια πιατέλα με ολόφρεσκα κυδώνια και γυαλιστερές (€18,70) που δείχνουν τη φρεσκάδα τους με κάθε σταγόνα λεμονιού. Το σεβίτσε, σε ελληνικό στυλ λευκόσαρκου ψαριού, είναι φίνο και φτιαγμένο με τέχνη (€14,50). Από τα θαλασσινά ορεκτικά αξίζει να δοκιμάσεις την καραβιδόψιχα με τεμπούρα που συνοδεύεται με αρωματική μαγιονέζα και ξύσμα λάιμ (€18,70). Τόσο όμορφα και σωστά φτιαγμένη, που χειροκροτείς το πιάτο από ευχαρίστηση. Η ανάμεικτη σαλάτα με πρασινάδες τραγανές, ενισχυμένες με γαρίδες, μάνγκο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, είναι πολύ δροσερή (€16,70). Για κυρίως, το κριθαρότο με καραβιδόψιχα και πάστα μαύρης τρούφας (€19,40) είναι υπέροχο. Το ψάρι ημέρας ψήθηκε ιδανικά στη φωτιά και ήρθε μοσχοβολιστό και ζουμερό. Κρατήστε χώρο για να πάρετε και γεύση από σούσι. Θα επιμείνω να δοκιμάσετε πικάντικο ταρτάρ καβουριού με yuzu truffle oil, καθώς και κάποια από τα εξαιρετικά signature rolls. Η δροσερή λεμονόπιτα με crumble αμυγδάλου και τραγανή μαρέγκα κλείνει γλυκά το δείπνο. Στον Κουρσάρο θα περάσεις όμορφα, θα ευχαριστηθείς τη φροντίδα και την ποιότητα του σέρβις. Η πολύ καλή εμπειρία θα σε κάνει να ανανεώσεις σύντομα το ραντεβού σου για να δοκιμάσεις τις προτάσεις του σούσι, τις οποίες ίσως να «παραμέλησες» λίγο στην πρώτη σου επίσκεψη.

 

Κουρσάρος, στο κέντρο της Αθήνας
Κρατήστε χώρο για να πάρετε και γεύση από σούσι.

 

Κουρσάρος, Ομήρου 11, Κολωνάκι, 210 3600326

Ομήρου 11
210 3600326
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon