Κρέας ξανά

Κρεατοφαγία σε περιτύλιγμα υψηλής γαστρονομίας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 10.11.2010 | 13:50

Ένα πέρασμα από το Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς κι ένα έστω... window shopping θα το κάνουμε. Επόμενη στάση για ανασύνταξη δυνάμεων το ολοκαίνουργιο Μeat Βar στο Εμπορικό Κέντρο Μελά, αδελφάκι του κολωνακιώτικου. Χώρος ευχάριστος με χαλαρή ατμόσφαιρα και μοντέρνα διακόσμηση, που παίζει στις αποχρώσεις του λευκού και του kiwi και φωτιστικά με μαχαιροπίρουνα σε στυλ art povera. Βράδυ καθημερινής και στο Μeat Βar γίνεται το αδιαχώρητο. Στυλάτες κυρίες με casual εμφανίσεις, οικογένειες, ζευγάρια κι ένα μεγάλο τραπέζι, το οποίο έχει στηθεί για να υποδεχθεί μια παρέα που θα γιορτάσει γενέθλια. Το προσωπικό κινείται ταχύτατα και με ευγένεια εξυπηρετεί όλους τους πελάτες.

Παίρνουμε θέση στους πληθωρικούς καναπέδες σε γκρι και πράσινη απόχρωση και χαζεύουμε τον οργασμό στην ανοικτή κουζίνα. Ο σεφ Τόλης Κράβαρης συντονίζει σαν μαέστρος τις παραγγελίες, επικοινωνεί με τους πελάτες, περνάει από τα τραπέζια και με το ζεστό χαμόγελό του, πρόθυμος, εξηγεί τα πιάτα του μενού. Η συνετά διαλεγμένη ελληνική μουσική και το χάζι του κόσμου που μπαινοβγαίνει συνθέτουν ένα ευχάριστα busy μαγαζί.

Υπάρχει καλή διάθεση που σου φτιάχνει το κέφι, το οποίο στη συνέχεια ενισχύεται και από τα γευστικά πιάτα που προσγειώνονται στο τραπέζι. Εδώ πρωταγωνιστής είναι το κρέας στα κάρβουνα. «Τα κρέατα είναι μόνο ελληνικά κι αναζητώ πάντα την καλύτερη ποιότητα», λέει ο Τόλης και συμπληρώνει: «το καλαμάκι κοτόπουλο και το χοιρινό φτιάχνονται στο χέρι, το ίδιο χειροποίητες είναι και οι πατάτες». Του λόγου του το αληθές το επιβεβαιώνει η πιατέλα που προσγειώνεται με τα πεντανόστιμα καλαμάκια με τα ευμεγέθη κρεατάκια ωραία ψημένα. Στο καλαθάκι οι πίτες είναι και αυτές χειροποίητες, ζεστές, ραντισμένες με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, σκέτη απόλαυση. Βουτάς ηδονικά την μπουκιά σου μέσα στη δροσερή γιαουρτοσαλάτα με τα διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά, με το σέλερι να «ακούγεται» ευχάριστα. Η πίτα ημέρας με πράσο, με το τραγανό φύλλο και την πλούσια γεύση, είναι μια συνταγή της μητέρας του σεφ με καταγωγή από την Ήπειρο, όπου άλλωστε έχουν παράδοση. Τα παντζάρια με καρύδια και γιαούρτι είναι ένα πιάτο ισορροπημένο, χωρίς σκόρδο να σκεπάζει τις γεύσεις, και τρώγονται ευχάριστα. Υποδειγματικά τα λαχταριστά μπιφτεκάκια, ζουμερά και ευωδιαστά, όπως και τα μπριζολάκια, που είναι το hit του μαγαζιού και έρχονται στη λαδόκολλα με χοντρό αλάτι. Ωραία, γευστική πινελιά χαρίζουν και οι συνοδευτικές σάλτσες των κρεατικών, από κλασική BBQ, πικάντικη γλυκόξινη μέχρι γιαούρτι με δυόσμο. Το Meat Bar είναι το μαγαζί που αγκαλιάζει τους meat lovers, προσφέροντας νόστιμο φαγητό με προσεγμένα ποιοτικά υλικά. Κι όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon