Μια Imperial βραδιά

Μια φρέσκια, συναρπαστική ασιατική προσθήκη στον συνεχώς ανερχόμενο κλάδο των hotel restaurants.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, 7.2.2008 | 00:00

Τηνπροηγούμενη Πέμπτη με την κολλητή μουτη Μυρτώ αποφασίσαμε να κάνουμε hoteling.Είχα εγώ να γράψω το κείμενο που διαβάζετε,είχε ο γκόμενός της επισκέψεις, έτσιαποφασίσαμε να βολτάρουμε προς τοdowntown,προς αναζήτηση εστιατορίου πριν καικοκτέιλ μετά. Και πιο downtownαπό τα πέριξ της πλατείας Καραϊσκάκηδύσκολα γίνεται. Όσο δύσκολο είναι νασκεφτείς πως κάνεις... hotelingστην Αθήνα, χωρίς να γελάσεις. Έστω έναστραβό χαμόγελο. Γιατί όπως και να τοκάνουμε, ούτε Λονδίνο είμαστε ούτε ΝέαΥόρκη. Αν έλεγες «πάμε για hoteling,μωρό μου;»μέχριπριν 2-3 χρόνια, η πλειοψηφία θα θεωρούσεπως είναι κάποιος νέος κωδικός για ναζητήσεις... ημιδιανυκτέρευση σε κάποιο3ΧΧΧ ξενοδοχείο. Όπου είτε που θα σουέλεγε «κλείσε το κόκκινο δωμάτιο μετους καθρέφτες»είτεπου θα έτρωγες σφαλιάρα ξεγυρισμένη.Ενώ σήμερα, το lifestyleτων περιοδικών κατάφερε επιτέλους ναεκπαιδεύσει όλους εμάς τους αδαείς! Καιτρέχουμε για καφέδες, γεύματα, δείπνακαι κοκτέιλ σε «ονειρεμένα roofgardensμε θέα στην Ακρόπολη» και «στυλάταbarμε djsetαπό τον συγκλονιστικά διάσημο ΑνδρέαΦουφουτόπουλο».

Εμείς πάλι, από έναμείγμα αγνής αντίδρασης και περιέργειαςγια τα καλά λόγια που είχαμε ακούσειγια τα νέα πράγματα που είχαν συμβείστο AthensImperial,προτιμήσαμε να φάμε στο ισόγειο και ναπιούμε στον 9ο. Το AsiaFreshάνοιξε πριν δυο περίπου μήνες, στα δεξιάτου lobbyόπως μπαίνεις. Θεωρητικά είναι ασιατικό,πρακτικά όμως, τόσο αισθητικά όσο καικυρίως γευστικά, ομιλεί λίαν καλώς τηνιαπωνικήν. Το προσωπικό multiethnic.Σεφ Ταϊλανδός, πολύπειρος στην ασιατικήκουζίνα και με καλές περγαμηνές, μαιτρΕλληνίδα, στο σέρβις η Κιμ, από τα ατούτου εστιατορίου. Η Κωνσταντίνα ΚιμΑποστολοπούλου, όπως είναι το πλήρεςόνομά της, είναι μια ομορφούλα, γλυκύτατηκαι εξυπηρετική κοπέλα που σε κερδίζειαμέσως μόλις ξεπεράσει την αρχικήσυστολή της. Μισή Ελληνίδα, μισήΚορεάτισσα, έχει προφανέστατα κληρονομήσειαπό τη μαμά, εκτός από τα μάτια, και τηνέμφυτη ευγένεια των περισσότερων λαώντης Ασίας, χαρακτηριστικό που ταιριάζειγάντι στη θέση αυτή.

Καθίσαμε δίπλα στημεγάλη βιτρίνα που έβλεπε στην πλατείαΚαραϊσκάκη, χαζεύοντας μέσα από τοτραπέζι-καθρέφτη την «τσιμεντένια»οροφή με τα κόκκινα γκράφιτι-ιδεογράμματακαι τσακίσαμε τα πλατό με τα sushiχωρίς οίκτο. Ωραία inside-outrollsμε καπνιστό σολομό και κολλημένο σουσάμιστο ρύζι που τα αγκαλιάζει, καλοφτιαγμέναmakiτόνου, ενώ από τα nigiri,του σολομού και του λαβρακιού ήταν τακορυφαία. Πριν τα κυρίως απόλαυσα μιακαταπραϋντική misosoupμε φύτρες από φασόλια σόγιας, η οποίααποτέλεσε εξαιρετικό εισαγωγικό γιατο Blackcodeμε misosauce,μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη γιαπωνέζικηεκδοχή μαγειρέματος του μπακαλιάρου.Τα κριτσανιστά rollsτηγανιτής μπανάνας, με φυστικοβούτυρο,σοκολάτα και σος ανανά και τζίντζερήταν η γεύση που κουβαλήσαμε ανεβαίνονταςστον 9ο όροφο και στο HippyChicloungebar.Έχετε πιει mojitoμε ένα δέντρο να κρέμεται πάνω από τοκεφάλι σας; Και εννοώ να υπάρχει πρινκαν πιείτε.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon