Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας στο Άλφicon

Δύο νεαροί σεφ άνοιξαν ένα νέο μικροσκοπικό εστιατόριο κοντά στο Καλλιμάρμαρο

Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας στο Άλφicon
Οι δύο νεοι σεφ δημιουργούν πιάτα με καλά υλικά, στα οποία σε κερδίζει η αληθινή γεύση.

 

Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας προτείνουν μέσα από το καινούργιο τους εστιατόριο Άλφicon, μια ανάσα από το Καλλιμάρμαρο, δύο νέοι σεφ, ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς, αναλαμβάνοντας και τον επιχειρηματικό ρόλο.

 

Στη σάλα του υπάρχουν μόλις 21 θέσεις που σου δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και αν θέλεις κάτι ακόμα πιο προσωπικό υπάρχει ιδιαίτερη σάλα με ένα μοναστηριακό τραπέζι 12 θέσεων για private dining. Όταν ρωτήθηκαν οι σεφ τι σημαίνει η ονομασία «Άλφicon», απάντησαν πως πάντρεψαν την αρχαία λέξη «άλφιτον», που σημαίνει «κριθάρι», με την αγγλική «icon», που σημαίνει εικόνα.

 

Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας στο Άλφicon
Όταν ρωτήθηκαν οι σεφ τι σημαίνει η ονομασία «Άλφicon», απάντησαν πως πάντρεψαν την αρχαία λέξη «άλφιτον», που σημαίνει «κριθάρι», με την αγγλική «icon», που σημαίνει εικόνα.

 

Ο Δημήτρης και ο Νίκος εμπνέονται από τα ελληνικά προϊόντα της εποχής που αναζητούν με πάθος από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Στην κουζίνα τους μπαίνουν με κέφι και διάθεση να δημιουργήσουν πιάτα με καλά υλικά, στα οποία να σε κερδίζει η αληθινή γεύση. Η κρεμμυδόσουπα, για παράδειγμα, είναι βελούδινη και βγάζει τη γλύκα του καλοδουλεμένου κρεμμυδιού που συναντά την ένταση του χειροποίητου μοσχαρίσιου λουκάνικου το οποίο ετοιμάζουν οι ίδιοι, ενώ η σφαίρα Μετσοβόνε σκάει στον ουρανίσκο και αφήνει την καπνιστή αίσθηση στην επίγευση (€9). Σερβίρεται μέσα σε κατσαρολάκι που πατάει πάνω σε πλίθινο τούβλο σαν αυτά με τα οποία χτίστηκε η μονοκατοικία που στεγάζει το εστιατόριο – ωραία ιδέα.

 

Εξίσου ωραίο γευστικό αποτέλεσμα δίνει το πιάτο με το μοσχαρίσιο ταρτάρ, τρούφα, τριμμένο φουντούκι και μια γραμμή στην κορυφή καμωμένη με αυγά ψαριού (€13,50). Ενδιαφέρουσα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση είναι η σαλάτα με ταρτάρ παντζάρι, κοκκάρια με βινεγκρέτ καρύδι και καρδιές μαρουλιού (€10,50).

 

Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας στο Άλφicon
Η οινική λίστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

 

Δροσερή και ανάλαφρη, λειτουργεί σαν γέφυρα για το επόμενο δημιουργικό πιάτο με το χειροποίητο ζυμαρικό (τραγανά φύλλα), ανάμεσα στα οποία «φωλιάζουν» μανιτάρια, κάστανο, μελωμένος μαύρος χοίρος και ελαφριά μπεσαμέλ (€15). Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από νοστιμιά, η ιδέα για το οποίο προήλθε από την ηπειρώτικη μακαρονόπιτα.

 

Καλοφτιαγμένο ήρθε το κατσικάκι Νάξου, μαγειρεμένο υπομονετικά με σάλτσα ελληνικού καφέ και πορτοκάλι, που συνόδευε φάβα Σαντορίνης σε δύο υφές, βελούδινη και σαλάτα με καρότο (€20). Στη σάλα, ο ευγενικός και φιλόξενος Τάσος Υφαντίδης θαρρείς ότι είναι ταγμένος να υπηρετήσει κάθε επιθυμία σου.

 

Η οινική λίστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μπορεί να μην είναι μεγάλη, είναι όμως επικεντρωμένη στα φυσικά κρασιά που παράγουν σπουδαία ελληνικά οινοποιεία. Εδώ διακρίνεις τις καλές προθέσεις, τα όνειρα και το κέφι των δύο νεαρών σεφ/ιδιοκτήτων, οι οποίοι έχουν τον χρόνο να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

 

Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας στο Άλφicon
Ο Δημήτρης και ο Νίκος εμπνέονται από τα ελληνικά προϊόντα της εποχής που αναζητούν με πάθος από μικρούς τοπικούς παραγωγούς.

 

Άλφicon, Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 216 9005059

Ηρώνδα 8
216 9005059
 
 
 
 
ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon