Μητροπολιτικές γεύσεις

Το Ψυχικό μυρίζει Νέα Υόρκη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 23.2.2011 | 15:32

Μητροπολιτική αύρα σε αγκαλιάζει μόλις διαβείς το κατώφλι του Gaspar στο Ψυχικό. Αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι στο Μανχάταν ή στο Λονδίνο. Busy all day μαγαζί, χαρούμενο, που τα συνδυάζει όλα, φαγητό, ποτό, καφέ, μουσικές και καλή διάθεση που περισσεύει. Ο χώρος που μοιράζεται έξυπνα σε επίπεδα ενισχύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την ντιζαϊνάτη διακόσμηση. Βρήκα παιχνιδιάρικο το παρεΐστικο πολύχρωμο τραπέζι, που ήταν στημένο με τους κύβους Lego. Στο βάθος η μεγάλη μπάρα σφύζει από κόσμο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει μόλις ανέβεις τη σκάλα που οδηγεί σε ένα lounge και μπαρ με υπέροχα κοκτέιλ.

Ένα μαγαζί-υπερπαραγωγή πρέπει να υποστηρίζεται και από δυνατή κουζίνα. Και εδώ ο μάγος Gaspar έκανε τα μαγικά του και έχει κερδίσει το στοίχημα. Το δίδυμο Μανώλης Ασλάνογλου και Χρόνης Δαμαλάς είναι αχτύπητο και ενισχύεται δυνατά από τον Διονύση Αλέρτα που ετοιμάζει κολασμένα γλυκά. Ανήκουν όλοι στη νέα ελπιδοφόρα γενιά των σεφ. Δουλεύουν με κέφι, φαντασία και εξαιρετική τεχνική.

Το μενού θα σας εκπλήξει. Πιάτα της Μεσογείου μπλέκουν με αυτά της ασιατικής κουζίνας. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος, μπορεί να χάσεις τον προσανατολισμό σου ή πάλι ενδέχεται να κάνεις τη γαστρονομική ανατροπή. Από τον κατάλογο δεν λείπουν τα λαχταριστά σάντουιτς και μπριός για το πρωί που συνοδεύουν τον καφέ αλλά και μπέργκερ από black Angus για το μεσημέρι.

Στο διά ταύτα. Ανάλαφρος και αφράτος ο μπακαλιάρος τεμπούρα, με σάλτσα παντζαριού και διακριτικό τζίντζερ. Τα σουβλάκια από φιλέτο black Angus με σάλτσα teriyaki απλά θεϊκά. Ιδανικό το ψήσιμό τους και εξαιρετικά τα αρώματα από το μαρινάρισμα. Ωραίο το μοσχαρίσιο φιλέτο tataki που συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών που χαρίζει γήινα αρώματα και noodles, που θα τα ήθελα πιο al dente.

Το black cod με γλυκό miso είναι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και μια νότα περισσότερο γλυκό από όσο του έπρεπε. Από τα πιάτα ημέρας ο ψητός ξιφίας συνοδεύεται από σαλάτα φινόκιο αρωματισμένη με γουασάμπι κι ένα εξαιρετικό νιόκι πατάτας που τη γεύση του απογειώνει το γουασάμπι και που θα έστεκε άξια μόνο του σαν ορεκτικό. Εκτίμησα στο μενού την ποικιλία τυριών με επιλογές από δυσεύρετα ελληνικά τυριά.

Πιάτα ήδιστα που αποπνέουν την αγάπη και το κέφι της ομάδας στην κουζίνα. «Είναι μια πρόκληση για μένα», λέει ο σεφ Μανώλης Ασλάνογλου και μια λάμψη αυτοπεποίθησης αστράφτει στο βλέμμα του. «Οι πελάτες είναι ταξιδεμένοι και καταλαβαίνουν την ευρωπαϊκή αύρα του μαγαζιού», συμπληρώνει.

Το club restaurant Gaspar έχει ανακαλύψει τη συνταγή της επιτυχίας.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon