Mr. Pug's Canteen: Ταϊβανέζικα σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια στο Χαλάνδρι

H εμμονή των bao bun ήρθε και βρίσκεται στην καντίνα του Γιώργου Βενιέρη, στο Χαλάνδρι

5.5.2017 | 13:23

 

Λίγα μόλις μέτρα από την πολύβουη αγορά του Χαλανδρίου, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Κατσουλιέρη άνοιξε ο σεφ Γιώργος Βενιέρης το Mr. Pug’s Canteen και, όπως καταλάβατε, πρόκειται για μια καντίνα που προσφέρει φαγητό του δρόμου. Τα ταξίδια του Γιώργου στην Ασία, η επαφή και η αγάπη του με το ποιοτικό street food τον ώθησαν στο νέο του εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχει και ο σεφ Ιωσήφ Μανουσέλης. Εδώ θα ανακαλύψεις την ομορφιά, τη νοστιμιά και την ελαφράδα του bao bun. «Είναι ψωμί κινέζικο που ιστορικά πέρασε στην Ταϊβάν και γίνεται από αλεύρι σίτου καλά καθαρισμένο που του δίνει και το λευκό χρώμα, ενισχυμένο με αλεύρι από τη ρίζα ενός φυτού», εξηγεί ο Γιώργος και συμπληρώνει: «Γίνεται αποκλειστικά στον ατμό, δεν περνάει από φούρνο, και γι’ αυτό είναι αφράτο. Ο σπουδαίος σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ το ανέδειξε πριν από χρόνια στη Νέα Υόρκη και εγώ το πρωτοξεκίνησα το 2012 στην Ελλάδα».

 

Mr. Pug's Canteen: Ταϊβανέζικα σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια στο Χαλάνδρι

 

Στον μικρό, καλόγουστο χώρο ετοιμάζονται τα χιονάτα bao buns που δέχονται διαφορετικές γεμίσεις. Όλα είναι χειροποίητα. Από το μεγάλο παράθυρο της καντίνας χαζεύεις την προετοιμασία της παραγγελίας σου που σερβίρεται πάνω σε χαρτί. Παίρνεις θέση στον ψηλό, ξύλινο πάγκο στον δρόμο και απολαμβάνεις κάθε γευστική μπουκιά. Δοκιμάσαμε το bao με τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι, φιστικοβούτυρο, ψιλοκομμένα λαχανικά, πάστα τσίλι και τραγανά φιστίκια, που εκφράζει την ταϊλανδέζικη προσωπικότητά του. Γευστικό βάθος, σωστή διαχείριση των ποιοτικών υλικών και ωραίο παιχνίδι υφών – γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Δύσκολο να αντισταθείς και σε αυτό με την ασιατική πάπια που η τεμπούρα τής χαρίζει τραγανή υφή, δροσίζεται όμορφα από το μάνγκο και δένει με τις φύτρες σόγιας, το τηγανητό σκόρδο και τη γλύκα της hoisin σος. Καλοφτιαγμένο και πληθωρικό είναι το XL Bao Βeef Βurger με τουρσί κόκκινο λάχανο, τσάτνεϊ με ντομάτα και μπέικον και διπλό τυρί τσένταρ. Στον διπλανό πάγκο μια παρέα από νέους μοιράζεται με λαχτάρα τα churros που μόλις βγήκαν χρυσαφένια και τραγανά και συνοδεύονται με λιωμένη bitter σοκολάτα και καραμέλα με αλάτι. Έχουν γούστο έτσι όπως γλείφουν με τα δάχτυλά τους, «σκουπίζοντας» τα κυπελάκια με τις σος. Ένα ζευγάρι καθισμένο μπροστά στο παράθυρο της καντίνας τιμάει αχόρταγα τα bao buns με γλυκοπικάντικο χοιρινό και λαχανικά.

 

Mr. Pug's Canteen: Ταϊβανέζικα σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια στο Χαλάνδρι

 

Το μενού προσφέρει επτά διαφορετικές επιλογές σε bao buns και ό,τι κι αν διαλέξετε κοστίζει 3,70 ευρώ. Για το ξεκίνημα της ημέρας μπορείς να επιλέξεις καφέ της Τaf και να δοκιμάσεις breakfast bao bun με scrambled eggs και τραγανό μπέικον. Στο ψυγείο της καντίνας υπάρχουν αναψυκτικά και σύντομα θα φιγουράρει η μπίρα Katsika της μικροζυθοποιίας Φολεγάνδρου, που είναι το νησί απ’ όπου κατάγεται ο Γιώργος Βενιέρης. Το Mr. Pug’s Canteen είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βραδύ, καλύπτοντας τις ανάγκες των ξενύχτηδων.

 

Mr. Pug's Canteen: Ταϊβανέζικα σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια στο Χαλάνδρι
 

 

Mr. Pug’s Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 210 6824001

Κατσουλιέρη 6
210 6824001
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon