Το νέο «μυστικό» του Γκαζιού

Νέα άφιξη με εξαιρετική ιταλική κουζίνα που ανεβάζει το επίπεδο της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 19.1.2011 | 17:08

Πέμπτη βράδυ και το τσουχτερό κρύο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για βόλτες στο Γκάζι. Κατηφορίζω την οδό Περσεφόνης, δίπλα από τα φωτισμένα πέτρινα φουγάρα της Τεχνόπολης που δημιουργούν ένα γοητευτικό σκηνικό, για να ανακαλύψω το καφέ μπαρ-εστιατόριο Secreto. Καινούργια άφιξη στην περιοχή. Secreto στα ιταλικά σημαίνει μυστικό, αλλά ο χώρος που αντικρίζω μόνο μυστικός δεν είναι. Ένα τριώροφο μαγαζί ντυμένο με ξύλο, εντυπωσιακό. Το ισόγειο διακοσμημένο με ξύλο στο χρώμα της καρυδιάς, τούβλο, κόκκινους, στο χρώμα του αίματος, βελούδινους καναπέδες και μια μπάρα εντυπωσιακή που από το ταβάνι κρέμονται ανάποδα λαμπατέρ. Το ασανσέρ σε βγάζει στον πρώτο όροφο, που είναι εστιατόριο, και ακολουθεί τη φινετσάτη διακόσμηση. Πριν συνεχίσεις την άνοδό σου και αφού προσπεράσεις την κουζίνα, η σκάλα σε οδηγεί στο τελευταίο επίπεδο. Το εκτυφλωτικό λευκό δίνει τον τόνο στο roof garden και η θέα στο φωτισμένο, όλο κινητικότητα Γκάζι -που βλέπεις πιάτο- σε μαγεύει.

Παίρνω θέση σε μια ξύλινη ροτόντα στο ισόγειο, χαζεύοντας τον δρόμο και τις λιγοστές παρέες που κυκλοφορούν και τρέχουν να μπουν σε κάποιο από τα μαγαζιά για να ζεσταθούν πίνοντας το ποτό τους. Οι μουσικές ευχάριστες, γεμίζουν τον χώρο, επιτρέποντας στις παρέες, που άλλοι τρώνε και άλλοι πίνουν τα κοκτέιλ τους, να συζητούν ευχάριστα.

Το μενού ασπάζεται την ιταλική φιλοσοφία στην κουζίνα και τις πρώτες ύλες της. Ο σεφ Θάνος Στασινός που έχει θητεύσει σε εστιατόρια της γειτονικής χώρας δίνει έμφαση στα χειροποίητα ζυμαρικά και για αρχή δοκιμάζω τα ραβιόλια με κοτόπουλο και σάλτσα παρμεζάνας. Πιάτο γευστικό, πληθωρικό, που ανοίγει την αυλαία της όρεξης, αν και θα προτιμούσα πιο λεπτή και αέρινη τη ζύμη για τα ραβιόλια. Η σαλάτα Secreto που ακολούθησε ήταν απλά υπέροχη. Φρέσκια βαλεριάνα πάνω σε λεπτές φέτες μπρεζάολα και πεκορίνο ρομάνο περιχυμένη με βινεγκρέτ από μουστάρδα και σιναπόσπορο που χάριζε μια διακριτική ένταση στη γεύση. Προσπέρασα τα ελκυστικά ριζότι που φιγουράρουν στον κατάλογο και επέλεξα τις χειροποίητες ταλιατέλες με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό . Πιάτο χορταστικό. Τα ζυμαρικά ήρθαν ιδανικά al dente, γευστικά, με τη διακριτική ευχάριστη ευωδιά του βασιλικού.

Καλοφτιαγμένες και πληθωρικές και οι παπαρδέλες με μανιτάρια πορτσίνι και άσπρη τρούφα να σε ταξιδεύει σε κάθε μπουκιά στα βουνά της Βόρειας Ιταλίας. Ωραία και η εκτέλεση του ψητού κοτόπουλου στη σχάρα, που είναι μαριναρισμένο με μεσογειακά βότανα σε σάλτσα λεμονιού και συνοδεύεται με πουρέ πατάτας. Γλυκό happy end με ωραιότατη κρέμα καταλάνα και τιραμισού.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon