Ο ναός του black angus

Κρεατοφαγία με ειδίκευση στην καλύτερη ποικιλία μοσχαριού στον κόσμο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 12.12.2011 | 12:42

Το Butcher’ s Grill είναι ένα μοντέρνο κρεατάδικο στον πιο hot δρόμο της Γλυφάδας. Ο χώρος του χαλαρός, ποιοτικός, μοιράζεται σε δυο επίπεδα κι εκφράζει μια μοντέρνα διάθεση. Ανοιχτή κουζίνα με τους ψήστες να θέτουν στην πυρά με τέχνη το κρέας. Άφθονο σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί, όπως και μαυροπίνακες, με τις μαγειρικές προτάσεις που χαρίζουν ιδέες. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή. Βαθύς γνώστης του κρέατος, ο Σπύρος Κεφαλληνός, ο ιδιοκτήτης, ακολούθησε το όνειρό του, ανοίγοντας το κρεοπωλείο του Elite Bucher στη Βούλα, θέλοντας να μας συστήσει το black angus, το μαύρο μοσχαράκι που εισάγει από την Αυστραλία και την Αμερική. «Το μυστικό της γεύσης αυτού του κρέατος βρίσκεται στην ομοιόμορφη διασκόρπιση του λίπους στη μυϊκή μάζα, προσδίδοντας άρωμα, γεύση, χυμώδη υφή και αξεπέραστη νοστιμιά», μας εξηγεί και προσθέτει, «είναι πλούσιο κρέας σε πρωτεΐνες, βιολογικό, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους».

Το Butcher’ s Grill σερβίρει χειροποίητα σουβλάκια από χοιρινό Σπάρτης αλλά και από ντόπια κοτόπουλα. Εδώ θα δοκιμάσεις πρωτότυπο γύρο και νόστιμο σπιτικό κεμπάπ, που βασίζεται σε παραδοσιακή συνταγή.

Από τα ορεκτικά δοκίμασα μοσχαρίσιο spear ribs black angus, που ήρθε ιδανικά ψημένο, αφήνοντας μια μεστή γεύση σε κάθε μπουκιά. Ωραία γκουρμεδιά. Συνέχισα με εξαιρετική φρέσκια σαλάτα Butcher’s με σπανάκι, μανιτάρια, φλοίδες παρμεζάνας και λεπτοκομμένες φέτες ροσμπίφ black angus. Εξαιρετική η απόδοση του κρέατος σε αυτήν τη μορφή.

Το καλαμάκι είναι χειροποίητο και ήρθε πλούσιο με ζουμερά κομμάτια black angus σωστά ψημένα στην απίστευτη τιμή των 2,90ευρώ. Αλλά και για λιγότερο εξεζητημένη κρεατοφαγία, μπορείς να ευχαριστηθείς το καλοφτιαγμένο καλαμάκι από χοιρινό κρέας.

Η μπριζόλα Rib Eye που δοκίμασα ήταν τρυφερή, ζουμερή, όλο νοστιμιά. Αποκάλυπτε σε κάθε μπουκιά βαθιά και πλούσια γεύση. Όσο για το κλασικό χάμπουργκερ, φτιαγμένο μόνο από κρέας black angus, είμαι σίγουρη ότι θα το ζήλευαν και οι Νεοϋορκέζοι. Υπάρχει φροντίδα στο φαγητό και η κουζίνα θα μπορούσε να διεκδικήσει γαστρονομικές δάφνες και στα μαγειρευτά. Οι σπιτικοί λαχανοντολμάδες, φτιαγμένοι με τρία διαφορετικά κρεατικά, το κοκκινιστό μοσχαράκι που συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή μακαρόνια, βάζουν κάτω πολλές αστεράτες κουζίνες της πόλης.

Το Butcher’ s Grill προσφέρει ποιότητα για όλους, ξέρει πολύ καλά το κρέας και θα μας μάθει πολλά για το black angus που αγνοούσαμε… λόγω τιμής.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon