Pasta στα καλύτερά της

Όταν ο σούπερ σεφ Έκτορας Μποτρίνι μαγειρεύει για την καθιερωμένη La Pasteria, το βέβαιο είναι πως οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας νιώθουν βασιλιάδες της αθηναϊκής εστίασης.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 7.10.2009 | 22:24

Ραντεβού στο καινούργιο La Pasteria στο The Mall Athens δώσαμε με μια φίλη. Ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο και να χαζέψεις τις βιτρίνες. Κόσμος πολύς. Όλες οι ηλικίες παρελαύνουν από το The Mall. Νεανικές παρέες, μαμάδες με παιδάκια, κυρίες καλοντυμένες χαζεύουν τις βιτρίνες φορτωμένες με ψώνια. Ανεβαίνω την κυλιόμενη σκάλα με κατεύθυνση τον 4ο όροφο, εκεί που βρίσκεται το La Pasteria.

Όπως αποδείχθηκε από τα τραπέζια που είναι γεμάτα κόσμο, το La Pasteria έχει γίνει το αγαπημένο στέκι. Σίγουρα ο άνετος χώρος του και η εκπληκτική διακόσμησή του, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα εστιατόρια της αλυσίδας, είναι ένας από τους λόγους. Στην πορεία ανακάλυψα με χαρά ότι και η κουζίνα του «φυσάει». Πώς να μην είναι καλή, αφού την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Έκτορας Μποτρίνι, ο σεφ με την ιταλική καταγωγή που έχει αναδειχθεί σε σταρ της τηλεόρασης.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Καταρχάς, ο χώρος είναι απίστευτα καλόγουστος. Είναι έξυπνα διακοσμημένος από Ιταλούς διακοσμητές που του χάρισαν ένα αέρα ιταλικής φινέτσας. Άλλωστε, φημίζονται και για το γούστο τους. Μου άρεσε το γεγονός ότι η διακόσμηση είναι διαμορφωμένη, ώστε να προσφέρεται για κάθε διάθεση και περίσταση.

Η αρχοντική μαύρη τραπεζαρία που αποπνέει αστικό αέρα κυριαρχεί στο κέντρο και πολύ τη ζήλεψα, με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα και τον λαμπερό ντιζαϊνάτο πολυέλαιο. Ό,τι πρέπει για μια φιλική παρέα. Οι νεανικές παρέες προτιμούν τα μοντέρνα stools και τα ψηλοκάβαλα τραπέζια μπροστά από τον ξυλόφουρνο, αλλά και τα τραπεζάκια στο μπαλκόνι με τις ζαρντινιέρες και τα μυριστικά και θέα στην περατζάδα.

Γοητευτικές είναι οι γωνίες με τα ράφια, τις αρμαθιές με τις πιπεριές και τις ριγέ τέντες που χαρίζουν την αύρα των παραδοσιακών ιταλικών ντελικατέσεν.

Στο διά ταύτα, που είναι το φαγητό. Το μενού προσφέρει λαχταριστές ιδέες από αντιπάστι, ωραίες πλούσιες σαλάτες, ριζότο και φυσικά πάστα μαγειρεμένη σε διαφορετικές εκδοχές αλλά και πάστα φρέσκια. Με τράβηξε από τη μύτη η μυρωδιά της πίτσας που βγαίνει προκλητική από τον ξυλόφουρνο. Με την πρώτη μπουκιά η λεπτή τραγανή ζύμη και τα φρέσκα υλικά -άγρια ρόκα και μοτσαρέλα- σε στέλνουν ταξίδι στην πατρίδα της. Ίσως από τις πιο αυθεντικές και νόστιμες πίτσες που έχεις δοκιμάσει. Πληθωρικό και το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και ευωδιαστή μαύρη τρούφα. Ήρθε al dente, ωραία χυλωμένο και σε γενναία μερίδα.

Πολλές και οι επιλογές από τα κυρίως πιάτα: ψαρονέφρι, φιλέτα κοτόπουλου, tagliata. Το αυθεντικό ιταλικό μπιφτέκι macinata στην εκδοχή του με την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα είναι άπαιχτο. Εξαιρετική αποδείχθηκε και η αχνιστή μακαρονάδα με την τοσκανέζικη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και πεπεροντσίνο, που σε κάθε μπουκιά ανακάλυπτες την πικάντικη γεύση. Το La Pasteria είναι ο ιδανικός προορισμός για την καθημερινή έξοδο μετά τα ψώνια ή τον κινηματογράφο.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon