Peccati di Gola

Ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν πιστοποίηση αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 25.4.2012 | 16:25

Στην Αθήνα της κρίσης οι γωνιές με ιταλική κουζίνα πολλαπλασιάζονται. Η αλήθεια είναι πως το ιταλικό φαγητό δεν έχασε ποτέ την προτίμησή μας και ουδέποτε θεωρήθηκε παρωχημένο, αλλά τώρα, στις δύσκολες μέρες, δίνει την ευκαιρία να στήσει κανείς ένα εστιατόριο με σχετικά χαμηλότερο ρίσκο. Ο λόγος απλός: κόστος φαγητού σχετικά ελεγχόμενο και μαγειρική προσέγγιση δοκιμασμένη στον χρόνο, που δεν θα προκαλέσει εύκολα αντιθέσεις, καθώς ακουμπά σε καλά ριζωμένες, ακόμα και υποσυνείδητες αντιλήψεις για το τι περιλαμβάνει το μεσογειακό comfort food.

Με τις σκέψεις αυτές επανήλθα σε μια από τις πιο αυθεντικές ιταλικές τρατορίες που υπάρχουν στην Αθήνα. Το Peccati di Gola στη Γλυφάδα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από τα πρώτα του βήματα πριν από τρία χρόνια, όταν ξεκίνησε, και στο πέρασμα του χρόνου κατάφερε να διατηρήσει την ποιότητά και τη γλυκιά αίσθηση του ποιοτικού, αυθεντικού, νόστιμου ιταλικού φαγητού που σου δίνει κάθε φορά που το επισκέπτεσαι. Θα σου προσφέρει απλόχερα πιάτα που δεν θα σε κουράσουν με τη φλυαρία τους, αφού, έχοντας πίσω τους τη μακρά κι επιτυχημένη παράδοση της ιταλικής κουζίνας, δεν έχουν τίποτε να αποδείξουν ή να επιβεβαιώσουν.

Ό,τι κι αν διαλέξεις από τον κατάλογό του με ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, ριζότι, φρέσκια πάστα, χειροποίητα νιόκι και πίτσες στον ξυλόφουρο, δεν θα πέσεις σε κακοτοπιά. Ξεκινάς με λεπτά μπαστουνάκια ζύμης με δενδρολίβανο και αμέσως περνάς σε μια ζεστή φοκάτσια με σύκα βυθισμένα σε γκοργκοντζόλα πασπαλισμένη με καρύδια, που σε βάζει σ’ ένα παιχνίδι γλυκού-αλμυρού που δεν θες να τελειώσει. Τα νιόκι, βουτηγμένα στον βασιλιά των αρωμάτων, την τρούφα, δεν αφήνουν περιθώρια για αντιρρήσεις. Τα μαύρα, από μελάνι σουπιάς, ταλιολίνι -στο χρώμα της απόλυτης αμαρτίας, όπως επισημαίνει το μενού- με γαρίδες, ρόκα, κρέμα και ντοματίνια βγάζουν μια βαθιά νοστιμιά και δέσιμο των υλικών που δεν το περιμένεις. Το μελωμένο ραγού με παπαρδέλες, κομματάκια χοιρινού και μανιτάρια πορτσίνι προβάλλει ως απόλυτος συνδυασμός γήινων γεύσεων. Ήδη ως εδώ έχεις πάρει πολύ καλές δόσεις αυθεντικότητας , αν όμως δεν δοκιμάσεις την πίτσα με μοτσαρέλα, αυγό, σπαράγγια, κρέμα τρούφας, προσούτο κρούντο και φλοίδες παρμεζάνας, θα έχεις χάσει το γαστρονομικό υπερθέαμα του μαγαζιού. Ευτυχώς, το Peccati di Gola θα είναι στη θέση του, χωρίς παραχωρήσεις, στην ποιότητα και την επόμενη φορά που θα θελήσεις νόστιμο ιταλικό φαγητό.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon