Πήγαμε στο Bill & Harry's στην Αργυρούπολη

Saltimbocca alla Romana και πολλά ακόμα σε ένα όμορφο Ιταλικό εστιατόριο

2.11.2016 | 11:22
Πήγαμε στο Bill & Harry's στην Αργυρούπολη
Περιβάλλον ευχάριστο που σε χαλαρώνει και δίνει ιδέες για έξοδο από το πρωί με breakfast και σάντουιτς, μέχρι το βράδυ, με κοκτέιλ και κλασικές ιταλικές προτάσεις για δείπνο.

 

Μια ιστορία πολύ παλιά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ πρόσφατη διαθέτει το ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο Bill & Harry's στην Αργυρούπολη. Είναι μόλις ενός μηνός, όμως η σχέση των νεαρών ιδιοκτητών του πάει πολλά χρόνια πίσω. Ο Βασίλης και ο Χάρης γνωρίστηκαν στο νηπιαγωγείο, σπούδασαν και θέλησαν να φτιάξουν μαζί μια επιχείρηση εστίασης. Στην αναζήτησή τους συνάντησαν τον Νταβίντε Μπαζίλε, ο οποίος επί πολλά χρόνια διατηρούσε το ιταλικό εστιατόριο «Αntoniο» στη Γλυφάδα, από το οποίο οι δυο φίλοι είχαν πολλές αναμνήσεις. Έτσι, όλα πήραν τον δρόμο τους.

 

Φτιάχτηκε το Bill & Harry' s και ο πεπειραμένος Ιταλός μάγειρας ανέλαβε την κουζίνα. Μια μονοκατοικία με κήπο φιλοξενεί το εστιατόριο, όπου ο διάκοσμος είναι χειροποίητος, φτιαγμένος από τον Χάρη. Εντυπωσιάζουν τα μοναστηριακά τραπέζια, φτιαγμένα από κορμό δέντρου στο φυσικό του χρώμα, που συνδυάζονται με αναπαυτικούς καναπέδες και μεταλλικά καθίσματα. Οι διακοσμητικές πινελιές μπλέκονται χαριτωμένα με τα καλάθια-φωτιστικά, τα μπρούντζινα φανάρια, το μανουάλι σε μια γωνιά και το άφθονο πράσινο. Περιβάλλον ευχάριστο που σε χαλαρώνει και δίνει ιδέες για έξοδο από το πρωί με breakfast και σάντουιτς, μέχρι το βράδυ, με κοκτέιλ και κλασικές ιταλικές προτάσεις για δείπνο.

 

Πήγαμε στο Bill & Harry's στην Αργυρούπολη
Το ζυμαρικό ήρθε άψογα βρασμένο και έδενε γευστικά με τα απλά υλικά.

 

Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία της γειτονικής μας χώρας με antipasti, insalate, pasta terra, pasta mare, τρία risotti, λίγες προτάσεις σε κρέατα και ψάρια και έξι πίτσες. Γεύσεις οικείες που θυμίζουν ιταλικό Βορρά αλλά και πιάτα με πινελιές από τον Νότο. Δοκιμάστε το κλασικό καρπάτσιο με τις λεπτοκομμένες φέτες από φιλέτο μοσχαριού με τραγανά φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνα και λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο (€9). Απλό πιάτο, που τρώγεται ευχάριστα στο ξεκίνημα και δίνει το στίγμα της ποιότητας των υλικών. Η σαλάτα ρόκα, παρμεζάνα, κουκουνάρι και βινεγκρέτ από μέλι (€7,80) έρχεται ωραία αρτυμένη. Προσπεράσαμε τις πίτσες και το ενδιαφέρον μας τράβηξαν τα ζυμαρικά που εμπνέονται από τη γη. Ίσως επειδή ο καιρός έχει κρυώσει κάπως, πεθυμήσαμε σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαϊντανό σοταρισμένο με πιπέρι Καγιέν (€6,90) – το ζυμαρικό ήρθε άψογα βρασμένο και έδενε γευστικά με τα απλά υλικά. Το έντιμο φαγητό και η φιλική εξυπηρέτηση σε πείθουν για την επιλογή σου. Το πιάτο Saltimbocca alla Romana (€11), αν και κλασικό, τράβηξε την προσοχή μας. Φτιαγμένο με ψαρονέφρι −που αν ήταν πιο λεπτοκομμένο, θα του έδινε πόντους−, με λεπτές φέτες προσούτο και ωραιότατη σάλτσα από φασκόμηλο, μοσχοβολούσε (€11). Το χειροποίητο ψωμί ήταν ό,τι έπρεπε για να βουτήξουμε την μπουκιά μας στη σάλτσα του. Dolci επιβάλλεται να πάρετε. Το τιραμισού (€4) είναι προκλητικά γευστικό. Η κάρτα των κρασιών μπορεί να είναι μικρή, με προοπτική να εμπλουτιστεί, κρύβει εκπλήξεις όμως. Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα με ελληνικές μπίρες μικροζυθοποιίας. Μολονότι το Bill & Harry' s μόλις ξεκίνησε, έχει αποκτήσει ήδη φίλους που χαίρονται τη φιλοξενία και το φαγητό.

 

Πήγαμε στο Bill & Harry's στην Αργυρούπολη
Γεύσεις οικείες που θυμίζουν ιταλικό Βορρά αλλά και πιάτα με πινελιές από τον Νότο.

 

 

Γερουλάνου 23
2109949555
 
 
 
 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon