Πισίνα με θέα

Στη Μαρίνα Ζέας η απόλαυση των γεύσεων αποκτά άλλη διάσταση μέσα σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και με τους περιποιητές σε ρεσιτάλ ευγένειας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 5.3.2009 | 00:00

Νύχτα, με τη θερμοκρασίανα χτυπάει 4 βαθμούς και τον αέρα στηΜαρίνα Ζέας παγωμένο να με αγκαλιάζει.Ανεβαίνω τις σκάλες για να βρεθώ μπροστάσε μια τεράστια πισίνα. Η θέα σου κόβειτην ανάσα. Δίπλα ακριβώς ο χώρος τουκαφέ και του εστιατορίου της Πισίναςτεράστιος, «τυλιγμένος» με γυαλί είναιεντυπωσιακός. Χαμηλός φωτισμός, άφθονακεριά και πολλές παρέες απολαμβάνουντον καφέ ή το ποτό τους, ατενίζοντας τηθάλασσα και τη γραμμή της παραλιακήςπου λαμπιρίζει. Στο κέντρο της σάλαςένα τζάκι με πολλά λευκά κεριά δίνειτον τόνο στην ατμόσφαιρα και ολόγυρακαναπέδες προσφέρουν χαλάρωση καιευκαιρία για συζητήσεις. Ομολογώ ότιμε τις δεδομένες καιρικές συνθήκες δενπερίμενα ότι θα έβρισκα τόσο κόσμο καιμάλιστα αρχή της εβδομάδας.

Ο ευγενικός περιποιητήςμε οδηγεί λίγα μόνο σκαλοπάτια πιο πάνω,στο δεύτερο επίπεδο που καταλαμβάνειτο εστιατόριο με την ανοιχτή κουζίνα.Όλα τα τραπέζια έχουν θέα. Τα κότερα τηςΜαρίνας στα πόδια σου. Σκέφτομαι ότιπρέπει να ξανάρθω κάποιο μεσημέρι στηνΠισίνα, την ώρα που θα φωτίζεται από τονήλιο και σίγουρα θα έχω μια άλλη όψη,μια διαφορετική αίσθηση αυτού τουκαλοστημένου μοντέρνου χώρου. Ακόμαόμως και όπως τον χάζευα με το βραδινόφωτισμό, αποπνέει τη δική του γοητείαμε τις μοδάτες μαύρες πολυθρόνες, ταξύλινα τραπέζια και τα ασημί designφωτιστικά. Η πισίνα φωτισμένη,γαλαζοπράσινη, σε πρώτο πλάνο δημιουργείμια αρμονική αντίθεση με το μίνιμαλπεριβάλλον.

Ο κατάλογος με τιςπροτάσεις της κουζίνας είναι μοντέρνασχεδιασμένος, μαύρος με λευκά γράμματα,κάτι σαν απομίμηση μαυροπίνακα. Επτάορεκτικά, επτά σαλάτες, επτά πάστες καιριζότο και δέκα κυρίως πιάτα που σεταξιδεύουν στα μονοπάτια της Μεσογείου.

Μεγάλα λευκά πιάταέρχονται στο τραπέζι. Σαλάτα με ρόκα,γλιστρίδα, ντομάτα, αγγούρι, κάπαρη,ελιές μηλόξιδο και ελαιόλαδο, που είναιπλούσια, φρέσκια, με τραγανά φύλλα καιλάδι όσο ακριβώς χρειάζεται. Απολαυστικάνόστιμη. Για τη συνέχεια το μιλφέιγψητών λαχανικών με χαλούμι είναι έναςεντυπωσιακός πύργος, πολύχρωμος, μεστρώσεις από πιπεριές, κολοκύθια καιανάμεσα τους χαλούμι ψημένο. Πιάτογευστικό και ανάλαφρο. Η κολοκυθόπιταμε μανούρι, ρεγγάτο τυρί που συνοδευόταναπό sour creamήρθε παραψημένη και στεγνή. Οι προτάσειςμε τις πάστες και τα ριζότο είναικλασικές, από πένες αραμπιάτα μέχριριζότο με ανάμεικτα μανιτάρια, παρμεζάνακαι λάδι τρούφας. Στα κυρίως πιάτα ο σεφΆγγελος Σαρμπάνης προσφέρει προτάσειςμε κρέας, κοτόπουλο και δύο φιλέταψαριών, όλα με ξεκάθαρη μαγειρική άποψη.Ψητά ή σοταρισμένα . Γεύσεις καθαρέςπου σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις τιτρως. Συνδυάζεις το γευστικό με το ελαφρύφαγητό. Ωραία παρουσία είχε το πιάτο μετο πολίτικο κεμπάπ που ήρθε με τιςπιτούλες του, τα ψητά λαχανικά και τιςτραγανές τηγανητές πατάτες. Το άρωματου διακριτικού κύμινου ευωδιάζειευχάριστα. Ο γλυκός επίλογος κρίνεταιδύσκολος, μια και οι προτάσεις τωνεπιδορπίων είναι όλες ελκυστικές. Τοbrownies με παγωτό και sauceanglaise αποδείχθηκε ωραίοςσοκολατένιος πειρασμός. Με την τελευταίαγουλιά από το δροσερό Μοσχάτο Astiκαι με τις ωραίες μουσικές επιλογές νασε αγκαλιάζουν ευχάριστα φεύγεις μετην υπόσχεση να επιστρέψεις στην Πισίνα.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon