To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι

Γνωστοί σεφ και αρτοποιοί επιμελούνται το μενού αυτού του διαφορετικού φούρνου

23.3.2018 | 11:45
To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Ο γαλλικής καταγωγής διάσημος αρτοποιός Kamel Saci ανέλαβε την παρασκευή των εκπληκτικών ψωμιών που ξεφουρνίζονται το πρωί.

 

Το Queen Bee στο Κολωνάκι είναι πραγματικά «του κουτιού». Με χαρακτήρα γαλλικού μπιστρό και αύρα νεοϋορκέζικη σε υποδέχεται από το πρωί στις 7:30 για πρωινό με ολόφρεσκα κρουασάν, γαλλική τυρόπιτα, λαχταριστά σάντουιτς, φρέσκους χυμούς και καφέ ανεπανάληπτο που εισάγεται αποκλειστικά από τις καλύτερες φάρμες, ενώ 4 διαφορετικοί μύλοι δίνουν γεύσεις ανάλογα με τη διάθεση του πελάτη.

 

O ιδιόκτητης του Queen Bee Παναγιώτης Καλύβας –του ομίλου Capanna με πολλά χρόνια εμπειρίας στην εστίαση– οραματίστηκε ένα ποιοτικό μενού για breakfast, brunch αλλά και πιάτα για κάθε στιγμή της μέρας, σε έναν φιλόξενο, κομψό χώρο.

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Το Queen Bee στο Κολωνάκι έχει χαρακτήρα γαλλικού μπιστρό και αύρα νεοϋορκέζικη.

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Το ενδιαφέρον στην όλη προσπάθεια είναι ότι το Queen Bee διαθέτει σούπερ σύγχρονο παρασκευαστήριο 130 τ.μ. όπου χρησιμοποιούνται άλευρα φυσικής ωρίμανσης από γαλλικούς πετρόμυλους.

 

Το Queen Bee βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό κτίριο bauhaus του 1940, από τα πρώτα του Κολωνακίου, που διακόσμησε το K studio, αναβιώνοντας τα στοιχεία της αστικής πολυκατοικίας με φυσικά υλικά. Το ενδιαφέρον στην όλη προσπάθεια είναι ότι το Queen Bee διαθέτει σούπερ σύγχρονο παρασκευαστήριο 130 τ.μ. όπου χρησιμοποιούνται άλευρα φυσικής ωρίμανσης από γαλλικούς πετρόμυλους.

 

Ο γαλλικής καταγωγής διάσημος αρτοποιός Kamel Saci, που έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Joël Robuchon αλλά και με το νεοϋορκέζικο Dean & DeLuca, ανέλαβε την παρασκευή των εκπληκτικών ψωμιών που ξεφουρνίζονται το πρωί. Η διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά έδωσε τις ιδέες για τις ενεργειακές μπάρες, τα κέικ χωρίς ζάχαρη και τα smoothes balls.

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Η διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά έδωσε ιδέες για τα energy balls και τα κέικ χωρίς ζάχαρη.

 

Τα αυγά από φάρμες μικρών παραγωγών δίνουν ιδέα για ομελέτα που συνοδεύεται με σαλάτα και ψωμί επτάσπορο (€7). Η προζυμένια φέτα ψωμιού ραντισμένη με ελαιόλαδο, με ψητή κόκκινη και πράσινη πιπεριά, μοτσαρέλα και baby ρόκα (€6,80) προφέρει απολαυστικό υγιεινό τσιμπολόγημα.

 

Ωραιότατη η σαλάτα ζυμαρικών με βιολογικό κοτόπουλο σε μπουκιές, ντοματίνια, ρόκα, ελαιόλαδο και μοτσαρελάκι (€8). Πάνω σε πληθωρική φέτα προζυμένιου ψωμιού έρχεται η ταλιάτα strip loin με προβολόνε και ρόκα (€14).

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Πάνω σε πληθωρική φέτα προζυμένιου ψωμιού έρχεται η ταλιάτα strip loin με προβολόνε και ρόκα (€14).

 

To Queen Bee είναι ο φούρνος που ονειρεύεσαι
Από το μενού δεν λείπουν οι πληθωρικές σαλάτες.

 

Τα σχέδια του Παναγιώτη Καλύβα είναι πολλά και σύντομα ο γνωστός Αμερικανός σεφ Sal Lamboglia πρόκειται να επιμεληθεί το μενού και το brunch.

 

Όσο για το μπέργκερ και το ποιοτικό αμερικανικό κρέας που θα βγαίνει από την κουζίνα, εμπνευστής θα είναι ο Άρης Βεζενές, που θα έχει και την επιμέλεια.

 

Το Queen Bee είναι ένας γοητευτικός, ελκυστικός χώρος που λούζεται από τον αττικό ήλιο και προσφέρει ποιότητα και φιλοξενία όλες τις ώρες της ημέρας.

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι
210 7209933
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon