Σ' αναμμένα κάρβουνα

Βιολογικά κρέατα, ξύλα και κάρβουνα από το Τέξας, χυμώδη μπέργκερ: Η εναλλακτική αλλά και αυθεντική άποψη για τη μοντέρνα ψησταριά επιτέλους βρέθηκε. Την εντοπίσαμε στην Μπιφτεκούπολη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 5.6.2008 | 00:00

Εκεί πουλες ότι δεν περιμένεις εκπλήξεις, έρχεταικάποιος και ανατρέπει την ηρεμία.Εξηγούμαι. Το μοντέλο του μοντέρνουμεζεδοπωλείου που φθάνει έως τιςμεταμοντέρνες ψησταριές είναι ό,τι«φοριέται περισσότερο» πλέον σταελληνικά εστιατόρια. Κάποιοι ξεχωρίζουν.Άλλοι τα καταφέρνουν λιγότερο. Όσο γιατις τιμές, υπάρχουν περιπτώσεις πουαναρωτιέσαι αν θα πάρεις μια μερίδακεφτεδάκια ή θα γεμίσεις το ρεζερβουάρσου με βενζίνη. Γενικότερα, ξέρεις τιαναμένεις.

Τότεεμφανίζεται κάποιος που όλα όσα δίνειείναι πολλά κλικ παραπάνω. Και αυτά πουζητά είναι ελάχιστα (πόσο καιρό έχειςνα δεις φρέσκες, χειροποίητες τηγανητέςπατάτες στα 3 ευρώ τη μερίδα;). Γιατο Pig Pong ο λόγος, ένα ολοκαίνουργιο μαγαζίπου στήθηκε στην καρδιά της Μπιφτεκούποληςστη Γλυφάδα. Η ευρηματική όσο καιπαιχνιδιάρικη ονομασία δείχνει τιςπροθέσεις της κουζίνας. Υπάρχει άποψητόσο στο ψήσιμο των κρεάτων, όπουχρησιμοποιούνται ξύλα μαζί με κάρβουνακαι καπνιστήρες barbeque που ήρθαν κατευθείαναπό το Τέξας, όσο και στην επιλογή τηςεξαιρετικής πρώτης ύλης, με έμφαση σταβιολογικά προϊόντα

Χώροςφωτεινός, αισιόδοξος, μινιμαλιστικός,φτιαγμένος από τις νεαρές interior designersΒαλεντίνη Κρασσά και Πηνελόπη Πεκλάρη.Nτενεκέδες λαδιού που αναλαμβάνουν τορόλο φωτιστικών, ταπετσαρία απόχασαπόχαρτα στη μια πλευρά του τοίχουκαι μαυροπίνακας στην άλλη, όπουαναγράφονται με κιμωλία πιάτα του μενού.Ανοιχτή κουζίνα σε κόκκινο φόντο. Κλασικάξύλινα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλεςσε διάταξη που προσφέρει άνεση.  

Στο τραπέζισερβίρονται γευστικότατο κοντοσούβλιχοιρινό ή προβατίνας, κοκορέτσι σεαφράτη πίτα, σουτζουκάκια από αρνί καιμοσχάρι στη σχάρα, χορταστικό καλαμάκιαπό μοσχαρίσιο steak (έλιωνε στο στόμα),σαρμάδες με γλυκάδια, εξαιρετικό χυμώδεςburger σε κλασική αλλά και σε πιο πλουσιοπάροχηεκδοχή με μανιτάρια και ροκφόρ. Απλάθεϊκό. Θα βρεις όμως και pastrami φρέσκομοσχαρίσιο. Τα κρέατα συνοδεύονται απόλαχταριστές πατάτες ή γλυκοπατάτες,φατούς και πικάντικο γιαούρτι αλλά καιonion rings ή βελουδένιο σπιτικό πουρέ πατάταςμε ξυνόγαλα. Hit της κουζίνας είναι τατηγανητά στικς πατσά που συνοδεύονταιμε σκορδοστούμπι. Μια ευφάνταστη εκδοχήγια ένα τόσο κλασικά καθιερωμένο φαγητό. 

Υπάρχειάποψη και στα ορεκτικά. Η φάβα πουσερβίρεται με πούδρα παστουρμά ήτανκαταπληκτική, παρομοίως και η καπνιστήβιολογική μελιτζάνα με καρύδι. Στο ίδιοψαγμένο ύφος είναι οι σαλάτες και ταχορταρικά, όπου τα βιολογικά έχουν τονπρώτο λόγο. Στα γλυκά, το γαλακτομπούρεκομε τυρί ήταν άπαιχτο, το ίδιο και ομπακλαβάς με λουκούμι.  

Ας ξαναδούμεσύντομα τη λίστα του Pig Pong. Φαγητό: Δενείναι «δήθεν» ούτε περίπλοκο, αλλάσε κάθε πιάτο καταλαβαίνεις ότι έχειςνα κάνεις με μαστόρους που ξέρουν καλάτι διαλέγουν και τι φτιάχνουν. Περιβάλλον:Αισθάνεσαι άνετα από την πρώτη στιγμήπου θα βρεθείς στο χώρο. Τιμές: Φθηνότερααπό σουβλατζίδικο, για να παραγγείλειςδεύτερη και τρίτη μερίδα χωρίς ναξαναγράψεις τον προϋπολογισμό του μήνα.Συμπέρασμα: Το απόλυτο value for money στοελληνικό comfort food. Ερώτηση: Γιατί δενπαίζουν όλοι σαν το Pig Pong;

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon