Sailing

Ιταλικές γεύσεις και εκπληκτική θέα στον lounge χώρο της Βουλιαγμένης

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 24.2.2010 | 17:25

Η θάλασσα μου αρέσει, με ηρεμεί, την απολαμβάνω όλες τις εποχές του χρόνου. Και επειδή επιθύμησα τη χειμωνιάτικη γοητεία της, πήρα βράδυ καθημερινής την παραλιακή για να βρεθώ στη μαγευτική Βουλιαγμένη και στο all day μαγαζί Εν Πλω. Η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκει με αυτή των βρεγμένων από την ξαφνική βροχή πεύκων. Σε μεθά. Ποιος είπε ότι μόνο το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο στο Εν Πλω; Ανοίγοντας τη βαριά κεντρική πόρτα δεν άργησα να ανακαλύψω ότι και άλλοι είχαν την ίδια ιδέα. Χώρος άπλετος, που μοιράζεται αρμονικά σε επίπεδα. Το βλέμμα μου ακολουθεί την πληθωρική μπάρα που προτιμούν νεαρές παρέες για το ποτό τους. Eκεί και ο DJ. Συνεχίζω με κατεύθυνση τις μεγάλες τζαμαρίες. Ο ευγενικός σερβιτόρος με οδηγεί σε μια γωνία, όπου ορισμένα τραπέζια προσφέρονται για όσους θέλουν να δειπνήσουν. Μπροστά μου απλώνεται η θάλασσα. Αν η βραδιά είχε φεγγάρι, θα το έβλεπα να καθρεφτίζεται στα σκούρα νερά της που έγλειφαν νωχελικά την παραλία. Σαν να βρίσκομαι σε σαλόνι πλοίου. Εν πλω. Την αίσθηση αυτή μου επιβεβαιώνει και η διακόσμηση με την ξύλινη κουπαστή και τις σιδεριές αλλά και τις μπρονζέ πολυθρόνες και το ξύλινο δάπεδο. «Όταν έχει σοροκάδα, η θάλασσα σκεπάζει την πλαζ. Είναι σκέτη απόλαυση» λέει ο σερβιτόρος, θέλοντας ίσως να ενισχύσει με τα λόγια του την προσήλωσή μου στη θέα. Νομίζω ότι θα ακούσω την μπουρού του πλοίου να σφυρίζει, δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει το φαγητό. Μια ματιά στο μενού αρκεί για να καταλάβεις ότι δίνει έμφαση στην ιταλική κουζίνα. Ιταλός και ο σεφ ,ο Λουτσιάνο Βέρο. Μέσα σε ένα κόσκινο σαν αυτό που είχαν οι γιαγιάδες για να κοσκινίζουν το αλεύρι, έρχεται το ψωμί, ζεστό και τυλιγμένο σε λευκή κολλαριστή πετσέτα. Τα μανιτάρια έρχονται σοταρισμένα όμορφα με φρέσκο κρεμμυδάκι και διακριτικό σκόρδο, ίσα που να χαρίζει το άρωμά του. Πληθωρικές οι μπρουσκέτες που παίζουν όμορφα στο πιάτο με τα χρώματα των υλικών που τις σκεπάζει. Ψιλοκομμένη ντομάτα, σολομός σε κυβάκια, ψητό υπόλευκο τυρί και προσούτο Πάρμας. Τρώγονται ευχάριστα. Το ίδιο ευχάριστα απολαμβάνεις και τα παραδοσιακά γκαργκανέλι από τη λίστα με τα φρέσκα ζυμαρικά και ριζότι που προτείνει ο κατάλογος. Γευστικά, al dente, ενισχύονται από το ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο που μαγειρεύεται με καρότο, σέλερι, ντομάτα και φρέσκα μανιτάρια. Το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα τρούφας ήταν μια σκάλα πιο κάτω. Το κρέας της ταλιάτας, σωστά ψημένο, νοστίμιζε χάρη στη σάλτσα από σταφίδες, κουκουνάρι και μυρωδικά. Για το τέλος, κρέμα μασκαρπόνε με τριμμένα μπισκότα αμαρέτι και σοκολάτα. Στο Εν Πλω, τη lounge αίσθηση που αποπνέει ο χώρος απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών πίνοντας τον καφέ ή τα κοκτέιλ τους.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon