Sea Spice: Κομψό ναυτικό στυλ και «πειραγμένα» θαλασσινά πιάτα στη Γλυφάδα

Ο «διανοούμενος» της κουζίνας Κώστας Τσίγκας συνέθεσε ένα μενού που συνδυάζει τις παραδοσιακές με τις έθνικ και μοντέρνες γεύσεις

20.9.2017 | 14:24

 

Ο μέγας σεφ Πολ Μποκίζ έλεγε: «Πριν από τη μαγειρική υπάρχει η αγορά και δεν πρέπει να χαλάμε τα προϊόντα της φύσης». Τα βιολογικά προϊόντα της εποχής και ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα συνθέτουν το ρεπερτόριο της κουζίνας του ολοκαίνουριου εστιατορίου Sea Spice στη Γλυφάδα. Η ομάδα του πετυχημένου Pere Ubu πέρασε στο επόμενο επιχειρηματικό βήμα, φτιάχνοντας το θαλασσινό εστιατόριο σε απόσταση ανάσας από το αδελφάκι του. Ο «διανοούμενος» της κουζίνας σεφ Κώστας Τσίγκας ανέλαβε την κουζίνα και συνέθεσε τη φιλοσοφία του μενού. «Τα πιάτα που σερβίρονται κινούνται ανάμεσα σε παραδοσιακά, έθνικ και μοντέρνα», λέει ο Κώστας.

 

Ο χώρος αποπνέει το ναυτικό κομψό στυλ και η διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου γοητεύει. Το μενού είναι στημένο έτσι ώστε να σε βάζει στο παιχνίδι του μοιράσματος με πιάτα που μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού και γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Για παράδειγμα, τα καπνιστά και τα μαριναρισμένα σολομός, σαρδέλες, κολιός, τόνος, λακέρδα, σπιτικές αντζούγιες και δίπλα «γλυκό» βούτυρο σερβίρονται σε εταζέρα, χαρίζοντας μια πινελιά ρετρό. Σε χαριτωμένο μπολ σε σχήμα ψαριού έρχεται η ομολογουμένως ιδιαίτερη ταραμοσαλάτα, «πειραγμένη» από τον Τσίγκα και φτιαγμένη με κουνουπίδι. Απολαυστική μέσα από την απλότητά της είναι η σαλάτα με σοταρισμένο μπροκολίνι που του πάει όμορφα το τραγανό αμύγδαλο, η ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και το ψητό σκόρδο (€8,40) – η χαρά του ελάχιστου. Στο τραπέζι προσγειώνονται υπέροχα χτένια που είναι ελαφρά σοταρισμένα σε σάλτσα από χυμό καρότου και κάρι που δίνει τον εξωτικό τόνο (€16,2). Τα μύδια κάνουν ωραίο γευστικό συνδυασμό με λουκάνικο, πιπεριά και αμυγδαλοβούτυρο (€12,90). Οι γευστικές «επιμειξίες» είναι το αγαπημένο παιχνίδι του Κώστα, που ξέρει να το παίζει καλά στο τερέν της γεύσης. Δύσκολα θα μοιραστείς με την παρέα σου τις ψητές γαρίδες a la plancha με πικάντικο βούτυρο και ευωδιαστό μοσχολέμονο (€13,50). Η κάρτα δίνει ιδέες και για ζυμαρικά με θαλασσινά, ψάρια ολόκληρα ψητά με λαχανικά αλλά και δύο προτάσεις με κρέας, που στα συνοδευτικά τους υπάρχει η παρουσία των οστρακοειδών, έτσι, για να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος. Θα γλυκαθείς με Ρavlova gigantata με φρέσκα μούρα, γιαούρτι και σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα (€9). Ενδιαφέρον παρουσιάζει η οινική λίστα με ιδιαίτερες προτάσεις από τον παγκόσμιο αμπελώνα.

 

Sea Spice: Κομψό ναυτικό στυλ και «πειραγμένα» θαλασσινά πιάτα στη Γλυφάδα

Sea Spice: Κομψό ναυτικό στυλ και «πειραγμένα» θαλασσινά πιάτα στη Γλυφάδα

Sea Spice: Κομψό ναυτικό στυλ και «πειραγμένα» θαλασσινά πιάτα στη Γλυφάδα

 

Sea Spice, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 212 1054489

Κύπρου 74
212 1054489
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon