Spit Jack: Μια μοντέρνα rotisserie μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας

Κοτόπουλο σούβλας, πάπια και χοιρινή πορκέτα, όλα σιγοψημένα και νόστιμα

14.3.2018 | 15:11
Spit Jack: Μια μοντέρνα rotisserie μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Το ολοκαίνουριο Spit Jack στην οδό Σκούφου, που μπαίνει στις λίστες των hot νέων σημείων του κέντρου, είναι μια μοντέρνα rotisserie.

 

Καινούργια μαγαζιά με πρωταγωνιστή το κρέας έρχονται να προστεθούν στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, προσφέροντας μια πιο σύγχρονη άποψη. Το ολοκαίνουριο Spit Jack στην οδό Σκούφου, που μπαίνει στις λίστες των hot νέων σημείων του κέντρου, είναι μια μοντέρνα rotisserie.

 

Spit Jack ήταν ένας υπηρέτης της μεσαιωνικής κουζίνας, επιφορτισμένος με το καθήκον να γυρίζει τη σούβλα με το κρέας. Η σάλα είναι μικρή και σχεδόν όλοι γίνονται μια παρέα. Η ρομπάτα φιγουράρει μπροστά με τις σούβλες όπου σιγοψήνονται τα κρέατα και η ομάδα των μαγείρων με τις μαύρες μαγειρικές στολές κινείται συγχρονισμένα.

 

Spit Jack: Μια μοντέρνα rotisserie μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Σαλάτα με ψιλοκομμένα λαχανικά (iceberg, καρότο, κόκκινο λάχανο, χαλαπένιος) και ranch dressing.

 

Μια μαρμάρινη μπάρα μπροστά από την κουζίνα φιλοξενεί λίγες θέσεις για όσους θέλουν να τσιμπολογούν και να χαζεύουν τη δράση. Όλα φροντισμένα με γούστο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως το μπαλταδάκι με την ξύλινη λαβή που θα βρεις μαζί με το πιρούνι δίπλα στα παλιακά, διαφορετικά πιάτα.

 

Η κάρτα είναι μικρή και προσφέρει κοτόπουλο από τη σούβλα, πάπια και χοιρινή πορκέτα χωρίς το κόκαλο, δύο σαλάτες, τρία σάντουιτς και συνοδευτικά για το κρέας. Απολαυστική είναι η σαλάτα με τα διάφορα δροσερά ψιλοκομμένα λαχανικά (iceberg, καρότο, κόκκινο λάχανο, χαλαπένιος) και ranch dressing, ενώ τη διαφορά κάνει το ωραίο, crispy, ψιλοκομμένο κρεμμύδι που την καλύπτει (€6).

 

Spit Jack: Μια μοντέρνα rotisserie μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Πορκέτα με τραγανή πετσούλα και σαλάτα που δίνει νότες δροσιάς.

 

Πάνω σε ξύλινο πλατό έρχεται η μισή πάπια, λαχταριστή, με ροδοψημένη την τραγανή πέτσα της και τη χυμώδη σάρκα (€16). Συνοδεύεται από θεσπέσια, χειροποίητη, παχύρρευστη σος Jack Daniels Smokey BBQ (€2) με γλυκοκαυτερή γεύση που ανεβάζει τους γευστικούς πόντους.

 

Σε τηγανάκι σερβίρονται οι baby πατάτες, γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (€4,50), και πάνω σε ξύλο έρχεται το καλαμπόκι, με το ζωηρόχρωμο κίτρινο χρώμα του να γυαλίζει από το βούτυρο (€4,50). Σε brioche roll ψωμί ήρθε η πορκέτα με κομματάκια από την τραγανή πετσούλα της και σαλάτα που δίνει νότες δροσιάς (€7,50).

 

Spit Jack: Μια μοντέρνα rotisserie μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Η σάλα είναι μικρή και σχεδόν όλοι γίνονται μια παρέα.

 

Η οινική λίστα είναι μικρή, με πέντε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και μια επιλογή με μπίρα βαρελίσια. Στο μενού σύντομα θα προστεθούν πικάνια και φιλέτο. Η όλη εμπειρία είναι εξαιρετικά καλή. Σε αυτό συνέβαλε το ευχάριστο και αποτελεσματικό σέρβις και η αλέγκρα ατμόσφαιρα. Το Spit Jack είναι ανοιχτό από το μεσημέρι.

Σκούφου 10, Σύνταγμα
210 3316003
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon