Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά

Στο νέο εστιατόριο του Παγκρατίου το ελκυστικό μενού βασίζεται σε προϊόντα μικρών παραγωγών

22.3.2018 | 15:13
Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα αλλά και τα προϊόντα μικρών παραγωγών πρωταγωνιστούν στην Ελλούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το παιχνίδι με την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα και τα προϊόντα μικρών παραγωγών κάνει αισθητή την παρουσία του στο ολοκαίνουριο εστιατόριο Ελλούδα στη γειτονιά της οδού Αρχελάου στο Παγκράτι.

 

Η Έλλη ή Ελλούδα, όπως είναι το χαϊδευτικό της στην Κύπρο, απ’ όπου κατάγεται, φρόντισε τη διακόσμηση και ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Παυλόπουλος έστησε το ελκυστικό μενού.

 

Η φάβα Σχοινούσας (€5,60) προσγειώνεται στο τραπέζι και το βουτυρόψαρο (€9,70) με την καπνιστή γεύση της πήγαινε μια χαρά. Κάπως έτσι, νόστιμα, ξεκινάει το τσιμπολόγημα.

 

Η κάρτα προσφέρει αρκετές λαχταριστές προτάσεις σε σαλάτες, όπως η Νησιώτικη με ντοματίνια, βλαστάρι κάππαρη και καππαρόμηλο από το Ξυλόκαστρο, κρεμμύδι μαριναρισμένο και ξινομυζήθρα Νάξου (€9,20).

 

Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Νησιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, βλαστάρι κάππαρη και καππαρόμηλο από το Ξυλόκαστρο, κρεμμύδι μαριναρισμένο και ξινομυζήθρα Νάξου (€9,20). Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Από τα πιάτα ημέρας, τιμήσαμε τα αχνιστά μύδια (€6,30) που μοσχοβολούσαν φρεσκάδα, ενώ το σκορδάκι που συμμετείχε ήταν σε ιδανική ισορροπία. Συνεχίσαμε με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι περασμένο από ρεβιθάλευρο, ιδανικά τηγανισμένο, τραγανό, που τρώγεται με το χέρι και συνοδεύεται με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο (€5,10).

 

Το συμιακό γαριδάκι περασμένο, όπως του πρέπει, από το τηγάνι, ήρθε χωρίς ίχνος λάδι στο πιάτο, απολαυστικό και γλυκοφάγωτο (€13,60). Στην κουζίνα ο Στέλιος Σιδεράκης χειρίζεται με μαεστρία το τηγάνι. Το επιβεβαιώνουν οι εξαιρετικές κυπριακές κούπες (€4,80), τραγανές απέξω και με ευωδιαστό τον κιμά που τις γεμίζει.

 

Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Συνεχίσαμε με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι περασμένο από ρεβιθάλευρο, ιδανικά τηγανισμένο, τραγανό, που τρώγεται με το χέρι και συνοδεύεται με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο (€5,10). Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Οι σεφταλιές σερβίρονται ζουμερές, μέσα σε λεπτή, αφράτη κυπριακή πίτα, και συνοδεύονται με ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και σος ταχίνι (€9,80). Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Είχα πεθυμήσει τις σεφταλιές και εδώ σερβίρονται ζουμερές, με πληθωρική νοστιμιά, μέσα σε λεπτή, αφράτη κυπριακή πίτα, και συνοδεύονται με ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και σος ταχίνι (€9,80).

 

Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά θα βρεις και προτάσεις σε τσίπουρο και ούζο για να συνοδεύσεις τους μεζέδες.

 

Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

 

Κρατήστε χώρο για τα «κολασμένα» επιδόρπια: δαχτυλάκια κυριών με γέμιση αμύγδαλο αρωματισμένα με ροδόνερο και περιχυμένα με μέλι (€2,20), ωραιότατη Πάβλοβα με μινιόν μαρεγκάκια, μους μόκα, ξηρούς καρπούς και ζεστή σοκολάτα (€5,90). Στο Ελλούδα θα φας νόστιμα, θα χαρείς τη ζεστή φιλοξενία και θα το κάνεις στέκι σου.

Αρχελάου 7, Παγκράτι
210 7231933
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon