Στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου για υψηλή κρεατοφαγία

Επιλέγεις το κρέας που τραβά η όρεξή σου και σ' το ετοιμάζουν ακριβώς όπως το θες

29.11.2017 | 13:50
Στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου για υψηλή κρεατοφαγία
Εξαιρετικά ήταν τα short ribs Blanc Angus (30 ευρώ/κιλό), άψογα ψημένα medium rare, όπως το ζητήσαμε.

 

Το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου που πήρε θέση στον πεζοδρόμο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες που είχε γεννήσει η αναμονή του, καθώς η ποιότητα του φαγητού που θα δοκιμάσεις επιβεβαιώνει τα πρότυπα στα οποία μας έχει συνηθίσει η παραγωγή της φάρμας και το κρεοπωλείο της, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο πεζόδρομο.

 

Πιστοί πελάτες αλλά και νέοι συρρέουν στον φρέσκο χώρο με τη ζεστή υποδοχή. Η σάλα είναι φωτεινή, με ξύλινα τραπέζια και δερμάτινους καναπέδες που αναδεικνύουν τη ρουστίκ αισθητική, μπάρα μεγάλη με ψηλά σκαμπό και θέσεις για να γευματίσεις. Σε μια γωνιά βρίσκεται το ψυγείο ωρίμανσης των ποιοτικών κρεάτων, απ’ όπου μπορείς να επιλέξεις αυτό που τραβά η όρεξή σου.

 

Ο ιδιοκτήτης της Φάρμας Μπράλου Δάμης Πειθής είναι εκεί για να σε βοηθήσει στις επιλογές σου και ομολογώ ότι τα κρέατα που μας πρότεινε ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ξεφυλλίζοντας το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, ανακαλύπτεις ότι όλες οι προτάσεις είναι ομολογουμένως πολύ ορεκτικές και γι’ αυτό χρειάζεται εγκράτεια στην παραγγελία των πρώτων πιάτων, αν θέλεις στη συνέχεια να απολαύσεις το καλό κρέας που έχεις παραγγείλει.

 

Στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου για υψηλή κρεατοφαγία
Πασά κεφτές με ψιλοκομμένο παστουρμά και μελιτζανοσαλάτα.

 

Τα πιάτα που έρχονται είναι ευχάριστα, νόστιμα και με συνεπέστατες εκτελέσεις. Από τα ορεκτικά, ο πασά κεφτές με ψιλοκομμένο παστουρμά και μελιτζανοσαλάτα έχει ωραία παρουσίαση αλλά και βαθιά γεύση, με το κρεσέντο στην επίγευση χάρη στον παστουρμά (€12).

 

Το άρωμα από το φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε τραβάει από τη μύτη όταν προσγειωθεί στο τραπέζι η σπιτική μπομπότα με εκτυφλωτικό κίτρινο χρώμα, μέσα σε πυρίμαχο σκεύος που μόλις έχει βγει από τον φούρνο. Η γλύκα από το καλαμπόκι συντονίζεται με το βούτυρο και κάνει κάθε ηδονική μπουκιά εθιστική (€7).

 

Το βοδινό φιλέτο ταρτάρ, κομμένο αριστοτεχνικά, ενισχυμένο με μυρωδικά και στεφανωμένο με ποσέ αυγό της Φάρμας, ξεδιπλώνει την αληθινή γεύση της ποιότητας (€17). Η σαλάτα με ντοματίνια, κάππαρη, φέτα της Φάρμας, ελιές και βινεγκρέτ με βατόμουρο είναι δροσερή (€8).

 

Εξαιρετικά ήταν τα short ribs Blanc Angus (30 ευρώ/κιλό), άψογα ψημένα medium rare, όπως το ζητήσαμε, και γλυκοφάγωτα. Ο συνοδευτικός βελούδινος πουρές πατάτας συνδυάζεται τέλεια με το λάδι τρούφας (€4) και καλοφτιαγμένη ήρθε η ποικιλία μανιταριών εποχής μαγειρεμένα φρικασέ (€5).

 

Το επόμενο κρέας ήταν T bone Charolais, σιτεμένο για 90 ημέρες (100 ευρώ/κιλό), μια πληθωρική γευστική αποκάλυψη με άρωμα φουντουκιού λόγω της μακράς ωρίμανσης.

 

Το αργεντίνικο παλαιωμένο κρασί από την ποικιλία Malbec συνδυάστηκε ιδανικά με τα πιάτα. Γενικά, η οινική λίστα είναι καλοστημένη, με εύστοχες επιλογές από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, έτσι με τη βοήθεια της σομελιέ  Έφης Πλατή θα επιλέξεις το κρασί που θα ταιριάξει με το φαγητό σου για να μεγεθύνεις την απόλαυση.

 

Στα επιδόρπια, το εκμέκ τσουρέκι με φίνα κρέμα από το γάλα της Φάρμας (€6) είναι το κατάλληλο τελείωμα ενός απολαυστικού γεύματος.

Μηλιώνη 12, Κολωνάκι
210 3645050
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon