Στο κηφισιώτικο Arch, ένα υπέροχο all-day spot
Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί την εποχικότητα με φρέσκα προϊόντα και εμμένει στα καλοδιαλεγμένα υλικά που συνθέτουν πιάτα γευστικά
Στην καρδιά του κηφισιώτικου κέντρου έχει βρει τη θέση του το all day café eaterie Arch και αυτό που του χαρίζει τη συγκεκριμένη ιδιότητα είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που μπορείς να τα βρεις μεμονωμένα, δύσκολα όμως όλα μαζί στον ίδιο χώρο.
Πρώτα απ' όλα, είναι το ίδιο το σκηνικό του που παραπέμπει σε κομψό γαλλικό café-bistro και διευκολύνει την ομαλή εναλλαγή από καφετέρια σε εστιατόριο και από κει σε μπαρ. Οι λιτές γραμμές στη διακόσμηση αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αρχιτεκτονική του κτιρίου με τις εκπληκτικές αψίδες που έδωσαν την ιδέα για την ονομασία «Arch».
Το όμορφο περιβάλλον αισθάνεσαι να σε κρατά χαλαρό, είτε πίνεις τον πρωινό σου καφέ, είτε απολαμβάνεις το πλούσιο brunch, είτε δοκιμάζεις την κουζίνα, τα πιάτα της οποίας αναδεικνύουν την ποιότητά της. Την επιμέλεια της λίστας κοκτέιλ την έχει αναλάβει ο βραβευμένος bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί την εποχικότητα με φρέσκα προϊόντα και εμμένει στα καλοδιαλεγμένα υλικά που συνθέτουν πιάτα γευστικά και έχουν την υπογραφή του executive chef Σπύρου Γεωργόπουλου. Το μενού σε ταξιδεύει στα μονοπάτια της Μεσογείου και προσφέρει γευστικές προτάσεις που καλύπτουν πολλά γούστα.
Ξεκινάς δυνατά με Napoleon λαχανικών, ένα πιάτο που αιφνιδιάζει ευχάριστα με τη μαγεία των χρωμάτων του. Κόκκινο και candy παντζάρι, φέτες μελιτζάνας, ψητή πατάτα και φρέσκια ντομάτα συνθέτουν έναν πολύχρωμο πύργο, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει ψητό μανούρι περασμένο σε μπαμπού καλαμάκι. Δίπλα παίρνουν θέση μους από cottage cheese που μοσχοβολά φρέσκια ρίγανη, μέντα και θυμάρι και συνοδευτικά βραχάκια παρμεζάνας, μαριναρισμένα σε λάδι τρούφας και γλυκιά πάπρικα (€10). Ανάλαφρο πιάτο, δροσερό.
Προσπεράσαμε τις πίτσες και λιγουρευτήκαμε το ριζότο με ποικιλία μανιταριών από πορτομπέλο, σαμπινιόν και πλευρώτους, σοταρισμένα σε λάδι τρούφας, αρωματισμένα με φρέσκο θυμάρι, γλασαρισμένα με βούτυρο και ενισχυμένα με παρμεζάνα Grana Padano (€13,50). Το ριζότο ήρθε σωστά χυλωμένο, αχνιστό και βουτυράτο.
Η ελληνική καρμπονάρα μάς κλείνει το μάτι κι εμείς δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα κρητικά σιουφιχτά και στο σύγκλινο που συνδυάζονται διακριτικά με ελαφριά κρέμα παρμεζάνας, κομμάτια φέτας και τριμμένη τραγανή χοιρινή πανσέτα (€12,50). Το μπέργκερ έχει φανατικό κοινό, αν κρίνω από τις παρέες που το τιμούν στα διπλανά τραπέζια.
Πράγματι, το μπιφτέκι από κιμά Black Angus δένει τέλεια με την πούδρα ελληνικού καφέ, τα αρωματικά και την πάπρικα με τα οποία είναι πασπαλισμένο και δροσίζεται από τα φύλλα ρόκας και την ντομάτα. Τις γευστικές εντάσεις ανεβάζει το τραγανό μπέικον και η BBQ pepper sauce (€14). Τoυ ταιριάζει το αφράτο ψωμάκι που το αγκαλιάζει.
Ιδανικά ψημένο, όπως το ζητήσαμε, ήρθε το ζουμερό βοδινό διάφραγμα που συνόδευε πουρές αρακά με μπέικον, φρέσκα φύλλα ευωδιαστής μέντας και δίπλα μπρόκολο Romanesko (€26).
Η οινική λίστα προσφέρει καλές ιδέες για να συνοδεύσεις το δείπνο σου, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις και τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Δημήτρη Παπαϊωάννου, όπως το Highland's Pleasure, που δένει το σκοτσέζικο ουίσκι με το port, τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι, και το Garden of Flavor με τζιν, βινεγκρέτ καρότου και εσπεριδοειδών και αφρό από τσάι του βουνού.
Τη γλυκιά πινελιά στο δείπνο βάζει το Banoffee Cigar. Ωραία ιδέα: το πούρο από μπισκότο γεμισμένο με κρέμα καραμέλας, κομμάτια μπανάνας, παναρισμένο με αλμυρό φιστίκι, σαντιγί, κομμάτια σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας (€8).
Arch, Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά, 210 8080801