Στο ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό ID 24.7.365
Ένας νέος πολυχώρος, που δεν ξεχνάει τη σημασία του καλού φαγητού και του καλοσχεδιασμένου περιβάλλοντος
ID 24.7.365 είναι ο καινούργιος πολυχώρος που δίνει ταυτότητα στον χρόνο, παραμένοντας ανοιχτός 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. Οι άνθρωποι που το εμπνεύστηκαν και το διαμόρφωσαν πιστεύουν ότι «ο χρόνος είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε». Ένα κτίριο του 1937 πάνω στην πλατεία Ασωμάτων φτιάχτηκε με έμπνευση, διατηρώντας την ξύλινη στέγη με τους οκτώ φεγγίτες που λούζουν με το αττικό φως την τεράστια σάλα με τα βιομηχανικά στοιχεία που μοιράζεται σε τρία επίπεδα. Ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος Νίκος Πετρόπουλος ανέλαβε την πρωτότυπη διακόσμηση, «ντύνοντας» τον χώρο με 5.500 γράμματα κολλημένα με το χέρι, ένα προς ένα, ενώ στο κέντρο φιγουράρει εντυπωσιακό το σύμβολο με τον δίσκο της Φαιστού.
Από το δεύτερο επίπεδο η θέα της Ακρόπολης, πρωταγωνιστεί. Στο έμπα η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται εν δράσει και τα τραπεζάκια έξω στην πλατεία, με φόντο την εκκλησία Ασωμάτων, προσφέρονται για δροσερή έξοδο. Από το πρωί μπορείς να γευθείς πρωινό με σάντουιτς και ομελέτες, συνοδεύοντας τον καφέ σου. Ο σεφ Νίκος Φιλιππίδης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική πιάτα με μεσογειακή κατεύθυνση. Η γευστική πρόταση του ID δίνει βάρος στην κουζίνα με κρεατικά, χωρίς να αγνοεί το ψάρι. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον. Η ποικιλία μανιταριών στο τηγάνι με ελαιόλαδο λευκής τρούφας ενισχύεται με λεπτοκομμένες φέτες γραβιέρας Νάξου (€12). Είναι καλοφτιαγμένο και γευστικό πιάτο όπου τη γήινη γεύση των μανιταριών δροσίζει η ευχάριστη παρουσία από τα ντοματίνια. Το χταπόδι έρχεται πάνω σε καπνιστό πουρέ πατάτας, ενισχυμένο με ελιές και λάδι βασιλικού (€11). Τη γεύση του χταποδιού υποστηρίζει ο εξαιρετικός βελούδινος πουρές, που το κάπνισμά του δίνει ωραία προσωπικότητα – μια διαφορετική γευστική νότα. Από τις έξι σαλάτες που προτείνει η κάρτα επιλέξαμε αυτή με ρόκα, λόλα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, βιολογικές σταφίδες Κορίνθου, κουκουνάρι, ημίλιαστη ντομάτα και κρέμα μπαλσάμικο (€11). Ωραία παρουσία του πιάτου, με φρέσκα και τραγανά τα λαχανικά, όμορφα αρτυμένα. Από τα κυρίως δοκιμάσαμε ταλιάτα flap steak Βlanc Angus, ψημένη ιδανικά στη σχάρα και πασπαλισμένη με αλάτι τρούφας (€27) που έβγαζε διακριτικά το άρωμά του. Συνοδευόταν από μικρή σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια και φλοίδες παρμεζάνας. Ακολούθησε ένα βαθύ πιάτο με άψογα βρασμένες παπαρδέλες, νοτισμένες με την πυκνή σάλτσα από μοσχαράκι γάλακτος , μπουκετάκια μπρόκολο, βασιλικό και σάλτσας λιαστής ντομάτας (€16). Τελειώστε το δείπνο σας με κάποιο από τα τρία επιδόρπια του μενού που είναι «δυνατά»: λεμονόπιτα με μαρέγκα και σάλτσα φράουλας (€6), σουφλέ σοκολάτα με παγωτό βανίλια (€8) και μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και κόκκινα φρούτα (€7).
Εν κατακλείδι, το ID 24.7.365 είναι μια ενδιαφέρουσα all day πρόταση και από τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι πολιτιστικές, εικαστικές και θεατρικές εκδηλώσεις που θα χαρίσουν άλλη πνοή στον εξαιρετικό αυτό χώρο.