Thai’s Soul

Το Soul Kitchen επιστρέφει στο Γκάζι.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 30.6.2010 | 15:31

Το Soul Kitchen έχει ψυχή και το αποδεικνύει με τον καινούργιο χώρο του πάνω στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, στο Γκάζι. Μου άρεσε το μίνιμαλ περιβάλλον που έστησε η ομάδα του Soul. Βιομηχανικό design. Υπάρχει άποψη. Το αντιλαμβάνεσαι στα παιχνίδια με τις αποχρώσεις του γκρι και τις έντονες νότες του πορτοκαλί, σαν να σβήνει ο ήλιος τη φλόγα του, και πίσω ακριβώς μια αρτίστικη σύνθεση με κεριά που τρεμοπαίζουν ενισχύοντας αυτή την αίσθηση.

Το φυσικό ξύλο καλύπτει το δάπεδο και τα δύο μοναστηριακά τραπέζια με τους ασορτί πάγκους που δεσπόζουν στο κέντρο της σάλας. Ό,τι πρέπει για να ενισχυθεί το πνεύμα επικοινωνίας με τις διπλανές παρέες. Οι freestyle μουσικές και τα ωραία μοχίτο με τζίντζερ που σερβίρει η μπάρα ενισχύουν την καλή διάθεση, ξορκίζοντας την περιρρέουσα μιζέρια των καιρών.

Εδώ θα περάσεις όμορφα καθισμένος στους μαύρους καναπέδες ή στον εξωτερικό χώρο με τα άφθονα φυτά και τα πορτοκαλί τραπέζια. Η κουζίνα του  Soul Kitchen σε βγάζει από το δίλημμα να ταξιδέψεις μέχρι την Ταϋλάνδη. Ο σεφ Γιώργος Δραμιλαράκης, με θητεία στο Κόνα Κάι, μαγειρεύει εξαιρετικά ταϋλανδέζικα πιάτα. Μόλις παραγγείλεις θα σε ρωτήσουν ευγενικά αν τα πας καλά με τον κόλιανδρο, το μυριστικό που το μισείς ή το λατρεύεις, και ανάλογα θα κινηθούν με τα πιάτα. Το μενού έχει εξωτικές γεύσεις, αλλά ανακαλύπτεις και ωραίες προτάσεις με μεσογειακή φινέτσα. Εκτίμησα το ανάλαφρο χέρι του σεφ στο τηγάνι όταν δάγκωσα το υπέροχο τραγανό spring roll λαχανικών που το συνοδεύει γλυκόξινη σος ή τα καλοφτιαγμένα πιτάκια samosas με λαχανικά. Απολαυστική είναι η δροσερή σαλάτα που κερδίζει γευστικούς πόντους με τους κύβους από χαλούμι ψημένο και τις ρόγες σταφυλιού. Γοητευτικά σερβιρισμένη έρχεται και η τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Η τραγανή βάση της και η πληθωρική γέμιση της σε ξελογιάζουν. Συμπαθέστατο το πικάντικο σουβλάκι κοτόπουλο που σβήνει την κάψα του σε μια ευωδιαστή σος γιαουρτιού με δυόσμο. Θα ταξιδέψεις γευστικά στη μακρινή Ταϋλάνδη μέσα από ένα μπολ με green curry κοτόπουλο, μαγειρεμένο με γάλα καρύδας. Οι πικάντικες νότες του μπλέκουν με το συνοδευτικό ρύζι και ισορροπούν όμορφα στον ουρανίσκο. Διαολεμένα νόστιμο!

Η μυρωδιά της αναπάντεχης βροχής το βράδυ που βρέθηκα εκεί τρύπωσε ερεθιστικά στη σάλα και δημιούργησε μια τροπική αίσθηση, ενισχύοντας το εξωτικό ύφος της κουζίνας. Μόνο χαρούμενος και ευχαριστημένος θα φύγεις από το Soul Kitchen, χωρίς να πουλήσεις... την ψυχή σου για να πληρώσεις τον λογαριασμό.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon