Two Guys: Φανταστικά burgers και όχι μόνο στο Μαρούσι
Η ιστορία του μπέργκερ είναι ταυτισμένη με την παραδοσιακή εργατική τάξη των ΗΠΑ και ενώ το συγκεκριμένο είδος φαγητού έχει ξεπεράσει τα ταξικά σύνορα, η σημειολογία του παραμένει σταθερή. Στα μέρη μας έχει αγαπηθεί από το κοινό και η ανταπόκριση δείχνει να μην επηρεάζεται από ταξικές καταβολές ούτε από την κρίση. Με τις σκέψεις αυτές βρέθηκα στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και στο μπεργκεράδικο Two Guys για τα λαχταριστά μπέργκερ του. Πράγματι, ένα επίπεδο κάτω από το ισόγειο του εμπορικού κέντρου, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκεται το Two Guys .
Ποιοι είναι οι Two Guys; Δύο ξαδέλφια, ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος, που πριν από χρόνια βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για σπουδές και παράλληλα εργάστηκαν σε μπεργκεράδικα, αποκτώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία. «Πριν από δύο χρόνια περίπου, είπαμε να φέρουμε την Αμερική εδώ» λέει ο Μιχάλης και προσθέτει: «Ξεκινήσαμε το Two Guys, ακολουθώντας την αμερικανική φιλοσοφία και φτιάχνοντας σάντουιτς και μπέργκερ με ό,τι έχουμε και θέλει ο πελάτης». «Authentic & delicious American food» γράφει στην αρχή ο κατάλογος και σε βάζει στη φιλοσοφία του, ενώ οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα σε τραβάνε από τη μύτη. Ένα μικρό μαγαζί που χωράει μπόλικη νοστιμιά με τόσο πολλές ελκυστικές, γευστικές προτάσεις. «Επιλέξαμε το σημείο αυτό γιατί εδώ χτυπά η καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου και ο κόσμος είναι πιο εξοικειωμένος με το προϊόν μας. Έχουμε φανατικό κοινό» εξηγεί ο Μιχάλης.
Παίρνουμε θέση στον ξύλινο ψηλό πάγκο και χαζεύουμε το μοντέρνο μενού που προσφέρει από breakfast, brunch, pancakes, hot-dogs και μπέργκερ, μέχρι courtesy grilled cheese σάντουιτς. Όλα ψήνονται στην πλάκα, ακολουθώντας την παραδοσιακή αμερικανική φιλοσοφία. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Σε ξύλινο πλατό ήρθε το μπέργκερ με γουακαμόλε φτιαγμένο με φρέσκο αβοκάντο (€5,49), που συνόδευε ένα βουνό από τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους. Όταν δίνεις την παραγγελία για το μπέργκερ, σε ρωτούν πώς το θέλεις ψημένο. Το γευστικό φρεσκοζυμωμένο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά σερβίρεται σε εξαιρετικό ψωμί brioche bun, αφράτο, που το ψήσιμό του ολοκληρώνεται σε ειδικό φούρνο με πέτρα τη στιγμή της παραγγελίας. Το μπέργκερ συμπληρώνεται από τσένταρ, ένα γενναίο κομμάτι μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι και πικάντικο γουακαμόλε με jalapenos που απογειώνει τη γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών δένει όμορφα με το μπιφτέκι και σε χορταίνει, χωρίς να σε βαραίνει. Την παράσταση έκλεψε η εκδοχή του τοστ, όπως λανσάρεται στην Ανατολική Ακτή: δύο φέτες ψωμί του τοστ, ξεροψήνονται στην πλάκα με american cream, βούτυρο και λιωμένο γκούντα και γεμίζονται με ψημένο φιλέτο κοτόπουλο, φέτες αβοκάντο, κρεμμύδι και τσένταρ (€4,99). Eίναι ακαταμάχητο! Πολλές είναι οι ιδέες για γευστικές δοκιμές – όρεξη να έχετε. Από τις τρεις προτάσεις των χειροποίητων γλυκών θα σου τραβήξει την προσοχή το Wedding Night με στρώσεις από πάνκεϊκ, κρέμα, ινδική καρύδα, σος λευκής σοκολάτας και βατόμουρα (€5,49). Εδώ, μάλλον θα πάρεις παραπάνω απ' όσα υπόσχονται.