Uberness σημαίνει απόλυτη τελειότητα με λευκές, πλαστικές καρέκλες και φαγητό σε πλαστικούς δίσκους

Στο νέο εγχείρημα του Βασίλη Καλλίδη

31.5.2016 | 09:10
Uberness σημαίνει απόλυτη τελειότητα με λευκές, πλαστικές καρέκλες και φαγητό σε πλαστικούς δίσκους
Σε πλαστικό διαφανές ποτήρι σερβίρεται το μεξικάνικο guacamole, που είναι αβοκάντο, φρέσκος κόλιανδρος με sour cream και ντοματίνια


Ο Βασίλης Καλλίδης, τον Νοέμβριο που βρεθήκαμε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρόδο, μου εξιστορούσε με λαχτάρα τα σχέδιά του για ένα μαγαζί που ετοίμαζε μέσα στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Ανατρεπτικός από τη φύση του και λάτρης του street food, έστησε τελικά το Uberness. Τι σημαίνει Uberness; «Απόλυτη τελειότητα» λέει ο Βασίλης γελώντας και μας υποδέχεται σε έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο με λευκές, πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, και ανοιχτή κουζίνα που περιβάλλεται από συρματόπλεγμα και φώτα νέον. Ο ίδιος εξηγεί: «Εδώ πριν στεγάζονταν τρία κρεοπωλεία». Έτσι εξηγούνται ο νιπτήρας σε μια γωνιά και τα λευκά πλακάκια στη μια πλευρά του τοίχου. Στο βάθος, ένα τεράστιο τσιμεντένιο τραπέζι συγκεντρώνει τις μεγάλες παρέες. Μην περιμένεις να σε σερβίρουν. Δίνεις την παραγγελία σου στην κουζίνα, παίρνεις ένα νούμερο και περιμένεις να σε φωνάξουν και να πάρεις το φαγητό σου μέσα σε χάρτινα κουτάκια που μεταφέρεις σε δίσκο.

 

Το μενού ακολουθεί εύλογα το ύφος του χώρου. Αν δεν τρως τηγανητά, έχεις έρθει σε λάθος μαγαζί. Δοκιμάσαμε κεφτέδες που είναι ζυμωμένοι από μοσχάρι και χοιρινό κιμά (€7), έβγαζαν μια σπιτική νοστιμάδα και τους συνόδευαν ωραίες τηγανητές πατάτες. Η σαλάτα έχει φρέσκες, τραγανές πρασινάδες, ντοματίνια, αγγούρι και σος αβοκάντο (€4), είναι δροσερή και καλοφτιαγμένη. Σε πλαστικό διαφανές ποτήρι σερβίρεται το μεξικάνικο guacamole, που είναι αβοκάντο, φρέσκος κόλιανδρος με sour cream και ντοματίνια (€6), κι ακολουθεί το μπουτάκι κοτόπουλο (€8) που είναι παναρισμένο και περασμένο από το τηγάνι και τρώγεται με το χέρι. Έχει χρυσαφένια όψη, είναι τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα και του πάει η συνοδευτική μαγιονέζα με κάρι. Το φαλάφελ από κινόα που συνδυάζεται με σος ταχίνι (€6) δεν ήταν κακή εκδοχή. Το απόλυτο «βρόμικο» είναι το hot-dog: σε ένα αφράτο ψωμάκι του σάντουιτς μπαίνει λουκάνικο που περισσεύουν οι άκρες του και από τις δύο πλευρές. Βλέποντάς το μου έρχεται στο μυαλό η φράση που συνηθίζουν να λένε οι Γερμανοί: «Όλα έχουν ένα τέλος στη ζωή, εκτός από το λουκάνικο, που έχει δύο». Το hot-dog είναι υπερπαραγωγή: έχει τυρί, μια τροφαντή φέτα μπέικον, κρεμμύδια, αγγουράκι τουρσί και την απαραίτητη κέτσαπ (€5). Είναι πληθωρικό, γευστικό και χορταστικό.

 

Για δυνατούς παίχτες είναι η ψητή και τηγανητή πανσέτα, μια λιπαρή «βόμβα» με τραγανή πέτσα, μια γερή στρώση λίπους και μια φλοίδα κρέας που συνοδεύεται με γλυκόξινη σος (€9). Για το τέλος, το επιδόρπιο είναι κι αυτό τηγανητό. Ένα υπερμέγεθες κρουασάν τηγανίζεται, ρολάρεται σε ζάχαρη και κανέλα και περιχύνεται με σοκολάτα και πραλίνα (€12) – απόλυτα εθιστικό. Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με μπίρα, αναψυκτικό ή... σαμπάνια, που σερβίρεται σε χρωματιστά, πλαστικά, ψηλά ποτήρια. Το Uberness είναι σίγουρα διαφορετικό, απομένει να κερδίσει και το εμπορικό στοίχημα. Στα σχέδια του Βασίλη είναι στον εξωτερικό χώρο, εκτός από τα τραπέζια, να παρκάρει και μια καντίνα που θα σερβίρει κοκτέιλ. Το Uberness δεν είναι after μαγαζί, είναι ανοιχτό από το μεσημέρι στις 12:00 ως τις 17:00 και από τις 20:00 ως τις 12:00.

 

Uberness σημαίνει απόλυτη τελειότητα με λευκές, πλαστικές καρέκλες και φαγητό σε πλαστικούς δίσκους
Το απόλυτο «βρόμικο» είναι το hot-dog: σε ένα αφράτο ψωμάκι του σάντουιτς μπαίνει λουκάνικο που περισσεύουν οι άκρες του και από τις δύο πλευρές.

 

Uberness σημαίνει απόλυτη τελειότητα με λευκές, πλαστικές καρέκλες και φαγητό σε πλαστικούς δίσκους
Μπουτάκι κοτόπουλο παναρισμένο και περασμένο από το τηγάνι


☛ Uberness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320

Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη
210 4816320
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon