Δύο νύφες χέρι-χέρι στην πασαρέλα

Δύο νύφες χέρι-χέρι στην πασαρέλα Facebook Twitter
4

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, βετεράνος μόδιστρος της Chanel, έδειξε την στήριξή του για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία παρουσιάζοντας στην πασαρέλα δύο μοντέλα με νυφικά υψηλής ραπτικής.

Δύο νύφες χέρι-χέρι στην πασαρέλα Facebook Twitter

Οι δύο νύφες, πιασμένες χέρι χέρι, έκλεισαν το μεγάλο σόου που έγινε στο Grand Palais στο Παρίσι, συνοδευόμενες από τον μικρό ανιψιό του Λάγκερφελντ. Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η κίνηση ήταν συμβολική υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στη Γαλλία ο Λάγκερφελντ απάντησε «φυσικά και ήταν. Δεν καταλαβαίνω καν τη συζήτηση. Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους στη Γαλλία έγινε το 1904», δήλωσε ο σχεδιαστής στο AP. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι άνθρωποι που θεωρούν το γάμο θρησκευτική ένωση μπορούν να συνεχίσουν αυτή την παράδοση στις εκκλησίες, στις συναγωγές, στους ναούς και στα τζαμιά, αλλά και ότι όλες οι θρησκείες πρέπει να δεχτούν το γάμο μεταξύ γκέι.

Δύο νύφες χέρι-χέρι στην πασαρέλα Facebook Twitter

Ο Φρανσουά Ολλάντ σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γκέι γάμο και κατά συνέπεια να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Ωστόσο, ο Λάγκερφελντ είπε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια η απόκτηση παιδιού με τεχνητή γονιμοποίηση.

Οι νύφες εμφανίζονται στο 3:00

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
«Μια πολύ καλή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Εικαστικά / «Μια πολύ κακή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Πώς η ανάγκη μιας κολεκτίβας καλλιτεχνών για χώρο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φιλόξενα κουίρ σποτ στο κέντρο της πόλης: Μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών που το έφτιαξαν και το έζησαν.  
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Βιβλίο / Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Η κυκλοφορία του βιβλίου-ντοκουμέντου «Ανδρικές ομοερωτικές σχέσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα» πυροδότησε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακόπουλο για έναν «αλλιώτικο» έρωτα, που παρέμενε ισχυρός ακόμα και σε καιρούς όπου κανείς δεν τολμούσε να προφέρει το όνομά του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ναι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Οπτική Γωνία / «Όχι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Το επικοινωνιολόγ@ Jay Ραΐσης και η κλινική ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγούν γιατί το κοινωνικό φύλο είναι ένα κατασκεύασμα και πώς η ρητορική μίσους κανονικοποιεί και ενδυναμώνει την άσκηση κάθε είδους βίας στην καθημερινότητα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Queer Χόλιγουντ: Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ, ένας μεγάλος έρωτας;

Lgbtqi+ / Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ: Ένας μεγάλος έρωτας ή μόνο φίλοι;

Σε μια εποχή που το Χόλιγουντ απαγόρευε κάθε αναφορά σε οτιδήποτε queer και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονταν ως κακούργημα στις ΗΠΑ, δύο αχώριστοι κινηματογραφικοί σταρ ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη νοιάζονταν για τα σχόλια που γίνονταν γι’ αυτούς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Ξεπερασμένη είναι η λογική της "πεφωτισμένης πρωτοπορίας". Δεν καταλαβαίνω γιατί ο συγκεκριμένος σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιων οφείλει να καθορίζει τις ιδεολογικές τους προτιμήσεις με την ευρεία έννοια και μάλιστα να είναι αυτός που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέες μορφές συμβίωσης και οικογένειας (λες και είχαν ποτέ δικαίωμα στις παλιές!). Δηλαδή είναι σαν να θεωρώ τις συνθήκες της οικονομίας της αγοράς προβληματικές για τον συνδυασμό οικογένειας και εργασίας (και για τα δύο φύλα) και να μην προωθώ την ισότητα των δύο φύλων στην εργασία αλλά να περιμένω την κατάρρευση του καπιταλισμού! Έπειτα για να απεμπολήσω ένα δικαίωμα, μία κατάσταση που αφορά τα μέλη μιας κοινωνίας πρέπει πρώτα να τα έχω κατοχυρωμένα. Αν δεν μου κάνουν, αναθεωρώ ατομικά, καταργώ σε βάθος χρόνου συλλογικά (ως κοινωνία, όχι ως lgbt κοινότητα). Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, επιπλέον, είναι ένα στρατηγικής σημασίας βήμα για την κοινότητα. Ποιος χέστηκε για τον γάμο; Ο γάμος είναι το μέσο. Ο σκοπός είναι πιο ουσιαστικός. Και εν πάση περιπτώσει, δεν έχει δικαίωμα ένας gay πχ. να του αρέσει η ιδέα του πολιτικού γάμου, να είναι συντηρητικός κλπ; Βεβαίως και να προωθηθούν νέες μορφές συμβίωσης για όλους (ήδη αυτό παίζει σε πολλά ζευγάρια) αλλά νομίζω ότι περιοριζόμενοι θεσμικά πάντα (και όχι σε ατομικό επίπεδο) σε αυτές αυτοί/ες που θέλουν να συζήσουν με ομόφυλους/λες τους και να έχουν και κάποια νομικά δικαιώματα θα δίναν το άλλοθι στη δημιουργία ενός βολικού διπλού καθεστώτος - γάμος για τους str, ελεύθερη συμβίωση για τους gay - που κατά την άποψη μου δεν προωθεί την ισότητα των πολιτών. Και τι θα πει gay και str8 lifestyle? Kαι τα δύο (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο τόσο ξέχωρα, που δεν νομίζω στην ουσία)κοινωνικές κατασκευές είναι, αλλάζουν μορφή, αλληλοεπηρεάζονται... Γενικά αυτός ο διαχωρισμός, οι πρωτοπορίες, το life style και λοιπές λογικές μου μυρίζουν νέα κουτάκια για να βάλουμε τους ανθρώπους μέσα... Και ναι και ο γάμος ένα κουτάκι που χρησιμοποιεί το κράτος είναι αλλά όπως εξήγησα δεν είναι απαραίτητο όλοι να είμαστε αναρχικοί για παράδειγμα εδώ.
Σωστο αλλα αναμενομενο οσο περνανε τα χρονια οι gay υιοθετουν straight συμπεριφορες σε ορισμενα θεματα.Κανονικα θα επρεπε να ηταν οι πρωτοι που θα προωθουσαν τις σχεσεις χωρις γαμο και την νομικη καλυψη ζευγαριων που ειναι χρονια μαζι αλλα δεν τους ενδιαφερει να παντρευτουν.
Προφανως δε λαβατε υπ οψη σας οτι η αναγνωρισμενη συμβιωση εχει πολλα πρακτικα πλεονεκτηματα σε σχεση με φορολογικα, στεγαστικα, ιατρικα, κληρονομικα κλπ που δεν ειναι θεμα "λάιφστάιλ"...Εκτος αυτου , η αναγνωριση της σχεσης ομοφυλοφιλων απο το κρατος ειναι "παιδευτικη" για την υπολοιπη κοινωνια, που μονο φιλικα αισθηματα δεν τρεφει για τους γκέι. Κατι που ειναι αξιο αναγνωρισης νομικης ειναι αξιο σεβασμου και το ιδιο (οι γκέι δηλαδη)Δεν υιοθετουν οι γκέι στρέιτ συμπεριφορες, διεκδικουν ΙΣΑ δικαιωματα. Τα οποια πρεπει να υπαρχουν, ασχετα αν καποιος θα τα χρησιμοποιησει...σε χωρες που ο γαμος ισχυει, η πλειοψηφια των γκέι δεν εχει παντρευτει!Εκτος αν κρινετε τις γκέι "συμπεριφορες" αναλογα με διαφορα "γραφικα" που βλεπετε στην ελληνικη τηλεοραση. Καλως ή κακως η συντριπτικη πλειοψηφια των γκέι δεν διαφερει απ τους στρέιτ ..εχουν τις ιδιες αναγκες ως άνθρωποι ..και ειναι πολλοι περισσοτεροι απο αυτους που "βλεπει" η κοινωνια...Ζω ως γκέι πολιτης ανοιχτα δε σημαινει ζω ως Ψινακης (αυτο ειναι που εχει αλλαξει, και παλιοτερα οι περισσοτεροι δεν τολμουσαν, εκτος "εμφανων" )