Γιατί οι Έλληνες gay δεν φλερτάρουν

Γιατί οι Έλληνες gay δεν φλερτάρουν Facebook Twitter
0

Σαββατόβραδο σε δημοφιλές κλαμπ της πόλης. Καταναλώνω αισίως το τρίτο ποτό σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξορκισμού της ερωτικής ξηρασίας που συνοδεύει τη νυχτερινή μου εξόρμηση. Πώς λέμε κλίμα θερμό και εύκρατο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες; Καμία σχέση. Γύρω μου βλέμματα θολά, αποστασιοποιημένα, ανίκανα να εστιάσουν κάπου. Αυτός τώρα με βλεφαριάζει ή έχει σπαστικό τικ; Πάνω στο τρελό κέφι, κατακαίω έναν καψερό με το τσιγάρο, ούτε καν γυρνάει να με κοιτάξει. Προβληματίζομαι. Τι συμβαίνει με τους συμπατριώτες μου και άμα τη εμφανίσει ερωτικού ενδιαφέροντος στον ορίζοντα, μοιάζουν να έχουν καταπιεί σκουπόξυλο; Πρόκειται για τους ίδιους Έλληνες που μετατρέπονται σε πεταλουδίτσες του σεξ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στη μαγευτικιά και κοσμοπολίτικια Μύκονο, εκπληρώνοντας παράλληλα και το τάμα στην Παναγιά την Παραπορτιανή (μεγάλη η χάρη της) σε καθημερινή βάση. Για να μην αναφερθώ καν στα ταξίδια μας σε εξωτικούς προορισμούς, όπου πρόθυμοι διδάσκουμε το κάλλος του ελληνισμού σε αγόρια καυτά και μη ανεξαρτήτου εθνικότητας. Τις πταίει λοιπόν και ως λαός έχουμε τόσο δυσλειτουργικές σχέσεις με το άθλημα του φλερτ; Γιατί οι Έλληνες gay δεν φλερτάρουν;

1. Η μαμά τους τούς είπε να μη μιλάνε σε ξένους.

2. Φοβούνται μην τους ρίξουν τίποτα στο ποτό.

3. Η λογική του «τι θα πει ο κόσμος» έχει ενσωματωθεί βαθιά στο μεσογειακό μας DΝΑ μαζί με τον κυριακάτικο εκκλησιασμό, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς, το γιδοτύρι και την (προστατευόμενης προελεύσεως) φέτα.

4. Το λουκ «σε ποθώ, αλλά κάνω πως περιμένω αμέριμνος στην ουρά του ΙΚΑ», επανήλθε θριαμβευτικά στη μόδα.

5. Η μέση Ελληνίδα αδερφή το παίζει κιουρία και υπεράνω μέχρι να βρεθεί μπροστά σε βούρκο και παρακμή - εκεί όλες οι αντιστάσεις λύνονται αυτόματα.

6. Γιατί και οι ομοφυλόφιλοι κυκλοφορούν κατά κοπάδια τα Παρασκευοσάββατα, με αποτέλεσμα το πριν μισή ώρα cosy και συμπαθητικό μπαράκι να θυμίζει τρόλεϊ Παγκράτι-Κολιάτσου σε ώρες αιχμής κι εσύ να παλεύεις για να μην σε ζμπρώξουν, ποδοπατήσουν, κάψουν. Οπότε, πού διάθεση για κόρτε;

7. Ακόμα και αν εμφανισιακά θυμίζεις το νόθο παιδί του Κώστα Τσάκωνα και της Κλάραμπελ, δεν συμβιβάζεσαι με τίποτε λιγότερο από τον Hugh Jackman. Άντε, στην αναβροχιά και τον Νίκο Παπαδάκη.

8. Ως παιδί του νετ ανταλλάσεις με ευκολία φωτογραφίες που σε απεικονίζουν τουρνόκωλα ή κρεμάμενο από τον πολυέλαιο, αλλά μπλοκάρεις μόλις ο διπλανός σου χαμογελάσει.

9. Γιατί η Μαρίνα Τσιντικίδου στα '90s είχε δηλώσει πως η σωστή γυναίκα δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα.

10. Γιατί πρώτα μπαίνει η μύτη μας στο δωμάτιο και μετά εμείς.


[email protected]

Events

~ Την Κυριακή 11/10 το Mybar εξοπλίζεται με ντισκομπάλες και παγιέτες για να μας ταξιδέψει στην extravagant εποχή της disco! Don't miss it! ~ Την ίδια ημέρα η Alexander Sauna διοργανώνει ένα Νaked Dark Sauna Party με chocolate show by dancers & DJ set by Paul Sofianos. Dress code; Φυσικά, naked! ~ Ανασυγκρότηση δυνάμεων μέχρι τις 16/10, όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο S-cape Army Academy για ένα Innovation Extreme Fashion Party και ο καλύτερα ντυμένος κερδίζει! ~ Την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά στη χώρα μας τα διάσημα Salvation Parties που σαρώνουν σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ. Το event θα λάβει χώρα στο Fortezza Club, Πέτρου Ράλλη και Κρήτης 1, περισσότερες λεπτομέρειες από βδομάδα.

Lgbtqi+
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ναι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Οπτική Γωνία / «Όχι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Το επικοινωνιολόγ@ Jay Ραΐσης και η κλινική ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγούν γιατί το κοινωνικό φύλο είναι ένα κατασκεύασμα και πώς η ρητορική μίσους κανονικοποιεί και ενδυναμώνει την άσκηση κάθε είδους βίας στην καθημερινότητα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Queer Χόλιγουντ: Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ, ένας μεγάλος έρωτας;

Lgbtqi+ / Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ: Ένας μεγάλος έρωτας ή μόνο φίλοι;

Σε μια εποχή που το Χόλιγουντ απαγόρευε κάθε αναφορά σε οτιδήποτε queer και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονταν ως κακούργημα στις ΗΠΑ, δύο αχώριστοι κινηματογραφικοί σταρ ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη νοιάζονταν για τα σχόλια που γίνονταν γι’ αυτούς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΗΠΑ: Δύο Δημοκρατικοί ψηφίζουν υπέρ της απαγόρευση να αγωνίζονται οι τρανς αθλητές

Διεθνή / ΗΠΑ: Δύο Δημοκρατικοί ψηφίζουν να απαγορευθεί στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα

Δημοκρατικοί από το Τέξας συντάσσονται με τους Ρεπουμπλικάνους για να περάσει νόμος που απαγορεύει στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Διεθνή / Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Υποστηρικτές της τρανς φυλακισμένης Zoe Watts συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας να μεταφερθεί σε γυναικεία πτέρυγα φυλακών για την ασφάλειά της
LIFO NEWSROOM
Ηθοποιός του « Baby Reindeer» προειδοποιεί - «Έρχονται σκοτεινές εποχές για τους τρανς»

Lgbtqi+ / Ηθοποιός του «Baby Reindeer» προειδοποιεί - «Έρχονται σκοτεινές εποχές για τα τρανς άτομα»

Η ηθοποιός εκφράζει την ανησυχία της για την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ - «Πολλοί από εμάς πρέπει να αγωνιστούμε για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας»
THE LIFO TEAM
Η Αρμενία καταδικάστηκε για αδράνεια απέναντι σε ομοφοβικά δημοσιεύματα

Lgbtqi+ / Η Αρμενία καταδικάστηκε για αδράνεια σε ομοφοβικά δημοσιεύματα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ενδεικτικό των δημοσιευμάτων είναι εκείνο της εφημερίδας Iravunk, με τίτλο «Υπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς ομοφυλοφιλικού λόμπι: η μαύρη λίστα των εχθρών του έθνους και του κράτους»
THE LIFO TEAM
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Lgbtqi+ / Επιμένει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Η απάντησή της σε χρήστη που ανέφερε πως θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμή της για καλό» και ότι η «μισητή εστίασή της στα τρανς παιδιά είναι οδυνηρή και περιττή»
THE LIFO TEAM