ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2021 | 02:31

Βοήθεια

Τους τελευταίους μήνες έχω χάσει κάθε όρεξη για ζωή δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι όλα μουντα και αδιάφορα. Δεν έδωσα καν εξεταστική, (λογο της έλλειψης συγκεντρώσεις), και ενώ κανονικά προσπαθώ να είμαι τέλεια σε αυτό το θέμα, τώρα μου πέρασε αδιάφορο. Με τους φίλους μου όταν βγαίνω περνάω χάλια, δεν μπορώ να κρατήσω μια συζήτηση και αισθάνομαι πως τους είμαι βάρος, καθώς δεν έχω τίποτα να τους προσφέρω. Έχω μόνιμα πεσμένη διάθεση, η οποία επιδεινώνεται κάθε βράδυ. Τρώω ασταμάτητα για να νιώσω μια μικρή ευχαρίστηση ,αν και το μόνο που καταφέρνω είναι να παίρνω κιλά. Δεν ξέρω τι να κάνω για να Άλλαξει η κατάσταση, αλλά έχω χάσει κάθε ελπίδα. Η ζωή πραγματικά με έχει κούρασει, είμαι 20χρονων και πραγματικά δεν μπορώ να με φανταστώ να ζω αλλά 40 χρόνια, μου ακούγεται μαρτύριο.
4
 
 
 
 
σχόλια

Κοπέλα μου έχεις κατάθλιψη. Πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς σε ειδικό. Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι, είσαι τόσο μικρή. Οφείλεις να είσαι καλά, κάνε καλό στον εαυτό σου πηγαίνοντας σε έναν ψυχίατρο. Μη σε φοβίζει η λέξη αυτή, σε ψυχίατρο δεν πάνε μόνοι οι ψυχικά ασθενείς αλλά και οι άνθρωποι με κατάθλιψη.

Όσα βιώνεις ευθυγραμμίζονται με τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Χρειάζεσαι ΑΜΕΣΗ ψυχιατρική αξιολόγηση. Όπως πολύ ωραία το είπε και ο παραπάνω σχολιαστής, τον ψυχίατρο επισκέπτονται όχι μόνο άνθρωποι με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές (πχ ψύχωση) αλλά και άνθρωποι που βιώνουν στρες, άγχος, δυσφορία, ανηδονία κλπ. Είναι σημαντικό που μπορείς από μόνη σου να εντοπίσεις την αλλαγές που βιώνεις. Αυτό είναι στοιχείο υγείας. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσεις ραντεβού με τον ψυχίατρο. Αυτό είναι ενδυνάμωση. Το να μην ζητήσεις βοήθεια θα είναι αποδυνάμωση. Επιπλέον, θα μπορούσες συμπληρωματικά να ξεκινήσεις και ψυχοθεραπεία. Προέχει όμως ο ψυχίατρος. Είναι σημαντικό να αναπτύξεις μια καλή θεραπευτική σχέση μαζί του και να νιώθεις ασφαλής στο να μιλήσεις για την κατάσταση σου καθώς και για να ενημερωθείς πάνω στα φάρμακα και σε οτιδήποτε σε απασχολεί. Σε παρακαλώ, ζήτα βοήθεια.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Scroll to top icon