7.9.2015 | 15:02
Ενταξει λιγο κουλο αυτο που θα γραψω
Ο μπαμπας μου μου ειχε πει καποια στιγμη οτι τη δεκαετια του '70 ο παππους μου ειχε ανοιξει καφενειο-ψησταρια στο χωριο.Και ο μπαμπας με τα αδερφια του βοηθουσαν στο μαγαζι.Τα ειχε ολα παμφθηνα αλλα η εποχη ηταν τετοια που η φτωχεια και η ανεχεια δεν επετρεπε σε ολους να πανε να αγορασουν το παραμικρο.Ομως, οποιος πραγματικα πεινουσε ο παππους του εδινε τσαμπα κι ας μην του περισσευε.Ακομα ο παππους απαγορευε και στα ιδια τα παιδια του να φανε το οτιδηποτε γιατι ειχαν αναγκη να τα πουλησουν και να ζησουν την οικογενεια (7 παιδια).Ο μπαμπας εν συνεχεια πηρε το μερακι του παππου μου και ξερει να φτιαχνει τετοιες λιχουδιες που οποιος ερχεται πασχα στο σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση να μη μεινει με το στομα ανοιχτο.Ο μπαμπας μου ειναι 60 χρ. και σκεφτειτε οτι οι περισσοτεροι στην ηλικια του εχουν μαθει να τα περιμενουν ολα ετοιμα απο τη γυναικα τους.Αλλα εκεινος μαγειρευει πολυ και μαλιστα πολυ καλυτερα απο τη μανα μου.Και ομολογω οτι μου εχει περασει αυτη την ταση για μαγειρικη σε σημειο που ξερω να φτιαχνω η ιδια κοντοσουβλια κλπ.Στο θεμα μου λοιπον.Μου ειπε οτι ενας λογος που επελεγε πολυς κοσμος το καφενειο του παππου ηταν γιατι συνηθιζε να κανει το εξης:Μολις τηγανιζε κεφτεδακια ή κοψιδια κλπ εβαζε απευθειας μεσα στο καυτο λαδι πατατες.Η γευση που επαιρναν ηταν τοσο μοναδικη (φυσικα και παχυντικη) που ο κοσμος ερχοταν σχεδον αποκλειστικα γι αυτες.Ετσι κι εγω σημερα δοκιμασα μετα τα κεφτεδακια να τηγανισω τις πατατες εκει και ενταξει.........δεν εχω φαει καλυτερο πραγμα στη ζωη μου.Το προτεινω ανεπιφυλακτα για μια φορα το διμηνο, ετσι για να αλλαζετε λιγο τις γευσεις!Γεια σου ρε παππου...Μακαρι να σε γνωριζα πριν πεθανεις και θα σου μαγειρευα ο,τι ηθελες.Γ21