ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.10.2017 | 19:08

Μια φριχτή ιστορία

Ο θείος μου (ετών 39) πέρυσι είχε μια αμιγώς ερωτική σχέση με μια κοπέλα που δούλευε στη καφετέρια του ετών (25) για περίπου 3 μήνες. Η σχέση ήταν κρυφή. Ξαφνικά και ενώ υποτίθεται έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια η κοπέλα μένει έγκυος. Ο θείος μου της ζητα να μείνουν μαζι για ένα διάστημα, καθώς δε γνώριζαν καν ο ένας τον άλλο πραγματικά. Αυτή ζητούσε γάμο! Τέλος πάντων χάρηκε και ο θείος μου και πήγαν να γνωριστούν οι γονείς. Στη πρώτη συνάντηση οι γονείς της κοπέλας ήξεραν τα περιουσίακα του θείου μου και τα ανέφεραν.Ήθελαν να φύγουν απο το νοίκι και να μείνουν σε ένα απο τα σπίτια του θείου μου και σ ένα άλλο θα εμένα η κοπέλα με το θειο μου. Σοκ ;Επίσης ζήτησαν να της πάρει αμάξι να πηγαινοέρχεται. Τέλος πάντων! Αφού δεν έδεσε το γλυκό και ο θείος μου είδε πως έβαλε στο μάτι τη περιουσία του, αρνήθηκε το γάμο κλπ. Ο πατέρας της που έκανε φυλακή άρχισε να μας παίρνει τηλ και να μας απειλεί πως θα βάλει πρώην φυλακοβιους να μας σπάσουν στο ξύλο. Το θέμα γενικά έφτασε στα δικαστήρια επειδή το πήγε εκείνη εκεί και άρχισε τις μηνύσεις. Ο θείος μου το αναγνώρισε το παιδι και η κοπέλα ζητούσε χρήματα καθώς έλεγε πως ο θείος μου έχει πολλά λεφτά ! Δεν ήθελε να της πηγαίνει πράγματα για το παιδι ! Ήθελε λεφτά στο χέρι! Ο θείος μου πριν γίνει όλο αυτο είχε υποψιαστεί οτι κατι δε Πάει καλα και άρχισε να παρακολουθεί το κιν της ! Και αυτή αλλα και οι φίλες της χωρίς να μας ξερουν σαν οικογένεια απευθυνόταν σε εμάς και στα χρήματα του παππού μου σαν να τους ανήκουν και να μας ξερουν απο χθες ! Έλεγαν οτι όλα τα λεφτά του κυρ Γιάννη θα πάνε σε εμάς πχ ! Σοκ ;Το θέμα ποιο ειναι; αυτή δεν αφήνει το μπαμπά μόνο με το Παιδι ! Και λέει παντού δε με νοιαζει που το παιδι δεν έχει πατέρα, με νοιαζει που αυτός (ο θείος μου) θα μείνει μόνος ! Άκου λόγια !!!! Προχθές ήταν να δούμε το μωρο όλοι μαζι ! Του πήραμε δώρα κλπ και αυτή ειπε πως δε βγαίνει απο το σπίτι της ! Και δε θα το ξαναβγάλει το παιδι έξω! Οι μηνύσεις συνεχίζονται ! Κάθε εβδομάδα βρίσκει κατι άλλο και κατηγορεί το θειο μου ! Μόνο και μόνο επειδή δε τη παντρεύτηκε ! Δε καταλαβαίνει οτι κανει κακό στο παιδι της ! Βασικα δε κατάλαβε οτι έχει παιδι ! Και το αποτέλεσμα ποιο ειναι ; οτι ο παππούς μου έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο με όλα αυτά !
10
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ Γερμανικού και Ελληνικού δικαίου. Παρότι η νομοθεσία είναι πάνω κάτω η ίδια, οι έλληνες δικαστές δίνουν το παιδί στην μητέρα με κοινή μέριμνα (νομίζω έτσι είναι η ορολογία). Και στις δύο χώρες το δικαστήριο αποφασίζει με γνώμονα το ύψιστο συμφέρον του παιδιού. Οι Έλληνες δικαστές δίνουν τα παιδιά στην μητέρα και ο πατέρας έχει δικαίωμα επίσκεψης. Στην Γερμανία όμως, ο πατέρας μπορεί να πάρει την επιμέλεια. Προσωπικό παράδειγμα, μόλις ανακοίνωσα την δίαθεση μου για διαζύγιο, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, εγώ έπρεπε να κρατήσω την δουλειά μου για να πληρώνω τα έξοδα των παιδιών. Έκανε αίτηση της επιμέλειας με την προϋπόθεση πως θα πληρώνω διατροφή γι αυτόν και για τα παιδιά. Σε πληροφορώ φτάσαμε μέχρι το στάδιο του εμπειρογνώμονα για να κρατήσω το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο ίδιο σπίτι μαζί μου και να μπορώ να δουλεύω. Ακραίο παράδειγμα αλλά συμβαίνει. Το δικαίωμα επίσκεψης μπορεί εύκολα να του το πάρει αργότερα, υπονοώντας ασέλγεια. Δυστυχώς έχει γίνει τελευταία της μόδας. Αλλά πλατιάζω πάλι δίχως ουσία. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Έχει δίκιο ο προηγούμενος σχολιαστής. Ένας καλός δικηγόρος απλά να είναι και θα τα καταφέρει.
Κάποια πράγματα μάλλον δε μας τα μεταφέρεις καλά και ίσως έχεις σύγχυση των νομικών όρων. Θα συνοψίσω τα πράγματα ως εξής:-Ο θείος σου ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ διατροφής για το παιδί, αφού το έχει αναγνωρίσει.-Ο θείος σου μπορεί να ζητήσει την επιμέλεια του παιδιού και σε κάθε περίπτωση να ρυθμισθεί το ζήτημα της επικοινωνίας.-Η μη τήρηση της απόφασης για την επικοινωνία από τη μητέρα συνεπάγεται να μπορεί ο θείος να της κάνει μήνυση. -Ομοίως μπορεί να μηνύσει τον ''πεθερό'' αν και μάλλον κουτσαβακομαγκιές μου φαίνονται όσα λέει. -Κάτι ενημερωτικό: για να αναγνωρίσει ο θείος το παιδί έχει συναινέσει και η μητέρα του. Το όλο ζήτημα δε νομίζω ότι χρειάζεται κανένα διδάκτορα του οικογενειακού δικαίου, μία συνηθισμένη περίπτωση αντιδικίας γονέων είναι (έχω στον περίγυρό μου χειρότερη από αυτήν), και επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεται γνώση γερμανικού δικαίου όπως αναφέρεται παραπάνω.
Δυστυχώς για όσους έχουν ασχοληθεί με το οικογενειακό δίκαιο μία τέτοια ιστορία είναι αρκετά συνηθισμένη. Δεν προσπαθώ να μειώσω τις δυσκολίες που περνάτε. Απλά να ξέρεις ότι ιστορίες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, διατροφές, επικοινωνίες με τέκνα κλπ δε σπανίζουν.Αν υποθέσουμε ότι όλα όσα λες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (και το λέω αυτό γιατί σε κάθε διαμάχη υπάρχουν 2 πλευρές κι εδώ έχουμε μόνο τη μία, όχι γιατί σε αμφισβητώ) η λύση θα δοθεί, όπως ειπώθηκε ήδη, στα δικαστήρια. Βρίσκω απίθανο να δοθεί η επιμέλεια στον πατέρα, εκτός αν η μητέρα διάγει βίο ανήθικο ή παραμελεί το παιδί. Φροντίστε να διεκδικήσετε επικοινωνία τέκνου-πατέρα με δικούς σας όρους, περιορίστε όσο μπορείτε την αιτούμενη διατροφή σε χρήμα, χωρίς να στερήσετε το παιδί (όταν το παιδί επιστρέφει από επικοινωνία να το δίνετε με νέα ρούχα, πάνες κλπ) και αντιδικείτε εκτός δικαστηρίων με τη μάνα μόνο όταν παραβιάζει τους όρους της επικοινωνίας.
Υπάρχει νομική λύση. Θα χρειαστείτε καλό δικηγόρο όμως. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον που έχει γνώσεις από Γερμανικό δίκαιο. Αν κάνεις ένα google search για δικηγόρους με άδεια/έδρα Ελλάδα και Γερμανία θα στους βγάλει. Δεν είναι η πλέον φθηνή λύση. Αν όμως το χειριστεί σωστά ο θείος σου, θα πάρει το παιδί (αν το θέλει) και η μητέρα θα κρατήσει το δικαίωμα επίσκεψης. Κρίμα για το παιδάκι που θα μεγαλώσει σε έναν τέτοιο χαμό. Ας πάει σε κάποιο μεγάλο γραφείο (πχ Κοσμίδης) να ενημερωθεί και έχει πιθανότητες να ξεμπλέξει σχετικά αφαίμακτα.
Το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι πάνω κάτω αρκετά όμοιο. Έχει εξαιρέσεις εννοείται αλλά σε γενικές γραμμές στα χαρτιά είναι αρκετά όμοιο. Ο τρόπος όμως που ασκείται είναι διαφορετικός. Παραπάνω εξήγησα. Στη Γερμανία αν ο πατέρας έχει παραπάνω ώρες για τα παιδιά, ακόμα και άνεργος, μπορεί να πάρει την επιμέλεια γιατί η μητέρα εργάζεται και έχει λιγότερες ώρες για το παιδί. Στην Ελλάδα, πρέπει η μητέρα να είναι ναρκωμανής κλπ για να μην πάρει την επιμέλεια. Αν ο δικηγόρος γνωρίζει πως να επιχειρηματολογήσει μέσω πρακτικής σε δικαστήρια που επιτρέπουν να πάρει την επιμέλεια ο πατέρας, είναι μεγάλο προτέρημα.
Μη δίνεις ψεύτικες ελπίδες με το "τι θα έπρεπε" να ισχύει. Επειδή τυγχάνω σε θέση να γνωρίζω τα πράγματα από μέσα, δεν υπάρχει πιθανότητα ο πατέρας να πάρει το βρέφος από τη μητέρα, εκτός αν είναι παντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη για το παιδί.
Λυπάμαι πολύ για τον παππού, κανείς γονιός δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά του να βασανίζονται έτσι. Θεωρώ ότι πλέον μόνο μέσω της δικαιοσύνης μπορεί να λυθεί το ζήτημα. Αυτό που δέχεται ο θείος σου αυτή τη στιγμή είναι ηθική βλάβη και τρομερός ψυχολογικός και συναισθηματικός εκβιασμός. Το να απευθυνθείτε σε κάποιον καλό δικηγόρο είναι ίσως η πιο λογική επιλογή αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά τον πατέρα της, αν συνεχίσει τις απειλές να προβείτε σε ασφαλιστικά μέτρα.Εύχομαι να βρεθεί λύση και να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τέλος αυτή η ιστορία.
Scroll to top icon