Το άγχος όντως κάνει ''θαύματα'' και χτυπάει πολύ το στομάχι με φουσκώματα, πρηξίματα, πόνους κ.α. Κάποιες τροφές όμως μπορεί να επιδεινώνουν την όλη κατάσταση όπως πχ. το λάχανο, το μαρούλι και γαλακτοκομικά προιόντα που περιέχουν λακτόζη όπως και κάποια με γλουτένη. Επίσης τρομερό φούσκωμα προκαλεί το μάσημα της τσίχλας. Το στομάχι νομίζει ότι θα δεχτεί τροφή, ρίχνει τα γαστρικά υγρά για τη διάσπαση των τροφών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εγκλωβίζεται αέρας. Το καλύτερο είναι να παρατηρήσεις ποιες τροφές μετά τη κατανάλωσή τους σου δημιουργούν τέτοιες κράμπες και να τις περιορίσεις. Αν αφορά τη λακτόζη που έχω εγώ δυσανεξία, την αντικαθιστώ με γάλα και γιαούρτι χωρίς λακτόζη που υπάρχει στην αγορά. Μετά το φαγητό πίνω γάλα χωρίς λακτόζη και νιώθω το στομάχι μου ελαφρύ.
14.10.2016 | 04:30
μια μικρή βοήθεια
έχω τρομερό πρόβλημα με το άγχος και το στομάχι εδώ και 2 χρόνια , βίωσα μια πολύ ψυχοφθόρα κατάσταση και από τότε έχω αυτό το θέμα , αγχώνομαι με το παραμικρό και με πιάνει το στομάχι μου (πόνοι , φούσκωμα κλπ κλπ). είμαι αγχώδης σαν χαραχτήρας γενικά αλλά το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι πολύ για το αν θα βγω έστω για μία βόλτα...μην με πιάσει το άγχος , το στομάχι. κάποια συμβουλή από κάποιον που αντιμετωπίζει/αντιμετώπιζε το ίδιο ή παρόμοια προβλήματα?σας ευχαριστώ που με ακούσατε (διαβάσατε),
1