Τα καλα παιδια δεν τα θελετε, ξενερωνετε και τ αμφισβητειτε!
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
Τα καλα παιδια δεν τα θελετε, ξενερωνετε και τ αμφισβητειτε!
@Χ
Σε γενικές γραμμές ναι. Αλλά στην περίπτωση αυτή ο φίλτατος αν και φαίνεται να έχει καλές προθέσεις, κατ'εμέ είναι λάθος ο τρόπος προσέγγισης του. Διότι πέφτει με τα μούτρα και φαίνεται άπειρος, το οποίο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Τέτοια άτομα δυστυχώς πολλές φορές θεωρούνται δεδομένοι και καταλήγουν στο friendzone.
Και υπάρχουν και οι μλκες που ενώ φέρονται σκάρτα έχουν καλύτερες πιθανότητες.
Βέβαια όταν φάνε τα σκτ οι κοπέλες με τους μλκς μετά θα εκτιμήσουν περισσότερο τα παιδιά που απέρριψαν, αλλά τότε ίσως είναι αργά.
Κάτι φορές οι σωστές συμπεριφορές λειτουργούν ανασταλτικά ενώ οι σκάρτες συμπεριφορές ανταμείβονται. Πολλές γυναίκες έχουν ανάποδο τρόπο σκέψεις στο θέμα αυτό. Δυστυχώς έτσι είναι η φύση τους.
Το λιγότερο το λες awkward φάση. Τι σχέση έχει αυτό με τον χαρακτήρα "καλό παιδί";
Πώς ορίζεται το καλό παιδί; γιατί πιστεύω ο καθένας το έχει στο μυαλό του με διαφορετικό τρόπο.
Όταν φέρεται κάποιος αγαθά δεν είναι καλό παιδί... Η έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων είναι ξενερωτικη-σορρυ. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι κάποιος καλό ή κακό παιδί.
Όσο για τα "κακά παιδιά" είναι απλώς ό,τι ακριβώς και οι γυναίκες που βρίζετε ορισμένοι: έχουν πολλές επιλογές και εξ αυτού δεν χρειάζεται να κολλάνε σε έναν, αλλά επιλέγουν το καλύτερο που προσφέρεται τη δεδομένη στιγμή.
Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και η Πενθεσίλεια πάει να το πει εδώ. Αν το μόνο προτέρημα ενός άνδρα είναι η στάμπα Nice Guy™, δηλαδή η ένδειξη μίνιμουμ ευγένειας με τη μόνη ελπίδα να πάρει απ' τη γυναίκα σεξ, αλλά χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει, τότε ναι, είναι ξενερωτικό. Οποιαδήποτε γυναίκα θα προτιμήσει "το κακό παιδί," "το λαλάκα" που τουλάχιστον έχει σθένος, έχει σπονδύλους ρε παιδί μου, και ενδεχομένως και κάποια υλική άνεση (συχνά για να υπερκαλύψει το γεγονός ότι είναι λαλάκας σε άλλα πράγματα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Το Καλό Παιδί™ μένει "friendzoned" για ν' ακούει την κλάψα μας (όταν άλλο ένα φαινομενικά good deal μάς βγήκε σκάρτος) και να μας πηγαίνει σπίτι όταν μείνουμε ταπί τη νύχτα και δεν έχουμε για ταξί, αλλά σίγουρα δεν είναι κάποιος που μας εξιτάρει ερωτικά.
Άλλωστε, το ίδιο ισχύει και για τις "B*tches" όταν πρόκειται για επιλογή θήλεων συντρόφων στους άρρενες. Το ασπόνδυλο Nice Girl™ που έχει ως το μόνο της προτέρημα ότι προσφέρει σεξ και κατανόηση χωρίς προσδοκίες, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς καν οριοθέτηση (και στις σχέσεις και στη ζωή της γενικότερα) σαφώς και είναι πολύ πιο ξενερουά και καταλήγει "sexzoned." Καμία σχέση με τη λεγόμενη "b*tch" που δεν τη νοιάζει να είναι αγία, αλλά ξέρει την αξία της και πετυχαίνει αυτό που θέλει και δεν θα κάτσει με κανέναν loser να τη χρησιμοποιεί για τη βολεψιά του. Ακόμα και όντως κακίστρω να είναι, μαντέψτε τι ανάβει περισσότερο τον άνδρα και με ποια θα επέλεγε να πάει αν είχε τη δυνατότητα - spoiler alert, το Nice Girl™ θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που δεν κάτσει η dream girl. Οπότε ναι, παίδες.
Καθένας μας έχει την ανάποδη μεριά του. Αυτό που ελκύει είναι οι άνθρωποι με βάθος. Όταν κάποιος είναι μόνιμα άνευ όρων καλούλης, σου εγείρει υποψίες γιατί είτε φαίνεται ανειλικρινής είτε γιατί υποψιάζεσαι ότι η "καλοσύνη" είναι το μόνο που έχει να προσφέρει, και αυτή σαν νόμισμα για να πάρει ψίχουλα προσοχής, οπότε βγάζει μια desperate αύρα αυτό.
@Chase Meridian
Συμφωνώ σε αυτά που λες γενικά. Το θέμα είναι όμως όπως ανέφερα και πριν, πολλές φορές οι σωστές συμπεριφορές λειτουργούν ανασταλτικά.
Κάποιος πχ που φαινομενικά φαίνεται καλός χαρακτήρας, με ευγένεια και γενικά σωστή συμπεριφορά (όχι υπερβολικός), χωρίς red flags, μπορεί πολλές φορές να φάει Χ από κάποια. Η οποία (λανθασμένα συνήθως) θα προτιμήσει τον ασταθή χαρακτήρα, κάποιον που παίζει μπάλα με πολλές και πιθανός να την κερατώσει, κάποιον που μπορεί ακόμα να είναι και borderline αγενής μαζί της.
Επειδή αυτός της εκπέμπει αυτοπεποίθηση, κάτι απρόβλεπτο και μη βαρετό και επίσης τον βλέπει και σαν πρόκληση. Ενώ τον σωστό άνδρα τον έχει (κάτι φορές) λανθασμένα προδικάσει σαν 'καλό παιδί' εξού και undateable.
Οπότε έχουμε να κάνουμε με σωστό άτομο vs κ@λόπαιδο. Εκεί κρίνουν λάθος πολλές φορές οι γυναίκες. Το καλό παιδί έχει παρεξηγηθεί και όπως αναφέρθηκε και πριν, έχει διαφορετική σημασία κάτι φορές.
Και από την άλλη έχουμε πολλούς άνδρες οι οποίοι σαν χαζοί θα προτιμήσουν κάποια bitch επειδή τους κάνει καλό κρεββάτι, άσχετα αν τους φέρεται άσχημα, από κάποια που είναι σωστή και θέλει κάτι ουσιαστικό με νόημα και όχι ξεπέτες.
Τον παράγοντα 'λεφτά' δεν τον αναλύω γιατί θα μας πάρει ώρες.
@Penthesileia
Ο όρος καλό παιδί έχει παρεξηγηθεί. Και ναι, το καλό παιδί έχει διάφορες ερμηνείες γενικά, αλλά πολλές φορές έχει την έννοια του άνδρα ο οποίος δεν έχει τόσο ανεπτυγμένα social skills ή/και είναι κάπως ντροπαλός ή/και κάπως άπειρος ή/και πολύ εκδηλωτικός κλπ.
Και τα παραπάνω καλώς ή κακώς, λίγο ή πολύ, είναι ξενερωτικά για μια κοπέλα.
Τα κακά παιδιά είναι άτομα που όπως αναφέρεις έχουν πολλές επιλογές, δεν κολλάνε σε κάποια, κλπ.
Αλλά επίσης έχουν και πιθανός κάποια αρνητικά κατ'έμέ χαρακτηριστικά, όπως ανασφάλειες, έλλειψη ωριμότητας, ανικανότητα δέσμευσης κλπ.
Και τα παραπάνω πολλές φορές λειτουργούν θετικά σε πολλές κοπέλες, διότι τις τραβάει κάποιος ο οποίος έχει πολλές επιλογές (εκπέμπει alpha male vibes να στο πω απλά), είναι κάπως απρόβλεπτος και εξού μη βαρετός και γενικά δεν τον έχουν δεδομένο. Και ας είναι σε αρκετές περιπτώσεις μλκς και συναισθηματικά ασταθής. Βέβαια μιλάω γενικά και παίζουν και άλλα ρόλο. Είναι θέμα ενστίκτων ο συνδυασμός συμπεριφοράς-έλξης.
Για μένα το λογικό και ορθό είναι κάποιος να είναι σωστός και ντόμπρος, όσον αφορά τον εαυτό του, τα θέλω του αλλά και την γυναίκα που έχει απέναντι του. Με ότι αυτό συνεπάγεται και όπως το εκλαμβάνει ο καθένας.
Δεν θεωρώ ατού πχ να είναι κάποιος μπαλάκι του τέννις και να τον κάνει ότι θέλει η γυναίκα. Αλλά ούτε να φέρεται σκάρτα, να κερατώνει, να μην μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με κάποια κλπ.
Και οι 2 περιπτώσεις είναι λανθασμένες.
Botom line : Να συμπεριφέρεσαι σωστά και να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ειλικρίνεια. Κάτι τα οποία δεν εκτιμούν πολλοί-ές.
Εγω θα είχα ξενερώσει- σορρυ αλλά όλο αυτό δείχνει άνθρωπο χωρίς εμπειρίες. Κάποια φίλη θα τον συμβούλεψε να το κάνει (όνειρο θερινής νυχτός) και αυτός ακολούθησε τη συμβουλή, πιστεύοντας ότι είναι καλή ιδέα να πας σε μια που δεν γνωρίζεις καλά καλά και να λες μπούρδες.
29 ετών και σου έκανε ερωτική εξομολόγηση?
Πριν αναφέρεις τις ηλικίες σας νόμιζα ότι πηγαίνατε ακόμα σχολείο.
Υ.Γ. Έχεις ήδη το πάνω χέρι στην κατάσταση αυτή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Καλό για σένα, κακό για αυτόν. Θα δεις στην πορεία.
Εξομολογούμενη... Όπως τα λέει ο Dude είναι, έχεις το πάνω χέρι προς το παρόν, γιατί ξεκινάς κάτι όχι από ενθουσιασμό, αλλά από το "γιατί όχι μωρέ, φαίνεται καλός." Εκτός αν νιώσεις δυνατότερα συναισθήματα στην πορεία, οπότε εκεί μπορεί ν' αλλάξει η δυναμική της σχέσης σας. Μακάρι να μην το χρησιμοποιήσεις εναντίον του απλώς, γιατί στα 29 του ο άλλος μπορεί να ψάχνει κάτι σταθερό και σοβαρότερο, ενώ εσύ να έχεις τα μυαλά να δοκιμάσεις και όπου βγει, αν βγει, αλλά όχι για πολύ, γιατί μπορεί να θες περαιτέρω δοκιμές στη φάση που είσαι. Κατά κανόνα, τέτοιοι άνδρες όπως περιγράφεις τον συγκεκριμένο, γίνονται πολύ εύκολα "βαρετοί" για τις συνηθισμένες στο δράμα τύπισσες, μιας και ο συνεπής στα λόγια και στις πράξεις τούς φαίνεται "προβλέψιμος" (μάθανε στον "bad boy" που τις αφήνει στα κρύα του λουτρού πού και πού, κατάλαβες). Αλίμονο, δεν σε βάζω στο σακί με άλλες 23χρονες, ούτε σου λέω ότι αξίζεις έναν dusty boy να σου κάνει τη ζωή πατίνι επειδή εσύ δεν ερωτεύτηκες παράφορα τον τύπο που φαίνεται αξιόλογος. Απλώς επειδή το ψειρίζεις τόσο, μου φαίνεται ότι δεν σου πολυαρέσει και θα ταλαιπωρηθεί άδικα ο άλλος αν ξεκινήσετε σχέση. Ξέρουμε πολλούς και πολλές που λένε ότι δεν είναι του κεραυνοβόλου έρωτα, καυχιούνται ότι είναι της λογικής και προσγειωμένοι, και ότι αναπτύσσουν συναισθήματα μόνο στην πορεία, και τελικά μαθαίνεις ότι μια χαρά τελικά είναι του κεραυνοβόλου έρωτα, άμα λάχει το κατάλληλο κομμάτι να τους αστράψει το μάτι. Κι εσύ που έκανες δυο σχέσεις και δεν ήταν από κεραυνοβόλο έρωτα, πού βρίσκονται σήμερα αυτοί; Από συμβιβασμό όταν ξεκινάς, δύσκολα να εξελιχθεί καλά, εκτός αν ξαφνικά γίνει κάτι και συμπεράνεις πόσο απαραίτητος σού είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Και επειδή στα 23 δύσκολα να έρθεις αντιμέτωπη με μια φάση που θα σε ωθήσει στο να φοβηθείς να τον χάσεις τον άλλον, γι' αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι για σένα πρόκειται για απλό συμβιβασμό όσο προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για τα καλά του χαρακτηριστικά.
Παιδιά, σε μια σχέση δεν υπάρχει το πάνω και το κάτω χέρι. Αν σκέφτεστε με τέτοιους όρους δεν μπορείτε να χτίσετε υγιείς σχέσεις.
Σε μια σχέση δεν ανταγωνιζεσαι τον σύντροφο σου ούτε κανείς ψυχρους υπολογισμούς με πάνω και κάτω χέρια. Καταδικάζεις τον εαυτό σου έτσι στη μιζέρια.
@Penthesileia
Ιδανικά όχι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.
Όχι απαραίτητα ανταγωνισμός, αν και τυχαίνει και αυτό κάτι φορές. Συναισθηματικά έστω είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ζευγαριού, εξού και το πάνω χέρι.
Όποιος-α νοιάζεται/γουστάρει λιγότερο έχει το ''πάνω χέρι'' όσον αφορά την εξέλιξη της σχέσης. Συν ότι αν χωρίσουν θα επηρεαστεί λιγότερο.
Μιλάω γενικά βέβαια, δεν είναι όλα τα ζευγάρια έτσι. Ούτε το εξιδανικεύω. Και είναι ανάλογα και το άτομο.
Επίσης όταν κάποιος-α πέσει με τα μούτρα στην σχέση και δείξει όλα τα χαρτιά του/της, ίσως έχει αρνητικό αντίκτυπο. Κάποια άτομα το εκμεταλλεύονται αυτό και γίνονται χειριστικοί.
Είμαι της άποψης ότι πρέπει και τα 2 άτομα στην σχέση να έχουν ισάξιο ενδιαφέρον και να είναι ειλικρινείς πάνω απ'όλα. Αν δεν πολυ γουστάρεις κάποιον-α ενώ εκείνος-η σε γουστάρει, τότε δεν αξίζει να ξεκινήσεις σχέση. Θα είναι μονόπλευρο.
@Πενθεσίλεια
Είναι η δυναμική της σχέσης και το "παράδοξο του πάθους" όταν εκείνος που γουστάρει περισσότερο και, κατά συνέπεια, επενδύει περισσότερο στη σχέση, είναι και ο πιο ευάλωτος. Και παρόλο που θεωρητικά ένας χωρισμός από το άτομο το οποίο δεν δίνει πίσω θα του ήταν το καλύτερο deal (ξαφνικά θα μπορούσε να επενδύσει την ενέργειά του σε κάτι άλλο), το άτομο αυτό, αντιθέτως, θα υπέφερε πολύ περισσότερο απ' το χωρισμό. Δεοντολογικά αν μιλήσουμε, ναι, θα έπρεπε να υπάρχει ισάξια, αμφίδρομη αγάπη. Ωστόσο, στην πράξη συμβαίνει συνήθως να αγαπάει ο ένας πολύ περισσότερο από τον άλλον και να συμβαίνουν μονόπλευρες καταστάσεις που αναφέρει ο Dude, με τα συνεπαγόμενα δράματα.
Συμφωνω εν μέρει γιατί δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να είναι κάποιος σε σχέση χωρίς να νιώθει συναισθήματα για τον/τη συντροφο του. Κατά τα άλλα δεν πιστεύω ότι υπάρχει μονάδα μέτρησης του "γουσταρισματος", απλώς μόνο ο τρόπος που βιώνει κάποιος τα συναισθήματα του.
Όταν λειτουργείς με τέτοιους όρους που αναφέρεις πιο πάνω, δεν μπορείς να αφεθεις να νιώσεις, παρά μόνο αυτοευνουχίζεσαι με το σκεπτικό ότι ο/η άλλος/η πρέπει να είναι περισσότερο ερωτευμένος/η μαζί σου απ' ο,τι εσύ με αυτόν/τη. Αποκλείεις τον εαυτό σου από το να νιώσει πληρότητα για μια ανόητη θεωρία του πανω-κατω. Καλύτερο θα ήταν να κάνεις σωστές επιλογές συντρόφου πάρα να βιώνεις μια ανταγωνιστικη σχέση εκτός βέβαια κι αν σου αρέσει... Ο καθένας με τα φετίχ του εδώ μέσα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δικαίωμα σου και επιλογή σου. Απλώς εγώ από την δική μου πλευρά το βλέπω αυτό ως ανώριμη συμπεριφορά και αποκλείω οποιαδήποτε ουσιαστική επαφή.
Μίλησες, Πενθεσίλεια, για τον τρόπο βίωσης συναισθημάτων, και μου ήρθε στο μυαλό ένα βιβλίο, τις "Πέντε Γλώσσες Αγάπης" από τον Gary Chapman. Εκεί πράγματι αναφέρει ότι άλλοι εκδηλώνουν την αγάπη τους κυρίως λούζοντάς σε με λουλούδια και δώρα, για παράδειγμα, ενώ άλλοι κυρίως παρέχοντας το χρόνο τους για να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν στην επίλυση τυχόν προβλημάτων σου. Πράγματι η αγάπη εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, δεν είναι ποσοτικά μετρήσιμο, και συμβαίνει πολλές φορές η αντίληψη της αγάπης να μην είναι ίδια σ' ένα ζευγάρι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ή ο ένας τρόπος αγάπης να υποκαθιστά πλήρως άλλους (π.χ. όταν δεν σου λείπει τίποτα από άποψη υλικών δώρων, αλλά δεν σου αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο και λείπουν οι πράξεις φροντίδας ακόμα κι όταν τις έχεις ανάγκη).
Σε ό,τι αφορά τη δυναμική των σχέσεων, πράγματι, αν είναι να μπαίνεις σε μια σχέση όπου βλέπεις ότι έχεις εξαρχής επενδύσει περισσότερο και να είσαι μες στην καχυποψία και το σκεπτικό ότι είναι η σειρά του άλλου τώρα "να ξεπληρώσει συναισθηματικά" μην τυχόν και παραμείνεις εσύ αυτός που αγαπάει περισσότερο, το χάνεις το παιχνίδι. Μα σίγουρα γίνεται να το κρατήσεις υπό έλεγχο. Π.χ. αν το παλικάρι εδώ ο 29χρονος βρεθεί στη φάση που κυνηγάει εδώ τη φίλη μας, της κάνει πρώτος εξομολόγηση, κάνει το παν για να κερδίσει το ενδιαφέρον της και αυτή η δυναμική θα διατηρηθεί κι εντός της σχέσης τους (ο ένας που κάνει συναισθηματικό και σωματικό outreach και εκείνη που τα δέχεται παθητικά αλλά δεν εκδηλώνεται τόσο πολύ), θα υπάρξει προβληματάκι. Θα πρέπει να κοιτάξει τότε το παλικάρι όχι να μπει σ' έναν ανταγωνισμό με την κοπέλα για το ποιος θα κάνει λιγότερα, αλλά να θέσει ένα όριο στον εαυτό του, για να μην πάθει burn-out. Να κοιτάξει να καλλιεργεί ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό του, να έχει ενδιαφέροντα, να μην καταστήσει την κοπέλα ως την πλήρη υπεύθυνη για την ευτυχία του. Δουλειά της κοπέλας είναι, όμως, να σταθεί ειλικρινής και αν δει ότι για κάποιο λόγο δεν είναι ευτυχισμένη παρά την προσοχή και την αγάπη που θα λαμβάνει, να μη συμβιβάζεται απλά και μόνο επειδή ο άλλος είναι έντιμος και καλός. Αν δεν αλλάξει η οπτική της σε μια σχέση μαζί του και συνεχίσει να το ψειρίζει, τότε καλύτερα ας το αφήσει, γιατί η μαγεία είναι όντως στο να αφήνεται κανείς.
@Penthesileia
Συμφωνώ. Δεν είπα ότι έτσι πρέπει να γίνεται, απλά το ανάφερα ως συχνό φαινόμενο. Ούτε εγώ θέλω τέτοιες συμπεριφορές.
----------------------
@Chase Meridian
Θα συμφωνήσω και μακάρι να υπήρχε περισσότερη ειλικρίνεια και σωστή συμπεριφορά μεταξύ των ατόμων.
Γενικά μιλώντας, μπαίνουμε σε συνεχής ανταγωνισμούς και τερτίπια και προκαλούμε προβλήματα και ανακατωσούρες.
Οι αρνητικές/τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος μας στιγματίζουν και μετά γίνεται ένας φαύλος κύκλος.