Η Ζενεβιέβ Μαζαρί απάντησε με το χαρακτηριστικό χιούμορ της στα σχόλια που κάνουν κάποιοι για το όνομά της.
«Τη γιαγιά μου, τη μαμά του μπαμπά μου την έλεγαν Ζενεβιέβ. Δεν θα κάτσω να απολογηθώ πώς κατέληξα με αυτό το όνομα», είπε αρχικά, στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.
«Σε λέγανε και στο χωριό σου Ζενεβιέβ; Ναι ρε φίλε και στο χωριό μου Ζενεβιέβ με λέγανε, θα κάτσω να απολογηθώ και γι΄ αυτό; Ξαφνικά στα χωριά δεν μπορούν να πουν το Ζενεβιέβ αλλά το Αφροξυλάνθη το λένε περπατώντας... Ότι και καλά στα χωριά δεν ξέρουν γαλλικά οι άνθρωποι, γαλλικά μιλάνε μόνο εκεί γύρω στο Κολωνάκι. Τα ακούω αυτά και παθαίνω μισό εγκεφαλικό και χαλάει και το μπότοξ», συμπλήρωσε γελώντας.
«Τσαντίζομαι γιατί είμαι από χωριό που είναι βλάχοι και το “βλάχοι” το έχουν με υπερηφάνεια. Και έρχεσαι εσύ και μου λες “σε λέγανε και στο χωριό σου Ζενεβιέβ;” Ναι ρε φίλε, γιατί οι βλάχοι ήταν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι όταν εσύ δεν ήξερες να γράψεις το όνομά σου ελληνικά», συμπλήρωσε με χιούμορ.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ζενεβιέβ Μαζαρί αναφέρθηκε στη δυσλεξία που της δημιουργούσε στρες στα σχολικά χρόνια της.
«Είχα διάφορα κόμπλεξ. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν σε βοηθάνε να νιώθεις ότι “το έχεις”. Είχες μία κάρτα τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες “δεν γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπέλα”. Έχω φουλ δυσλεξία, που δεν με βοηθούσε ούτε στο λεκτικό, ούτε στο να διαβάζω", είπε αρχικά για το θέμα.
«Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα στρες. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, με πήγαινε σε γιατρούς. Κανένας δεν το καταλάβαινε τότε», συμπλήρωσε. «Στο σχολείο της έλεγαν “είναι τεμπέλα”. Της είχαν πει ότι έχω καθυστέρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται να το λες γενικότερα για τα παιδιά, γιατί το νευρολογικό τους σύστημα αναπτύσσεται. Και δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται», πρόσθεσε.