Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκάλυψε τι μαγείρεψε για τον Μπαράκ Ομπάμα που βρέθηκε στην Αθήνα, καλεσμένος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε τον ΑΝΤ1 για το πώς έφτασε να μαγειρέψει για τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τι μαγείρεψε για το γεύμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ.
«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο το μεσημεριανό του γεύμα. Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες, φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες. Το γλυκό ήταν φράουλα με έναν από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες του Varoulko. Ήταν εποχιακό προϊόν», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου.
«Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30′ δεν είχε παραπάνω χρόνο…το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα» σημείωσε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος σημείωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε πάρα πολύ καλά και φάνηκε από το πώς τελείωσε τα πιάτα.
«Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να παρουσιάζει τα τοπικά της προϊόντα σε τέτοιες προσωπικότητες», προσέθεσε ο Λευτέρης Λαζάρου ενώ σημείωσε πως και η τιμή από πλευράς του ήταν εξίσου μεγάλη.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δε, μετά το γεύμα ζήτησε να γνωρίσει και τον σεφ που του μαγείρεψε για να τον ευχαριστήσει προσωπικά, όπως και έγινε. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Λευτέρης Λαζάρου ανάρτησαν τη σχετική φωτογραφία με την χειραψία του σεφ με τον Μπαράκ Ομπάμα.
«Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο του Nostos Conference 2023, στο @snfcc. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου» έγραψε ο σεφ.