Pasta al Limone: Η viral συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά

Pasta al Limone: Η viral συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral στο TikTok μια συνταγή ζυμαρικών με λεμόνι, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλύτερο σε αυτή την συνταγή είναι ότι χρειάζεται μόνο 5 υλικά: ζυμαρικά της επιλογής σας (οι χρήστες του TikTok συνιστούν linguini), βούτυρο, λεμόνια, ελαιόλαδο και φυσικά τριμμένη παρμεζάνα.  

Αναλυτικά, θα χρειαστείτε:  

1 κιλό μακαρόνια 

100 γραμμάρια βούτυρο 

Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια 

1/2 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα  

Ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Ξεκινήστε βάζοντας τα μακαρόνια να βράζουν. Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε το πιπέρι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθερώσει όλα του τα αρώματα. Όταν το πιπέρι αρχίσει να μυρίζει, προσθέστε 1/2 του φλιτζανιού νερό από τα μακαρόνια και σβήστε την φωτιά. 

Ένα λεπτό πριν τα ζυμαρικά να είναι εντελώς έτοιμα, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το πιπέρι και κρατάμε λίγο από το νερό. Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα αρχίσει να δένει.  

Προσθέστε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφότου η σάλτσα γίνει κρεμώδης και ανάλαφρη, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό από τα λεμόνια.  

Σερβίρετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και απολαύστε την πιο καλοκαιρινή και διάσημη μακαρονάδα! 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ